Šta je novo?

[split]Koji kapacitet plejera smatrate dovoljnim? - diskusije

outlaw

Uzvišen
Učlanjen(a)
11.01.2002
Poena
2,525
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen™ 7 5700X w/ AMD Wraith Prism LED RGB Cooler
Matična ploča
MSI B450 Tomahawk Max
RAM
16GB (2x8) DDR4 3200MHz A-DATA AX4U32008G16A-ST50 XPG
GPU
GeForce RTX™ 3070 Ti GAMING OC 8G
Storage
ADATA XPG SX8200 Pro NVMe SSD 512GB M.2 2280 PCIe & WD Red Plus WD40EFPX 4TB CMR
Zvuk
Creative Sound Blaster Z
PSU
BeQuiet Pure Power 12M 750W ATX 3.0
Kućište
NZXT H5 Flow w/ 4x Arctic P12 PWM PST A-RGB 0dB & 2x Arctic P14 PWM PST A-RGB 0dB circus
Monitor
Samsung SyncMaster 2443BW 24" 1920x1200
Miš & tastatura
Logitech G502 Hero & Logitech K740 Illuminated Keyboard
Mobilni telefon
Samsung Galaxy S24 Ultra
Pametni uređaji
Samsung Galaxy Watch4 Classic 42mm
GoPro HERO12 Black
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Što više - to bolje ;)

iPod i iTunes filozofija "audioteke" na zapadu je uvela naviku da se na plejeru ima uvijek kompletna kolekcija, i da se kupuju sve veći i veći kapaciteti diskova kako ista kolekcija raste...

U praksi, to je jako nepraktično, posebno sa padom cijena memorije... glasao sam za 8GB, jer što se mene konkretno tiče, nije mi problem da zamijenim muziku kad promijenim raspoloženje. Ukapirao sam da ni u jednom trenutku ne slušam više od 2-3 albuma odjednom, osim kad idem na duži put, a tada ionako nosim netbook sa 120GB.:D

[off]Anketa je dovoljno dobra da moze biti stavljena u delu ankete.

Anketu mozete videti ovde. A u ovoj temi nastavite diskusiju[/off]

Sto se kapaciteta tice, mislim da je 2Gb dosta. Moze da stane dovoljno muzike (MP3-320kbit) za dva-tri dana. Jedino ako se ide na more ili negde, pa da je potreban veci kapacitet. Ili ako vas mrzi da bodete MP3 u komp svako malo da bi ste menjali muziku. Mada vecina audio plejera ima opciju automatskog prebacivanja na MP3 player.

512mb puna kapa. Imam Sandisk e250 koji ima muzikom zauzeto nekih 400mb, dok na ostalom prostoru drzim slike, konvertovane anime i slicno. Naravno da nema ekran za pregled video materijala ostatak memorije bi definitivno blejao prazan.

Kod mp3 plejera koji nemaju mogucnost reprodukcije video sadrzaja mislim da je nekih 512 mb dovoljno. Kod multimedia uredjaja kao sto su iPod touch ili iPhone i slicni, mislim da je potrebno vise od 16 gb ako cete se fokusirati na filmove, a ako cete mesati muziku i filmove, onda je oko 8gb dovoljno sasvim.
To je neko moje misljenje. ;)

Na 512Mb može da stane jedan "muzički" album sa nekih 14-16 pesama u nekoj fer kvalitetnijoj kompresiji. To je negde oko 40-50 minuta muzike. Ako se ne varam.
Kome je to dovoljno svakako je u dobroj poziciji jer ti plejeri su jeftivni ali mora da požuri sa kupovinom jer ih uskoro neće biti :d

Menu je 4GB sasvim dovoljno (iako moj e260 ima microSD slot). Muziku i ne menjam nešto posebno, npr. kad ubacim Metallicu, Claptona, Scorpionse i sl. nema šta da menjam :p

4Gb je sasvim dovoljno za sve potrebe!!!

2Gb kartica u mobu vrshi posao, al slazem se sa 'onim shto vishe to bolje', jer me chesto mrzi brisati muziku nego samo dodajem novu pa je lako napuniti memoriju :)

Poslednja izmena:
Mala mana velikog kapaciteta je u relativno otežanom snalaženju u sadržaju ali ja lično volim da imam veći izbor pri ruci i koliko god stvari stavio na telefon recimo (pošto još nisam kupio flash mp3 plejer) uvek se desi da mi je nešto ostalo na hardu-kući jer nije bilo mesta a baš bi da pustim to. Nije to naravno neki hendikep, čudno mi čudo obrisati nešto i staviti za sutra nešto novo ali ... mislim da dobit od većeg kapaciteta prevazilazi tugu i bol zbog više iskeširanog novca :)

U svakom slučaju po ovom pitanju nema polemike i "pravog" mišljenja, svako kupuje ono što mu najviše odgovara, ako dođe u situaciju da mu je to malo znači da se sam zezno.

Kada je anketa u pitanju prednjači kapacitet od 8Gb, na drugom mestu je 4Gb a odmah zatim varijante preko 20Gb :)

Gigabajt,koliko imam na zen stone, za gradske uslove, mozda i 512mb, moze da odradi poslove..
Na fonu mi je 4Gb,plus radio i to moze da zadovolji sve potrebe,cak imam i slobodno nekih 500mb cak i odlazak na put, mada i onda nosim laptop.:banana:

Poslednja izmena:
1GB. Napakujem 50ak pesama, slusam ih nedelju dana pa mi dosade. Onda ih zamenim novima.
Da stavim manje brze bih morao da ih menjam, da stavim vise ne treba mi, jer ovih 50ak predstavlju nesto sto mi se slusa te nedelje.

btw:A na 512Mb moze da stane mnogo vise od jednog albuma

Ne ako je u flac formatu :d
ma šalim se malo cheers

Koj ti Plejer cita Flac.??

Ja ne bi isao ispod 30GB, sada imam iPod Touch 32Gb, i to mi je nesto gusto, planiram da predem na Classic od 120GB, znajuci da mi je iTunes Library oko 70GB...
Ne znam sta da mozes da slusas na 4GB, osim ako ti muzika ne dosai nikada...

Koj ti Plejer cita Flac.??
Moja bivša draga Sansa Fuze, mada ona opet nema ispod 2GB. Možda su čak i neke ranije Sanse manjeg kapaciteta puštale flac :trust:

Ja ne bi isao ispod 30GB, sada imam iPod Touch 32Gb, i to mi je nesto gusto, planiram da predem na Classic od 120GB, znajuci da mi je iTunes Library oko 70GB...
Ne znam sta da mozes da slusas na 4GB, osim ako ti muzika ne dosai nikada...
Ali čemu sluši ona mala rupica na playeru :d za kabl kojim se lepo nešto drugo stavi na player :D po meni vredi imati ili nešto malo (1-4)GB znači za muziku koja se trenutno sluša ili 100 i više GB da može da se stavi cela kolekcija.

Poslednja izmena:
Imam Sony mp3 plejer sa 2GB memorije. Kapacitet mi je sasvim dovoljan i za voznju busom, ali i za neki izlet van grada. Ponekad osvezim plej listu i to je to. :)

Sto se mene tice, ispod 40gb mi je sve malo, sta cu kada volim da nosim svu muziku sa sobom :)

1tb i dobar search. Sta cu kad mi se uvek slusa bas ona pesma koju nemam na mp3-u?!

meni vishe od 2GB ne treba i ako u fonu imam 8gb a slobodno mi je 4 :) u ovom trenutku imam vishe slobodnog mesta u fonu nego u kompu ako ne rachunamo sistemsku particiju :)

Imam 1gb kartice u mp3 playeru i fonu, mp3 kartica je zauzeta 450mb , a u fonu oko 700 mb, tako da mi je GB trenutno dovoljno, mada bi i 512 u mp3-u zavrsilo posao... Kazem trenutno dok ne kupim neki ljudsku mobilni koji ce da bude all in one, tada sto vise to bolje znaci 8+ gb...

Od kako sam kupio MP4 od 2GB nisam ga nikada muzikom! napunio preko 500MB i to mi je sasvim dovoljno za 4-5 sati reprodukcije, vise mi nije potrebno.

Na svom sadašnjem player-u imam 2GB memorije i toliko mi je dovoljno. Mada ne bi bilo loše da je i više. Memorije nikad dosta.

:wave:

4gb puna kapa mada sam 'ladno prezhivljavao i sa 1gb na psp-u/2 na telefonu. sad imam 8gb na iphone-u i puno je oko 4 stim da je jedva neshto malo preko dva muzika

Nazad
Vrh Dno