Šta je novo?

Kako flesovati Sony USB player i di naci flash software?

Nagy

Slavan
Učlanjen(a)
20.02.2006
Poena
319
Ili mozda uopste i nema sta da se flesuje, ne znam.

Elem, sestra mi je kupila MP3 Sony nwd b103 i nesto je zezo pa ga je dala na servis. Oni lepo otklonili problem koji je bio softverske prirode ali su naflshovali pogresan "bios", tj. od slicnog modela koji nema radio. Tako sada sve radi OK osim radija koga nema u meniju pa ja mislim da su se oni u servisu zeznuli i stavili pogresan fajl (pre toga je radio radio a sad nema ni opcija za njega u meniju). Sad bi ja da to ispravim, tj. da stavim odgovarajuci fajl a posto je garancija istekla pre 2 nedelje, to se mora obaviti licno. :) Dal' je neko radio nesto slicno, moze mala pomoc?

DANKE ENIVEJ :wave:

Po ovoj specifikaciji taj plejer i nema tuner.
Ali ova verzija ima. A odavde možeš skinuti firmware za tu verziju sa tunerom, ili iz liste odabrati drugu verziju bez tunera.

Uuuuu, kako je prošla operacija, :p
jel pacjent još uvek žive :d

Fala lepo, u medjuvremenu sam nasao isti file, uradio flash i sada postoji ikonica za FM, tj. radio, ali kada pokusam da startujem FM iabaci mi da je ERROR FM tuner....trt mrt. Takodje, videh i da moj model nema FM, a ima nego da sta nego ima, sestra ga slusala mesecima, mada nema to "F". Stvarno ne znam u cemu je fora. Takodje, kod descriptiona fajla na sofrpediji pise da model koji nema "F" ima FM radio .... Gungula....

Probah i ovaj fajl gore linkovan i ista prica.... Error FM tuner :(

Čekaj, a gde je tvoja sestra dala prvi put plejer na "popravku", što ponovo ne pokušaš tamo, samo kažeš pre je imao fm sad nema, ja oću fm i budeš uporan jer će oni gledati oznake.!

Ma.....trt mrt, pojo vuk magarca.

Mp3 je kupljen i servisiran kolko se secam u Antwerpenu, tako da sad pogledah racun i kutiju i reg. list i svugde stoji B103F, samo na playeru B103. tj. nedostaje to "F". Moj zakljucak je da su Belgijanci u Sonyjevom servisu uradili zameni i poslali joj pogresan model, buduci da fizicki izgledaju 100% identicno tako da nije primetila. Sad je garancija istekla i kraj price :)

Poslednja izmena:
E, sada mi opet pravi problema. Sve je radilo OK, i onda ja htedoh da izradim par fotografija koje su se izmedju ostalog nalazile na tom MP3. Ubacio sam MP3 u masinu (one automatske masine u nekim radnjama) kako bi skino slike koje sam zeleo da izradim, i ....CVRC! Cekam ja, nikad da skine, upali se lampica, detektuje mi on lepo MP3 al se zaglupi i nece dalje.... Sta da radim, izvadim ja player iz USB porta - i od tad ni da bekne. Nekolio minuta pre toga sam slusao MP3, sve je bilo OK ali sad vise jok bre! Dodjem kuci, ukljucim ga u laptop i - nece da ga prepozna! Prijavljuje da su neke funkcije zeznute, da comp ne prepoznaje USB i u systemu ga prijavljuje kao unrecognized USB. Pokusao sam sa klasicnim add new hardware i nista. Ne znam ni dal' postoji za njega driver, il kako vec da ga windows prepozna. Sta da radim?!????

Poslednja izmena:
Da, samo da napomenem, klasicni flash sa firmwareom ne pije H2O jerbo mi leo kaze "please insert USB player" il tako nesto, znaci, totalno je unrecognised :(

Niko? Procitao sam par postova na sajtu ali i dalje nisam siguran kako da saznam dal je player rikno ili ne, tj. dal' i kako ga flashovati... pls hlp :)

Ako sam plejer nema taster za reset možeš probati da ga ubodeš u drugi windows kom pa još neki i još neki i ako ni iz 5-6 pokušaja tj. 5-6 različitih kompova ne dobiješ barem jedan pozitivan rezultat onda možeš probati da ga ubodeš na linuks a ako ni to ne uspe onda mislim da nema tog softvera koji će uspeti nešto da izmađioniše.
Onda ti ostaje jedino ono što je meni rekao jedan serviser: isključite aparat iz struje, idite do prozora i otvorite ga, pogledajte da li slučajno nekog nema ispod u prolazu, izbacite aparat kroz prozor i brzo zatvorite prozor jer je napolju hladno.

Ako sam plejer nema taster za reset možeš probati da ga ubodeš u drugi windows kom pa još neki i još neki i ako ni iz 5-6 pokušaja tj. 5-6 različitih kompova ne dobiješ barem jedan pozitivan rezultat onda možeš probati da ga ubodeš na linuks a ako ni to ne uspe onda mislim da nema tog softvera koji će uspeti nešto da izmađioniše.
Onda ti ostaje jedino ono što je meni rekao jedan serviser: isključite aparat iz struje, idite do prozora i otvorite ga, pogledajte da li slučajno nekog nema ispod u prolazu, izbacite aparat kroz prozor i brzo zatvorite prozor jer je napolju hladno.

:S::S:

Slusaj bre Sirijus....

BINGOOOOOOO! :banana::banana: :banana:

Da ne poverujem al me covek (il mali zeleni sa slike avatara doticne persone :) )obradova u ove kasne sate.... IMA bre rupu, klikno sam spenadlom jer je jako uska, resetovo sam ga i radi ko sat!

Tebi u cast, postavljam sliku najsjajnije zvezde mlecnih puteva, Milky wayova, jaffa keksova i tako to, Siriusa, udaljene ko zna kolko svetlosnih godina od planete Zemlje :)

Obratite paznju, oko 5 cm levo od ß nalazi se SIRIUS 9 - tolko daleko a ipak, preko bencha stize pomoc meni @#$%^ kad se vec sam nisam setio da resetujem mp3 :wall:

HVALA NAJLEPSE, sta da ti kazem, ako se ikad vidimo, imas pljeskavicu, burek i pivo, sok il' sta vec je's i pijes :p

Ciao i laku noc svima, ma di bili :wave:

Prilozi

• Position_Alpha_Cma.png
    Position_Alpha_Cma.png
    16.1 KB · Pregleda: 65
Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno