A sto je najludje mislim da se audiofreak i Nightbringer u sustini slazu, samo oni to nikako da skapiraju. Ustvari neki ljudi jednostavno vole da polemisu
A ti Athlon kako mozes da poredis prolece(audiofreak fotke) i jesen(tvoje fotke)pa normalno da prolece i jesen imaju razlicite boje, kao i canon, nikon tj. fuji
. Znaci dosadasnji zakljucak je ako fotkate prolece onda fuji, za jesen nikon, za leto canon, a evo ja da ubacim za zimu oly
Znaci za svako godisnje doba po jedan aparat i nema problema
U svakom slucaju, iako znam da ste zbog toga ovde ali sto kaze cozmo "mante diskusiju, ajte na slikanje"
Dalje, što se "podešavanja boja tiče", gorim od želje da vidim koji to aparat ima podešavanje kolornih komponenti posebno (R,G,B), pošto vi za "podešavanje" smatrate onaj buđavi slajder za saturaciju, koji veze nema sa ovom pričom?
e baš to. pojačavanjem saturacije menja se saturacija svih boja, ali njihov međusobni odnos ostaje potpuno isti. znači, ništa nismo dobili.Dalje, što se "podešavanja boja tiče", gorim od želje da vidim koji to aparat ima podešavanje kolornih komponenti posebno (R,G,B), pošto vi za "podešavanje" smatrate onaj buđavi slajder za saturaciju, koji veze nema sa ovom pričom?
RAW daje takve boje kako biras ti, osim ako koristis Capture NX koji moze da ucita podesavanja koja je koristio aparat, ali i to ako ti se ne svidja mozes da podesis kako hoces.
Ako su napucane boje problem to nije nikakav problem kao sto sam rekao ni za JPG, ni za RAW (NEF) jer svaki klinac ce pronaci kako se to podesava i da dobijes out of kamera ono sto zelis, nekome se svidjaju malo jace boje, nekome isprane...
Cak i u onom testu sto si dao kao primer na dpreviw, na kraju testa kao prednosti tog nikona kazu ovo:
"Punchy but not un-natural colors (and plenty of control if you want to change them)"
Ako neko kupi DSLR da bi se zalio na difolt podesavanja onda....
PS. Canon uvek ima pojacanu crvenu boju...
Mozda se ta razlika toliko ne vidi na jeftinijim objektivima (ne secam se), ali Canon L objektivi u kombinaciji sa Canon telima daju ubedljivo najbolje, i najrealnije boje u odnosu na bilo koji sistem.
Video si moje slike i?
Nije PP nebitan na bilo kom aparatu, samo se razlikuje ono što se obrađuje. Ja na Canonu doteram samo WB i ne diram gotovo ništa (standardno oštrenje i slično, što RAW ne uzima u obzir), a videli smo šta D300 daje u IDENTIČNIM uslovima.![]()
Covek sa Nikonom je prvi put to slikao, niti je znao kako sta da podesi i otisao je sa teme jer ste ga svi napljuvali a jedino sam mu ja dao konkretne savete.
Prva poruka coveku je bila: aparat ti je shit.
Niko se nije setio da mu nesto objasni.
Ja znam sta bi kod mene ispalo, sa kojim god oces aparatom.
Ali tebi su isto setale slike (ne toliko ali dovoljno) a mnogo si iskusniji od pomenutog forumasa.
Mislim ne znam da li bih ja odslikao perfkeciju ali garantujem da bih dobio normalno nebo, ujednaceno i sa Canonom i Nikonom.
Ne bih obracao paznju na logo na aparatu, usresredio bih se na fotografisanje.
Taj D200 nabudzen ili ne gori je od Canona 40D![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari