Šta je novo?

Nema zvuka sa kompa a preko mikrofona ima??

Pablo

Čuven
Učlanjen(a)
20.12.2006
Poena
500
Imam problem sa zvukom: Ako pustim bilo shta sa kompa ( film, Mp3, Igru ) nema zvuka uopshte ili se chuje malchice ali samo ako sve pojacham na max ( zvuchnici + volume na kompu ). Zanimljivo je to shto ako neshto kazem u mikrofon to se chuje normalno na zvuchnicima ?! :trust: Zvuk je integrisan a plocha je MSI P35 Neo. Drivere sam probao i one sa MSI site-a i najnovije sa realtek site-a i nema razlike. U Device manageru je sve regularno odnosno nema nijede stavke sa uzvichnikom.

Podeshavanja u Realtek CP-u su ovakva:
baac957469.jpg

Shta bi moglo da bude problem ?
Samo da napomenem da sam probao i slushalice ali nerede ni one :(

Probaj da odes u Control Panel -> Sounds and Audio Devices -> pa ces tu naci na onom prvom jezicku, "Device Volume" i "Speaker Settings". Udji prvo u "device", i proveri da ti nije slucajno "Wave" na minimumu... (uglavnom je ovde problem) A posle idi i u "speaker" cisto da vidis kakva ti je i tu situacija.

Javi sta si uradio.

Ma nije to problem proverio sam zilion puta pre nego shto sam postavio thread... Njakam se sa ovim od chetvrtka ujutru...

***, uglavnom kad me ortaci cimaju da im ne radi zvuk, u 99% slucajeva bude to da je neko stavio wave na 0, iako je volume na max. Ako se setim neceg, javljam.

Mislim da mi je crko LineOut ( valjda ?? ) i problem sam zaobishao kupovinom najjeftinije zvuchne koja ima odvratan zvuk a uz to LineIN ( mic ) ima isto katastrofalan zvuk pa sam MIC prikachio na integrisanu ( na njoj radi LineIN ) a zvuchnike na onu posebnu zvuchnu. Uskoro mi stize P5E tako da cu izdrzati josh malo na ovom krshu od CMedia-e... :wall:

Za sve one kojima ne radi mikrofon sa Reltek zvucnim cipom:
Neam sad vremena da stavim schreenshotove, ali nadam se da ce biti dovoljno jasno.
problem je do glupok Realtekovog control panela.
Ljudi nema druge, ovo je resenje - naravno utakli ste mikrofon u crveni (relatek kaze pink) dzek sa zadnje strane i elatek software ga je detektovao, i odabrli ste da se radi o "mic in":
Otvorite realtek HD audio manager (dupli klik na Realtekovu ikonicu zvucnika - ne default windows-ovu)
idite u Mixer, pod Realtek HD audio Output uocicete strelice levo i desno (kao znaci za manje i vece)...
idite par puta strelicom desno, videcete da je "rear Pink in " skroz utisano - naravno pojacajte ovo, i zatim kliknite na dve tackice pored ikonice zvucnika. Klikom na njih dobijate opciju Mic boost koju naravno ukljucite. naravno "Front Pink in " Mute-irajte
I to je to, mikrofon konacno radi !!
meni pre ovoga nikakvo drnadje po control panelu, zamena drajvera itd nisu pomogli. Neverovatno je da su ovu stvar ovako zavukli i napravili toliko glavobolje obicnim smrtnicima koji hoce da koriste mikrofon.

^^ Rekao bi da si pogresno procitao pitanje, jer njemu mikrofon radi, ali mu zvucnici ne emituju nista kad pusti bilo koji izvor zvuka, a da to nije nesto sa mikrofona.

Mislim da mi je crko LineOut ( valjda ?? ) i problem sam zaobishao kupovinom najjeftinije zvuchne koja ima odvratan zvuk a uz to LineIN ( mic ) ima isto katastrofalan zvuk pa sam MIC prikachio na integrisanu ( na njoj radi LineIN ) a zvuchnike na onu posebnu zvuchnu. Uskoro mi stize P5E tako da cu izdrzati josh malo na ovom krshu od CMedia-e... :wall:

Hajde da prvo razjasnimo situaciju do kraja:
Mikrofon ti je priključen na zvučnu karticu A.
Zvučnici su ti priključeni na zvučnu karticu B.
Kada govoriš u mikrofon (priključen na A karticu), svoj glas u izlazu čuješ na zvučnoj kartici B?
Jesam li dobro shvatio?

^^ Rekao bi da si pogresno procitao pitanje, jer njemu mikrofon radi, ali mu zvucnici ne emituju nista kad pusti bilo koji izvor zvuka, a da to nije nesto sa mikrofona.
Nisam pogrešno pročitao, rekao je sledeće:

Zanimljivo je to shto ako neshto kazem u mikrofon to se chuje normalno na zvuchnicima ?!

Mada ja tebe ne razumem kad kažeš "a da to nije nešto sa mikrofona". Pa šta misliš preko kog izlaza zvuk sa mikrofona ide na zvučnike? Sasvim je moguće da je nešto hardverski otkazalo na kartici, ali to svakako nije LineOut, jer da jeste nikad se ništa ne bi čulo na zvučnicima.

I nije da se snimljeno na zv. kartici A čuje na B, jer u vreme kad je topik postavljen čovek nije ni imao dve zvučne.

Poslednja izmena:
To sto sam napisao se nije odnosilo na tebe, vec na Igysa, zato sam i stavio 2 znaka ^^ radi preglednosti, ali sledeci put cu ipak citirati.

"a da to nije nešto sa mikrofona"

Mislim da se iz komletne recenice vidi na sta sam mislio, ali da pojasnim. To se odnosi na to, da covek ne cuje zvuk na zvucnicima kada pusti mp3 i slicno, ali cuje sve sto kaze preko mikrofona, sto je dosta cudan problem...

Hvala za pojašnjenje, bitno da smo razjasnili šta se na šta odnosi... :)

A ja sam i dalje radoznao šta bi mogao biti uzrok ovakvog neobičnog problema.

Hajde da prvo razjasnimo situaciju do kraja:
Mikrofon ti je priključen na zvučnu karticu A.
Zvučnici su ti priključeni na zvučnu karticu B.
Kada govoriš u mikrofon (priključen na A karticu), svoj glas u izlazu čuješ na zvučnoj kartici B?
Jesam li dobro shvatio?

Tako sam sad namestio poshto mi mic loshije radi na onoj neintegrisanoj ( CMedia ).
Znachi sad je mic spojen u Relatec a Zvuchnici u CMediu i to radi.

Neradi kombinacija ako Mic ubodem u Realtec u Line IN i zvuchnike u realtec u Line OUT. Znachi ako kazem neshto na Mic to se chuje na zvuchnicima ali ako pustim film, MP3 ili bilo kakav zvuk sa PC-a to se nechuje na zvuchnicima. Ne nije nishta mutirano...

Probaj eventualno da iskljucis opciju auto sensing ili kako se vec zove, kada realtek sam ocitava sta si gde gurnuo od uredjaja. Po potrebi mu sam rucno podesi sta se gde nalazi. Na jednoj masini mi je to resilo cudne probleme sa zvukom.

tako je i meni otishao line out na msi p965 neo-f i zamenili su mi plochu, e al nisam imao prikljuchen mikrofon da bih probao dal je isti problem, al uglavnom sve sam probao i reinstall sistema i nishta nije pomoglo naprosto je riknuo.

Ma odustao sam od reshavanja problema. Najverovatnije je na plochi crkao audio out. I onako je kod mene bila samo privremeno i sad je izletela napolje - stigao ASUS P5Q-E :)

Vrh Dno