Šta je novo?

Hybrid CrossfireX na laptopovima sa WindowsXP

mefisto82

Slavan
Učlanjen(a)
22.10.2008
Poena
301
Nisam nigde našao podatak da je neko uspeo da uključi Hybrid CrossfireX na WindowsXP-u (na laptopu sa Puminom platformom). Dok, na primer u Visti, taj Hybrid CrossfireX režim radi super. Kopka me baš to: kako radi u Visti a neće u XP?!
Evo i u "Release Notes za Catalyst 8.8" pričaju da su to omogućili:

"Hybrid Graphics Support for Windows XP

This release of Catalyst™ introduces Hybrid Graphics support. Hybrid Graphics delivers a significant 3D performance boost for systems featuring an AMD 780G/780D integrated graphics motherboard and an ATI Radeon™ HD 3400 Series or ATI Radeon™ HD 2400 Series graphics accelerator. It also provides support for up to four independent displays."

Mene samo zanima da li je neko na laptopu uspeo da u Windows XP-u uključi Hybrid CrossfireX. Ja konkretno imam Acer ASPIRE 5530G (Pumina platforma) sa integrisanom HD3200 i "diskretnom" HD3470 grafičkom.
U BIOSU nisam ništa podešavao (a i ne može, jer nema opcija da biraš hoćeš li diskretnu ili integrisanu) kada sam uključio crossfire u Visti. U visti samo instaliraš Catalyst 8.x (za motherboard/IGP) i crossfire ti je uključen. Nikakav problem.
Međutim, u WindowsXP-u je problem...Znam da to nema veze sa podešavanjima u BIOS-u i da je do Catalysta (sigurno nisam nešto odradio, ili da bi crossfire bio uključen mora još nešto da se instalira...ko će ga znati...). Ubacio sam i DirectX iz novembra 2008...i ništa.
I ovde sam skinuo drajvere za integrisano rešenje (Catalyst 8.11 motherboard/IGP) i instalirao. U Catalystu kod graphic hardvera stoji: Primary adapter=enabled, Secundary=disabled i nema opcija koja to menja. Nemam crossfire opciju u Catalystu...
U device Manageru nema problema vidi obe grafičke (ali izgleda da je uključena samo HD3470).
Probao sam i ATI TRAY TOOLS i ništa.
Ako neko zna kako uključiti neka javi.....
Svaka pomoć je dobrodošla :)

Poslednja izmena:
koliko ja znam to radi samo na visti:) tj hybrid crossfire radi samo na visti ostalo tipa hybrid graphics radi na winxp

Poslednja izmena:
Kopka me baš to: kako radi u Visti a neće u XP?!

Pa da nije stvari tog tipa, vecina ljudi ne bi imala razloga da koristi vistu. Sta ce ljude pre da natera da koriste nov operativni sistem ako ne izostanak podrske za noviji hardver.
Ja sam instalirao vistu SAMO zbog tog hibrid krosfajr, i da nije bilo tog nikad je ne bih koristio.

Poslednja izmena:
Jesi li testirao sa 3dmarkom razliku u Visti i pod XP-om?

oko testiranja

Jesi li testirao sa 3dmarkom razliku u Visti i pod XP-om?

Nisam još testirao u WindowsXP-u, ali u Visti Home Premium-u jesam i okačio sam rezultate na: http://www.laptoptestovi.com/forum/laptop-hardver/acer-aspire-5530g-user-review/0/ ... dao sam rezultate SA i BEZ Crossfire (1280x800, 4GB Kingston 800MHz (2x2GB)).
Večeras ću početi pa verujem i sutra :) i onda ću uporediti...
Ma garant se treba poigrati sa regystrijem i uključiti... Catalyst je isti... Šta to ima Vista uključeno a WindowsXP SP3 nema? To je pitanje... Ali neću odustati dok ne probam sve kombinacije....

Nazad
Vrh Dno