Šta je novo?

Total Commander UP pitanje?

• Začetnik teme Začetnik teme AcaN
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

AcaN

Slavan
Učlanjen(a)
10.08.2007
Poena
330
Da li neko zna kako se u Total commander-u Ultima prime 4.5 namesta,kad hocu neki nfo ili neki txt fajl da otvorim sa f3,da mi otvor lister,a ne da me tamo pita neke gluposti?(ako nije nekom jasno sta pitam,mogu postaviti sliku?)

i jos jedna stvar.

Kad stisnem space da bi selektovao fajl koji hocu da obrisem,prebacim ili bilo sta,u obicnom commander-u ili powerpack verziji,automatski spusti dole i fakticki kad stisnem deset puta space on mi je selektovao 10 fajlova,a ovde uvek ostane na tom jednom i moram sa donjom strelicom da spustim da bio mogao da selektujem sledeci fajl ili da drzim shift i strelica dole.

configuration>edit/view cekiraj Internal Viewer with selected files

Za ovo drugo ne znam, ja selektujem sa desnim dugmetom misa.

configuration>edit/view cekiraj Internal Viewer with selected files

Za ovo drugo ne znam, ja selektujem sa desnim dugmetom misa.

hvala lepo to je to.

@Nabukodonosor

zato sto je sa f4 crna podloga,a bela slova,a ovde obrnuto i zato sto ovde ne mogu da editujem.

Pa imas opciju da promenis crnu podlogu, jer ti na F4 otvara fajl u notepad++.

Imam i ja jedno pitanje, posto je odgovoreno na originalno. Jel moguce dati svu ovu funkcionalnost originalnom total commanderu? Mislim na one menije gore gde imaju opcije Programs, plugins, a posebno me zanima ona mnogo kul stvar da kada se uradi shift+f6 (rename) da obelezi samo ime fajla bez ekstenzije? Znam da se to dobije ponovnim klikom na shift+f6, ali kako da im zamenim mesta, da prvo bude bez ekstenzije, a druga opcija da bude sa ekstenzijom, kao sto je po defaultu u TC-u.

Poslednja izmena:
@ Aca N
u [Configuration]
SpaceMovesDown=1

@Nabukodonosor
[Configuration]
RenameSelOnlyName=1

Poslednja izmena:
Pa imas opciju da promenis crnu podlogu, jer ti na F4 otvara fajl u notepad++.

Imam i ja jedno pitanje, posto je odgovoreno na originalno. Jel moguce dati svu ovu funkcionalnost originalnom total commanderu? Mislim na one menije gore gde imaju opcije Programs, plugins, a posebno me zanima ona mnogo kul stvar da kada se uradi shift+f6 (rename) da obelezi samo ime fajla bez ekstenzije? Znam da se to dobije ponovnim klikom na shift+f6, ali kako da im zamenim mesta, da prvo bude bez ekstenzije, a druga opcija da bude sa ekstenzijom, kao sto je po defaultu u TC-u.

Configuration>Operation pa cekiraj Select only the file name when renaming (not the extension)

Pa sa F2 je isto kao sa shift+F6 samo sto stiskas jedno dugme.

F2 = Reload(scan) folder, zar ne?
Shift+F6 = rename.

Ja mislim. Tako je barem kod mene, mozda kod njih ima neko drugacije podesavanje.

Ovde mozes da podesis dosta toga

Untitled-4.jpg

meni je po defoltu rename.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno