Šta je novo?

Oficijelni Core i7 thread

Ako, bilo je previse offtopic :)

E samo jos jedno pitanje, tamo pominju da se prvo predstavljaju kod nas, jel ima tu neke istine?

166dtvk.jpg

klik!

Bas su dobro ovo odradili :)

Sto sam procitao fazon zao mi da ga ne okacim negde:

AMD - Arabian Micro Devices
Intel - Israeli Nano-Technology Everyone Loves

Still Jews vs Arabs. The world never changes.

:D:D:D

Samo da znate da je Kandićka unela u tefter "Levicki i Kovačević", pa vi vidite kakve će posledice vaši fazoni da imaju :D :D :D

^^ vrh vrhova ^^

Delimir rece pre izvesnog broja postova da ce desktop i mainstream parts biti dostupni 15. novembra. Datum je prosao, zanima me gde kod nas ima da se kupi Core i7 i x58 ploca i po kojoj ceni? Naravno zanima me radnja koja ima to na lageru i koja izdaje fiskalni racun i garanciju, a ne komadne kofer-sverc varijante.

U priči sa nekoliko prodavaca hw-a njihov zaključak je da disti ne samo da nije uvezao Nehalem, nego je stopiran i uvoz mnogo drugih svati (ili se uvozi u veoma malim količinama) jer skokovi dinara kod nas uz stanje dolara prek grane preko noći može napraviti problem, što će reći u pitanju je strah od "gubitka kinte" zbog stanja u svetu i regionu...:wave:

Poslednja izmena:
Ko sad prica napamet ? :d

EX58-DS4 GA-EX58-DS4 5 kom
EX58-UD5 GA-EX58-UD5 10 kom
EX58-EXTREME GA-EX58-Extreme 3 kom

Ali ima ovako nekih stvarcica :)

:wave:

Ima kod ALTI-ja i ne pricajte napamet. tnx.

Za razliku od Spacemastera mene ne mrzi da odem na sajt da proverim to sto tvrdis.

U prilogu je spisak Intel procesora u Altijevoj ponudi -- svih 9 (i slovima 9) komada od kojih je 5 Celerona, a evo i rezultata pretrage Altijevog sajta, kao i rezultata pretrage dva popularna sajta koji indeksiraju domace trziste PC komponenti na kljucne reci Core i7.

Alti:

IT Svet:

PC Berza:

EDIT:
Vidim da me Nedjo pretekao :D Bravo majstore, ceo jedan komad ima!

Salu na stranu, lepo je to sto neki od vas imaju pristup dilerskim cenovnicima i lageru (i veze da rezervisu/naruce/maznu za sebe neku komponentu), ali ja i svaki drugi obican kupac gledamo samo zvanicnu ponudu.

Dakle, (revidirano) pitanje glasi -- kako ja i ostali obicni smrtnici da dodjemo do X58 ploce koje su "dostupne" od ranije (bilo bi lepo i kad bi mogli da biramo izmedju vise modela) i Core i7 procesora koji su "dostupni" od 15. novembra? Danas je 27. novembar -- tick-tock, tick-tock, tick-tock...

Prilozi

• www-alti-rs_index-php_cn4zsbig.pdf
    512.1 KB · Pregleda: 151
Poslednja izmena:
Rasparavlja se dali ima ili nema procesora kod dobavljaca? ne razumem koji je smisao ovakve rasprave. Nema ih zato sto ih niko nije uvezo, losa je situacija na trzistu, ekonomska kriza u svetu pa su se svi nesto stisli iz sledecih razloga:ploca + procesor = 500+e, kada to sabere neko od sefova nabavke kod nasih uvoznika tesko se odlucuje za nabavku bez obzira na performanse, treba im vremna da skapiraju da je neminovno da dodje do smene proizvoda na trzistu. Najveci problem da dodje do nekih vecih nabavki je maticna ploca koja moze da sluzi samo za novu generaciju procesora a pritom cene su paprene.

Sve je jako jednostavno i oduvek je bilo tako, za najbolje performanse cena je uvek jako velika i ne realna u odnosu na ono sta se dobija. Recimo gtx280 kosta 400e a brza je od gtx260oc svega 5-6% koja kosta 250e? nema logike ali je tako. Intel u ovom trenutku ima najbrzi procesor i7 9xx, cak je i najslabiji model iz te serije i7 920 daleko brzi nego njabrzi AMD procesor, opet cena mu nije tako velika za razliku od recimo i7 940 koji kosta preko 500e i toje tako samo zato sto je nedostizan po performansama. Kome je potreban pre svega za posao nece zaliti novac vec cega kupiti, intel nije takav procesor ni namenio nekome ko hoce da igra igrice i nema para, nego korisnicima kojima je pre svega osnovno sretstvo za rad.

*******i je napisao(la):
Intel u ovom trenutku ima najbrzi procesor i7 9xx, cak je i najslabiji model iz te serije i7 920 daleko brzi nego njabrzi AMD procesor, opet cena mu nije tako velika za razliku od recimo i7 940 koji kosta preko 500e i toje tako samo zato sto je nedostizan po performansama. Kome je potreban pre svega za posao nece zaliti novac vec cega kupiti, intel nije takav procesor ni namenio nekome ko hoce da igra igrice i nema para, nego korisnicima kojima je pre svega osnovno sretstvo za rad.
Jel prichamo o Phenom 2 CPU-u ili o starijoj generaciji? Jer ako je rech o novoj AMD generaciji najsalbiji i7 nije brzi od najbrezg P2, naprotiv...
Slazem se da je Intel i7 trenutno najbrzi CPU, to je jednostavno tako...ali mu taj najbrzi CPU nece doneti veci market share, vec onaj mainstream segment...Uostalom to ce se lako videti kad budu pocheli da se prodaju i7 modeli...btw si ti prodao svoj?

Poslednja izmena:
Jel prichamo o Phenom 2 CPU-u ili o starijoj generaciji? Jer ako je rech o novoj AMD generaciji najsalbiji i7 nije brzi od najbrezg P2, naprotiv...
Slazem se da je Intel i7 trenutno najbrzi CPU, to je jednostavno tako...ali mu taj najbrzi CPU nece doneti veci market share, vec onaj mainstream segment...Uostalom to ce se lako videti kad budu pocheli da se prodaju i7 modeli...btw si ti prodao svoj?

Sta sise uhvato za taj PII ko pijan plota:p na njega sam mislo i od njega ima da bude brzi, zato sto sam ga ja kupio (pravi razlog:p) i ne moze sad tamo neki PII a bude brzi od mog i7:mad: he he:-devil-:

Poslednja izmena:
Vrh Dno