Šta je novo?

Lcd Tv 20"-26"

Lazaboj

Slavan
Učlanjen(a)
26.03.2006
Poena
345
Imam jedno pitanjce za znalce.Imam nameru da uzmem neki LCD TV 20"-26" za relativno "malu" sobu 3mX4m ili 4mX4m i treba na tome gledati tv ali i koji film sa kompa.Koji vi preporucujete!?Recimo da sam ogranicen parama ali sad idemo na odnos cena/kvalitet.Hvala unapred.:D:D

znaci nije bas dobar da se koristi samo kao monitor...
ja bih uzeo isti taj model samo 26... gledam da ukolpim nesto da bude koliko toliko funkcionalno, a opet da ima tv...

I ja bih 26" toshibu, jel zna neko kolike su vertikala i horizontala ekrana?
Hteo bih da malo uporedim sa mojim CRT-om.

ljudi pa sta je ovo?:smackbum:

rekao sam EKRAN (display ako je lakse), dijagonala mu je 66cm ili 26 inca ali koliko je vertikala i horizontala - onog dela gde ide slika...:shock:

ja sam to isto racunao pre neko vece pomocu matematike iz osnovne skole ... 35cm bi trebala da je visina tog ekrana [ako je punih 26 inca], a sirina 35cm x 1.6 tj 56 cm

Odlicno! Hvala.

@neo geo

pa na koju foru si racunao? imas samo dijagonalu, mislim ne moze pitagorina teorema...
a ne znas ni ugao?
Bas me zanima.

Ja sad nisam siguran jer kod tih lcd tv-a odnos stranica 16:10 ili 16:9 - racunao sam kao 16:10 pa izgleda otud potice i greska ...

e, nakon revidiranja racunice [16:9], dobih tacno u milimetar kao sto je u gornjoj tabeli ...

visina je 32.37 cm, dok npr ekran old school TV od nominalnih 54 cm ima efektivnu visinu od oko 27 cm

secam se neke racunice da je optimalna distanca za gledanje u TV oko 6 visina ekrana, sto znaci da je za ove 26'' to nekih dva metra ???

Uzeo sam toshibu 26AV500PR 26 inca za 32900din u Metrou, i mogu da kazem da sam prezadovoljan.
Jedina sitna zamerka je daljinski koji je po meni preglomazan i deluje jeftino...sve ostalo je iznad mojih ocekivanja.

Da,Tehnomarket kod lutkarskog,juce sam ga licno video po ceni od 29999 i slozio se sa prodavcem da je cena korektna,jedino ako nisu u medjuvremenu promenili cenu.

Uzeo sam toshibu 26AV500PR 26 inca za 32900din u Metrou, i mogu da kazem da sam prezadovoljan.
Jedina sitna zamerka je daljinski koji je po meni preglomazan i deluje jeftino...sve ostalo je iznad mojih ocekivanja.

jesi li uporedjivao toshibu sa panasonicom tx-26le7p, vidim da je on na akciji 30900 din isto u metrou?
ima li neko iskustva ili je definitivno bolja toshiba?

broj 7 u imenu panasonica znači da je model za 2007.
toshiba je ovogodišnji model + ima 2 hdmi konektora, a koliko sam video ranije u metrou bio je i taj panasonic a slika je bila katastrofa(analogna).

Igvan, možeš li napraviti neki mini revju (po Vuku :D) te Toshibe? Kako ti se čini kao monitor? Da li je rezolucija ok za računar, na kolikom odstojanju sediš?

Nazad
Vrh Dno