Šta je novo?

Jedno pitanjce za Athlon 5000+ (obican)

Government

Slavan
Učlanjen(a)
02.09.2004
Poena
304
Posto je veoma tesko da nadjem Black Edition ovog procesora razmisaljm se da uzmem obican 5000+ pa me interesuje kakve su mogucnosti da se klokuje u kombinaciju sa plocom M3A78 ????

Hvala unapred.

Uz malo truda i uz malko bolje hladjenje, mislim da su im mogucnosti poprilicno iste.;)
Mislim da je u oba slucaja neki max oko 3.2-3.3GHz, a ako se varam, neka me neko ispavi.

Ja recimo drzim na 3.0GHz, za stalno, na slabijoj ploci, mada ide i vise, ali s obzirom da je na box-u, dobro je. Neces pogresiti ako uzmes tog "obicnog".;)

brate gemini II,cobro napajanje i stabilno podesavanje i ode ti na 3.4 govorim ti iz iskustva

Pa eto, onda jos bolje...,)

Ici ce sigurno na 3 mozda i na 3.1
Moj primerak ide na 3.1 da kazemo bez dizanja napona, tj. sa podignutim za iznos vdopa.
Za 3.2 treba oko 1.4 ili malo vise, tako da racunaj da mu je to uz bolje hladjenje neki realni max. Mozda 3.3 al to zavisi dosta od primerka i ploce...
Eto tako.

Ja moj drzim na 3 pri naponu 1.35V. Uspeo sam da ga dignem na 3.15 pri naponu od 1.38. Vishe nije hteo da ide iz prostog razloga shto moja plocha ne da veci napon(1.375 max). Trebalo bi da ide i do 3.3, al sve zavisi od primerka(npr neke graficke kao moja idu za GPU i do 860, a moja nece da predje 735, tako da, kao shto rekoh, sve zavisi kakav ti se primerak zalomi).

Jel' taj 5000+ bese ima 2mb kesherice?

Poslednja izmena:
A jel normalno da coreTemp prikazuje različite temperature dva jezgra, npr. 29 i 37 i da li su to normalne temperature na default clocku i do koje temperature bi trebao tolerisati ako podignem takt procesora na 3Ghz ? U pitanju je brisbane G2 revizija jezgra i box cooler na silent režimu rada podešen u biosu.

Poslednja izmena:
Nadao sam se da će mi neko odgovoriti kako bi znao da li je problem nastao možda prilikom montaže coolera jer je prvo legao u stranu pa je pomeren te nisam siguran da li žvaka sa box coolera nije legla na procesor kako treba. Ili je problem u nečemu drugom kao npr ne dovoljno provetrenom kućištu(8ca izbacuje nazad i napajanje a sa strane dole ubacuje 12ca). Takodje lik od koga sam kupio procesor ga je bio namazao skroz pastom kao da je četkica za zube(što sam ubrisao vlažnom vatom), toliko da je čak malo iscurelo sa strane heatspredeara na stranu plastike procesora pa ne znam da li je možda i u tome problem pošto nisam u potpunosti uspeo ukloniti iz iste svu pastu? Jel mi mogao neko da mi verifikuje temperature kako bi znao da li su prevelike i da li da kupujem neku novu pastu ili je ovkao u redu?

Nadao sam se da ći mi neko pomoći oko ovog problema. Naime kada sam dobio procesor bio je namazan pastom poput četkice za zube te se ista malko slila i sa strane po plastici(ne dole kod pinova ili slično) što nisam uspeo u potpunosti da očistim(sa strane) i prilikom montaže cooler nije odma legao pravo na procesor pravo te je pomeren u stranu malo pritisnut pa sam zabrinut da nije žvaka nepravilno razmazana time pa su zato(potencijalno) veće temperature ili je problem možda i u provetrenosti kućišta(8ca nazad izbacuje vazduh sa napajanjem a 12ca sa strane dole ubacuje). Želeo bi da dignem procesor na 3Ghz ako će ići i stvarno bi bio zahvalan kada bi mi neko rešio nedoumice kako bi znao da li da kupujem medicinski benzin i novu pastu i da skidam ovu žvaku sada i ostalo pre overclocka što mi je iskreno malo mrsko ako su temperature uslovno rečeno normalne sada. Bilo ko?

Ne pratim bas cesto temperature izmedju jezgara, ali koliko sam primetio, meni je razlika tu do 5-6c. Temperature su mi do 40-i-neki stepen, sa box kulerom, na 3GHz(Na default taktu mi je temp tek koji stepen niza...).
Inace razlika u temperaturi izmedju jezgara uvek postoji, tako da mislim da ne bi trebao nista da se brines, kontam da je to normalno. ;)
PS A bolja pasta je svakako plus...

Ok thnks, 40 i neki stepen za toplije ili hladnije jezgro?

Huh, sad bas instalirah core temp, reko da bas vidim tacno kakve su mi temperature, kad ono: Core temp prikazuje za 1.jezgro 14c, a za 2. 13c?!?wtf?, istovremeno pc wizard prikazuje processor temp od 27c, a speed fan, kao "slag na tortu", prikazuje ne'am pojma ni ja sta...:p:trust::p:zgran:

Ni sam sad ne znam koja mi je temperatura...:S::mad:
Kontam ne moze biti to sto core temp prikazuje, pa da sam mu turbinu nakacio ne bi bio toliko 'ladan:p, (naravno ovo je u 0%load).

Prilozi

• q.JPG
    q.JPG
    245.8 KB · Pregleda: 44
Huh, sad bas instalirah core temp, reko da bas vidim tacno kakve su mi temperature, kad ono: Core temp prikazuje za 1.jezgro 14c, a za 2. 13c?!?wtf?, istovremeno pc wizard prikazuje processor temp od 27c, a speed fan, kao "slag na tortu", prikazuje ne'am pojma ni ja sta...:p:trust::p:zgran:

Ni sam sad ne znam koja mi je temperatura...:S::mad:
Kontam ne moze biti to sto core temp prikazuje, pa da sam mu turbinu nakacio ne bi bio toliko 'ladan:p, (naravno ovo je u 0%load).

To je zato sto brisbane ima problema sa ocitavenjem temperatura samih jezgara procesora,bez obzira koji program koristish.O ovome je govoreno mali milion puta na forumu...

Nazad
Vrh Dno