Šta je novo?

napajanje za gainward 4850, problem??

Zlatann

Slavan
Učlanjen(a)
30.08.2007
Poena
319
Ovako, desava mi se da u nekim igrama gde mi je frame rate dosta velik dodje do nekog zastajkivanja u grafici na delic sekunde u intervalima od 3 do 5 sekundi, napr. kod simulacija voznji pogotovu na startu grafika zakoci i na celu sekundu pa krene i tako nekih minutu...Zanima me da li je moguce da napajanje chiftec 350w daje u odredjnim trenucima igre nedovoljno struje pa shodno s tim dolazi do tog zastajkivanja? Ili je to do procesora , ram memorije,,, GRAFICKE??

Slican problem sam imao i sa 8800gt ali je resen sa obaranjem vrednosti u maximum prerender frame sa 3 na 1 u nvidia control panelu, ali u driverima radeona (ACCC) nemam tu opciju ili ima ali se drugacije zove?

Pomoc , savet neki,,,hvala:wave:

definitivno novo napajanje. neki lc 550-650 je prilichno jeftin a odrradio bi ti posao.

Uzmi novo napajanje moze i LC power nije skupo a gurace lepo

Da ne citiram sad sve.
I sta ako nije do napajanja?
Probaj prvo da nadjes neko jace napajanje da probas, pozajmi od nekog druga ili od neke firme ako si dobar sa njima. Ako je sa jacim napajanjem sve u redu onda kupuj novo i jace napajanje a ako se stvar ponavlja onda nije ono uzrok. Glupo bi bilo da kupujes bilo sta bez da utvrdis uzrok problema, najlakse je reci "Kupi novo napajanje" kao da ce to da resi sve. Ne kazem da ono nije problem, mozda jeste ali sam primetio da na ovom forumu svi forsiraju jaca napajanja (600W+) iako u 90% slucajeva nije potrebno (u tvom slucaju ne bi skodilo bar 450W).
Odgovore kakve si dobio si inicirao sam pitanjem o napajanju a uzrok moze biti x stvari, mozda ti grafa overkilluje proc.

a kako ti mislis da se nabiju postovi :d

i ja imam slichne simptome u oba crysis-a ne bitno na kojim detaljima i rezoluciji, nekad vishe nekad manje zamrzava i to imam vec 2-3 meseca dok ni u jednoj drugoj igrici nemam.. shta mozhe biti problem? ceo komp se u tim trenucima zamrzava i zvuk..

Ne verujem da je do napajanja , pošto tada teško da bi i pokrenuo neku igru (najverovatnije bi se mašina zakucala ili restartovala).Možda napajanje radi na granici, ali pre će biti da je tu greška na relaciji matična ploča --> procesor --> grafička, a naročito zato što se isti problem pojavljivao i sa 8800GT a rešavan je smanjenjem maximum prerender frame-ova.

Ne verujem da je do napajanja , pošto tada teško da bi i pokrenuo neku igru (najverovatnije bi se mašina zakucala ili restartovala).Možda napajanje radi na granici, ali pre će biti da je tu greška na relaciji matična ploča --> procesor --> grafička, a naročito zato što se isti problem pojavljivao i sa 8800GT a rešavan je smanjenjem maximum prerender frame-ova.

meni u GRID-u se desilo par puta upravo to, kao da zakoci igra na pola sekunde,nije kao da secne vec bukvalno ukoci pa onda nastavi tj. kada nastavlja ubrza ponovo (ne secka)....imam 500w i ako je to isti problem sigurno nije do napajanja....ili su driveri ili je to "bug" u igri...ne verujem da je hardware problem..

Poslednja izmena:
Dosta interesantnih odgovora,hvala. Jel neko zna da li postoji opcija max prerendered frame u ati catalyst control centru pod drugim nazivom? Mislim da bi to resilo problem...

Poslednja izmena:
i ja imam slichne simptome u oba crysis-a ne bitno na kojim detaljima i rezoluciji, nekad vishe nekad manje zamrzava i to imam vec 2-3 meseca dok ni u jednoj drugoj igrici nemam.. shta mozhe biti problem? ceo komp se u tim trenucima zamrzava i zvuk..

neki zanimljiviv odgovor na ovo pitanjce??:d

Dosta interesantnih odgovora,hvala. Jel neko zna da li postoji opcija max prerendered frame u ati catalyst control centru pod drugim nazivom? Mislim da bi to resilo problem...

Ово и мене интересује, од како сам прешао са Нвидије на Ати не могу да нађем ову опцију. Flip queue size из Ати треј тула не функционише. А каталист само може да форсира off i on.

Ово и мене интересује, од како сам прешао са Нвидије на Ати не могу да нађем ову опцију. Flip queue size из Ати треј тула не функционише. А каталист само може да форсира off i on.

Bravo majstore!!!!! Problem resen !
U ati tray tool promenio sam vrednost opcije flip queue size sa 0 na 5 i problem je nestao. Jos jednom svaka cast Dule. Samo neznam kako tebi to nije pomoglo???

Bravo majstore!!!!! Problem resen !
U ati tray tool promenio sam vrednost opcije flip queue size sa 0 na 5 i problem je nestao. Jos jednom svaka cast Dule. Samo neznam kako tebi to nije pomoglo???

Хвала, хвала 😛 , мени Fallout 3 лагује шта год урадим (ради лепо кад изгасим v-sync) , али сад кад боље размислим само сам њега и пробао, такође ми се сад јавило да F3 користи Оblivion engine који има проблема sa v-sync бафером. Сад ћи пробати нешто друго.

Иначе када ставиш flip queue size на 0 ти ефективно гасиш v-sync, значи оптимум је на 1, тј. то значи да ће само 1 фрејм рендеровати унапред и то у већини случајева даје течнији фрејмрејт и елиминише цепање текстура.

Nazad
Vrh Dno