Šta je novo?

Referenta konfiguracija po rezolucijama

IzNoGooD

Čuven
Učlanjen(a)
20.08.2003
Poena
860
Caos,
Posto sam pre godinu dana kupio 40" LCD TV koji je HD Ready i ogranicen sam na 1360x768 u 60Hz ili 1920x1080 u 30Hz, i kako bi mozda kupovao novu konfiguraciju koja bi trebala da gura najbolje za gore navedeno (a za najmanje para)- naleteo sam na ovaj clanak.

Nekako mi smislenije da se napravi topic: "Sta kupiti za koju rezoluciju za sto manje para?" nego koji racunar za igrice. Moj licni primer je sto sam ogranicen rezolucijom TVa i to je stavka koja se nece menjati duzi vremenski period.
Konfiguracija prvenstveno treba da zadovolji zahtev za pustanje HD-ripova, tj. poznatijih .mkv filmova, bez seckanja. Posle toga sledi igranje i to sa prihvatljivim frejmrejtom preko 45-60 FPS.

Ja cu ovde sumirati clanak, a ostavljam clanovima foruma da isprave ono sto se treba ispraviti:
PC Buyer’s Guide – Low End
Target Resolution: 1280x1024 or 1440x900

Processor - 2.53 GHz Intel Core 2 Duo E7200
Heatsink and Fan - Zalman CNPS9500 LED
MB editor's Choice: - A motherboard based on the Intel P45 chipset
Hard Drive - Western Digital Caviar SE16 WD6400AAKS 640 GB
Memory - 4 GB DDR2 800 MHz RAM
Video Card - Radeon 4850 or GeForce 9800 GTX+
Sound Card - Creative Sound Blaster X-Fi XtremeGamer
Power Supply - 700 Watt or Higher

PC Buyer’s Guide – Medium End
Target Resolution: 1600x1200 or 1680x1050

Processor - Intel Core 2 Duo E8500
Heatsink and Fan - Thermalright Ultra 120 eXtreme
Motherboard - u zavisnosti od zelja za RAIDom, SLIem itd
Memory - 4 GB DDR2 1066 MHz RAM
Video Card -GeForce GTX 260 or Radeon 4870
Sound Card - Creative X-Fi Titanium Fatal1ty Professional or Asus Xonar DX 7.1
Power Supply - 850 Watt or Higher

PC Buyer’s Guide – High End
Target Resolution: 1920x1200 or 2560x1600

Processor - Intel Core 2 Quad Q9650
Heatsink and Fan - Thermalright Ultra 120 eXtreme
MB editor's Choice: - NVIDIA nForce 790i Ultra SLI or Intel X48
Hard Drive - Western Digital VelociRaptor
Memory - 4 GB DDR3 1600 MHz RAM
Video Card - GeForce GTX 260 SLI or Radeon 4870 X2
Sound Card - Asus Xonar D2X 7.1
Power Supply -1000 Watts or Higher

Da sumiram, ovo je clanak iz avgusta - mada ce uskoro izaci i Christmas izdanje - i ovo mozete vise smatrati kao primer sta sam hteo sa ovim topicom. Pravo znacenje ovog topica ce se formirati kroz ponudu na nashem trzistu i predloge nasih clanova.
Hvala

Dakle, molim Vas da mi pomognete da sastavim najbolju konfiguraciju za 1360x768 rezoluciju za najmanje pare.
Moja trenutna konfiguracija se moze videti u mom profilu.

Koliko sam video po netu, graficka 8800GT (G92) bi trebala u fullu da gura ovu rezoluciju.
Druga ideja mi je da to smestim u HTPC kuciste: Chieftec, Antec. Thermaltake i moj licni favorit - Thermaltake Tenor

Za ostatak racunara mi treba pomoc
Processor - ???
Heatsink and Fan - ???
MB editor's Choice: - ???
Video Card - GeForce 8800 GT
Sound Card - ???
Power Supply - ???

Dakle, molim Vas da mi pomognete da sastavim najbolju konfiguraciju za 1360x768 rezoluciju za najmanje pare.
Moja trenutna konfiguracija se moze videti u mom profilu.

Koliko sam video po netu, graficka 8800GT (G92) bi trebala u fullu da gura ovu rezoluciju.
Druga ideja mi je da to smestim u HTPC kuciste: Chieftec, Antec. Thermaltake i moj licni favorit - Thermaltake Tenor

Za ostatak racunara mi treba pomoc
Processor - ???
Heatsink and Fan - ???
MB editor's Choice: - ???
Video Card - GeForce 8800 GT
Sound Card - ???
Power Supply - ???

Procesor intel E8400
MB P5Q
Hladnjak box kuler. Ne vidim zasto bi kupovao zaseban.
Graficka karta integrisana, jedino ako se bavis profesionalno nesto, u sta sumnjam.
Napajanje zavisi koliko kesa imas, ali recimo Chieftec 560W 12S

Brate iskomplikovao si ga, kako te nije mrzelo da kucas tolike postove. Ako hoces samo HD da gledas, dovoljna ti je kartica od 30 evra (ATI 3450), to govorim iz licnog iskustva. Ako hoces igrice da igras, e onda kupi ovu ATI radeon 4850. I eto ti cela mudrolija.

Poslednja izmena:
pa poenta je da ne zelim da dajem pare ako necu iskoristiti komponente... zasto dati 130 E na procesor, ako posao moze da zavrsi i onaj od 65 E. zasto placati graficku od 150E kada moze ona od 60-70 E

mislim da je tvoj predlog overkill za ono sto masina treba da radi - HDripovi i igre sa svim detaljima u 1360x768 rezoluciji...

pa poenta je da ne zelim da dajem pare ako necu iskoristiti komponente... zasto dati 130 E na procesor, ako posao moze da zavrsi i onaj od 65 E. zasto placati graficku od 150E kada moze ona od 60-70 E

mislim da je tvoj predlog overkill za ono sto masina treba da radi - HDripovi i igre sa svim detaljima u 1360x768 rezoluciji...

Za HD uopste ti ne treba jaka karta. Znaci samim tim sto hoces igre da igras na max detaljima, moras da uzmes jacu kartu.

Bez obzira na rezoluciju, ako hoces crysis da igras na max, treba ti ta karta. Ja sam predlozio kartu od 140 evra, zato sto si ti rekao 8800GT, a ona kosta oko 120 evra. Za 60 evra mozes da uzmes 8600GT, 3650 i slicno. A sa tim sigurno neces moci da igras sve igre na max, ma u kojoj rezoluciji.

Poslednja izmena:
poz, bila mi slava pa nisam toliko bio aktivan na netu

anyway, ideja mi je da kupim polovnu 8800GT, neki C2D koji je nece gusiti, plocu koja ce to da isprati za pristojan overclock, da to upakujem u desktop kuciste, ubacim kvalitetno napajanje dovoljne snage, pohranim sa diskovima i najzad napravim HTPC.

zato mi treba savet - koji C2D, ploca i napajanje

Nazad
Vrh Dno