Šta je novo?

Koji CPU?

obi_van

Čuven
Učlanjen(a)
11.02.2005
Poena
650
Koji CPU od ova dva...Q6600 ili E8400...ne gledam konkretno cenu...vec sta ce mi bolje sluziti...znaci konfa treba da bude za multimediju (filmovi, igrice...), internet, download...to je to...

Koji CPU od ova dva...Q6600 ili E8400...ne gledam konkretno cenu...vec sta ce mi bolje sluziti...znaci konfa treba da bude za multimediju (filmovi, igrice...), internet, download...to je to...

Za divx filmove ti je dovoljan i P2 300MHz :d.

Realno, igre traze visi takt, a E8400 radi na 3GHz, a q6600 na 2,4GHz.
A nijedna igra do sad ne vidi sva 4 jezgra.

Mada opet, ako ces klokovati, to je onda drugi aspekt, ali mislim da je i u ovom slucaju bolji E8400, jer je sa njim lakse postici veci takt. Vidim da ga ljudi, sa adekvatnim hladjenjem, voze i do 4GHz, dok quad cini mi se tesko moze dotle.

Za divx filmove ti je dovoljan i P2 300MHz :d.

Realno, igre traze visi takt, a E8400 radi na 3GHz, a q6600 na 2,4GHz.
A nijedna igra do sad ne vidi sva 4 jezgra.

Mada opet, ako ces klokovati, to je onda drugi aspekt, ali mislim da je i u ovom slucaju bolji E8400, jer je sa njim lakse postici veci takt. Vidim da ga ljudi, sa adekvatnim hladjenjem, voze i do 4GHz, dok quad cini mi se tesko moze dotle.

Samo da kazem da GTA IV koristi sva 4 jezgra ;)

U budućnosti će igrice sve više biti optimizovane za 4 pa i za 8 jezgara... vidi primer GTA IV

2zp1nck.png

Ako ne planiras da menjas procesor duze vreme idi na quad. Trenutno i nema neke potrebe uzeti quad za to sto tebi treba, moj glas za E8400.

Ali Q6600, za razliku od E8400, ne podrzava SSE4, tako da argument za duze vreme ne stoji. Plus sto je E8400 @ 45nm, a Q6600 @ 65nm.

Ne isplati se sad kupovati jer je Dolar ojacao, a pogotovu se ne isplati kupovati za to sto njemu treba, jer mu je i taj x2 6000+ dovoljan.

:wave:

Ko zna zasto njemu odjedared treba Intel procesor. Mozda mu treba drugi komp?

I ja bih kupio E8400, 45nm, OC potencijal i sve to, smekao sam ga dok je bio 125e. Malo su me pokolebali oni grafici, sta drugo da kazem :D

Ko zna zasto njemu odjedared treba Intel procesor. Mozda mu treba drugi komp?

I ja bih kupio E8400, 45nm, OC potencijal i sve to, smekao sam ga dok je bio 125e. Malo su me pokolebali oni grafici, sta drugo da kazem :D

Samo ploca ti nije bas odgovarajuca, ista je kao moja.

Btw, sto drzis svoj procesor na samo 2,5GHz ?
Tek sad sam video malo pazljivije :D :p.

Samo ploca ti nije bas odgovarajuca, ista je kao moja.

Btw, sto drzis svoj procesor na samo 2,5GHz ?
Tek sad sam video malo pazljivije :D :p.

Procesor je brljiv. Nece na preko 2.6/2.7GHz ma sta mu radio. Ploca nije ogranicavajuci faktor, radi na 400x7, jednostavno ne ne trpi visok takt. Mislim hoce on na 3GHz, ali tek na 1.6V. Mrzi me da se bakcem sa njim, nek' radi ovako - 250x10, RAM na 1000MHz, default naponi, tiho i hladno. :wave:

Nazad
Vrh Dno