Šta je novo?

cime podmazujete ventilatore?

• Začetnik teme Začetnik teme joriq
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ima foliju sa donje strane, znači nju skinem i namackam vent.
A gde ima da se pazare ta ulja ili masti?

Ima foliju sa donje strane, znači nju skinem i namackam vent.
A gde ima da se pazare ta ulja ili masti?
uh sad gde me nadje, grafitna mast, tovatna mast, i ostala ulja, uglavnom benzinske pumpe a ima ih i po gvozdjarama, najbolje je silikonsko ulje koje se koristi za podmazivanje sivacih masina ali sad ne znam gde to ima

hmm ja sam koristio sil. ulje ali ova shell mast je po meni najbolja.
ulje nije za ventilatore bas najbolje.

razmonitras ceo ventilator
skines nalepnicu i cep
pa skines onu malu sajbu
razdvojis ventilator i telo
ocistis sve namazes malo(ako stavis puno nece valjati)
sastavis vratis na svoje mesto i to je to

U stvari najbolja mast za ventilatore je LITIJUMSKA.Na poslu koristim istu i predvidjena je za kuglicne lezajeve koji rade na brzinama od 500 do 6000 obrtaja pri temperaturama od -30 do 130 stepeni celzijusa.

Ja znam da WD40 nije dobro resenje, ali mene toliko mrzi da trazim nesto drugo da cim cujem odvratan zvuk iz ventilatora grunem malo njega, pa koliko potraje... :d

Poslednja izmena:
Ja dajem glas za podmazivanje ventilatora! Meni jeste skupo da zamenim 3 120mm cooler master ventilatora kad kostaju po 700din! Izadje, bre, 30e. Treba da radim ceo dan da to zaradim! A gde su za napajanje, graficku, procesor, pa imam i 1x92mm... A i lepo je kad nesto uradis sam i 100% stavljamo kvalitetniju mas' nego kinezi.

Juče sam bio kod ortaka koji drži farbaru i baš ga pitam da nema nešto za podmazivanje, i on mi pokaza neki Silikon U sprej. Košta 270dinara, a boca je jedno 250ml. Sutra idem da pazarim pa da probam.
Takođe pokazao mi je neki sprey za skidanje prašine sa elektronike. Kaže samo se naprska, i kao to samo ispari sa prašinom.

A marine zamisli kako je meni. Imam: 7x12cm ventilatore, 3x8cm, 1x92 na HyperTX-u i grafika 🙁

Poslednja izmena:
Juče sam bio kod ortaka koji drži farbaru i baš ga pitam da nema nešto za podmazivanje, i on mi pokaza neki Silikon U sprej. Košta 270dinara, a boca je jedno 250ml. Sutra idem da pazarim pa da probam.
Takođe pokazao mi je neki sprey za skidanje prašine sa elektronike. Kaže samo se naprska, i kao to samo ispari sa prašinom.

A marine zamisli kako je meni. Imam: 7x12cm ventilatore, 3x8cm, 1x92 na HyperTX-u i grafika 🙁

Jel ti cuvas meso u tom kucistu, pa da se ne ukvari, hehe 😀 Sta ce ti toliki ventilatori?

Poslednja izmena:
ja jos citam de mozes 7x120mm da stavis ?
to neko custom kuciste?

Pa CM690. 12cm ventovi se nalaze: 1vent napred, 1dole, 1 nazad, 2 gore, 2 sa strane, 2x8c u napajanju, 1x8cm dodatno hladi grafiku i 9.2cm na TX2

Ja dajem glas za podmazivanje ventilatora! Meni jeste skupo da zamenim 3 120mm cooler master ventilatora kad kostaju po 700din! Izadje, bre, 30e. Treba da radim ceo dan da to zaradim! A gde su za napajanje, graficku, procesor, pa imam i 1x92mm... A i lepo je kad nesto uradis sam i 100% stavljamo kvalitetniju mas' nego kinezi.

A litar najjeftinijeg ulja za menjače je 150 dinara.
I imaš ga ceo život što se ventilatora tiče.

Jesi li ti vezao to kuciste nekim kanapima i ustemao u patos, cisto da ti ne odleti jednog dana 😀 Pozdrav!

He he, neće odleteti, spori su ventilatori. Samo mi probleme pravi ovaj na napajanju. Toliko se brzo vrti da je prosto zalepio kućište za pod (nalazi se skroz dole napajanje, a vent je okrenut da uvlači vazduh) 😀

Au, ala si natrpao unutra. Svaka cast 🙂

Ajde, javi za taj silikonski sprej kakav je. I ja mislim da je bolje da bude malo gusce, nego retko k'o zejtin. Pa, ako je kakav treba, da odem i ja do farbare.

Teflonsko ulje.

Ulje za podmazivanje sivacih masina,zove se "singer",cena 30 dinara.

Dok nisam probao teflonsko ulje, mislio sam da je 'singer' najbolje. Ko nije vozio bajs chiji je lanac podmazan sa teflonom ne zna sta je tishina. Moze da se pazari u svakoj boljoj radnji biciklisticke opreme. Jedina mana je sto se brze troshi od klasichnih ulja! Ali pored Xilence ventilatora od 200 din po kom. vishe ne prljam ruke sa podmazivanjem, jer su ventil. bukvalno nechujni. A ako prozvizde jednog dana (sto se do sada nije desilo) jednostavno cu kupiti nove!

Imam i ja nekoliko Xilence ventilatora.. ali su mi brzo prozvizdali.. zato teflonsko radi posao 🙂. svaka 2-3 mjeseca podmazem i miran.

ps. prozvizde brzo jer komp radi non stop.

Cek a jel to teflonsko ulje moze da se koristi za sve zivo ili samo za ball bearing fanove? Jel to ulje nece da curi? Kad ga poredite sa Singer uljem, znam da je ono tecno do zla boga...

Gde ima da se kupi gore pomenuta Shell mast za podmazivanje? i to teflonsko ulje gde ima se uzme?

Mislio sam konkretno... za one koji se ne bave biciklizmom i ne posecuju takve radnje svaki dan, ime i lokaciju neke prodavnice gde ste nasli tako nesto? Da sam hteo da idem od prodavnice do prodavnice isao bih, valjda je poenta da kazete gde ste kupili da bi mi ostali izbegli da trazimo ceo dan po gradu?

Poslednja izmena:
Mogu ja da ti kažem gde ima u Beogradu, ali to tebi neće ništa značiti u Novom Sadu, verovatno zbog toga nisi dobio konkretan odgovor...

Reci slobodno, kad tad cu dolaziti u BG. Eto bio sam pre 4 dana...

http://www.noctua.at/main.php?show=sso_bearing&lng=en

Čime podmazati ovu Noctu-u?
Ima blagi zvuk krljanja ležaja, da je neki kinez ili normalan vent ne bih se dvoumio (ulje za menjače svaki ležaj utiša 90%) ovako buni me ovo "SSO-Bearing (Hydrodynamic Pressure)"... šta je to u stvari, još ga nisam otvorio?

Ne znam šta je, ali to ne bi smelo da se čuje iz Noctue. Imaš li ti neku garanciju ili tako nešto? Imam i ja Noctua, ali se ne sećam jesam li dobio neku garanciju. :S:

ne znam dal je ko pominjao, ali meni se definitivno najbolje pokazao vazelin :d
lepo, masno, namazhesh ga ko chovek i ima da vrti ko blesav!

Nazad
Vrh Dno