Šta je novo?

USB restartuje racunar

trikosm

Slavan
Učlanjen(a)
17.12.2006
Poena
319
Imam sledece problem:
-kada ubacim USB u racunar on se restartuje.:wall:

Da li neko zna kako da resim taj problem?

U pitanju je XP SP2.
AMD Athlon 2000+
256 MB RAM
40 GB HDD
gravika integrale

ako je USB front panel, onda je moguće da nije dobro spojen sa matičnom

Da nisi zapatio neki virus na flash-u. Probaj kod nekog drugog i iskeniraj ga nekim Antivirus softvare.

Poslednja izmena:
USB je pozadi, virusa nema jedino napajanje. To nisam proverio. On mi radi stabilno ali cim ubacim USB kao da sam ga na dugme iskljucio.

Da li ti se to desava sa konkretnim USB uredjajem (fleshicem) ili sa bilo kojim USB-om koji probas da butnes? Ako ti se desava sa svim, onda je problem u struji (po meni).

Da li ti se to desava sa konkretnim USB uredjajem (fleshicem) ili sa bilo kojim USB-om koji probas da butnes? Ako ti se desava sa svim, onda je problem u struji (po meni).

Sa svim bez izuzetaka. Kako mislis u struju? Mislis hardverski problem ili sa strujnom instalacijom?:trust:

Neispravni USB slotovi, USB kontroler, ili losa struja koja dolazi do istih. Posto su oni integrisani na ploci, (ukoliko nemas na ploci dodatne pinove za kacenje prednjeg panela), jedini spas ti je PCI USB kartica.

Izvini, malo sam bio neodredjen sa tim "problemom sa strujom"

Neispravni USB slotovi, USB kontroler, ili losa struja koja dolazi do istih. Posto su oni integrisani na ploci, (ukoliko nemas na ploci dodatne pinove za kacenje prednjeg panela), jedini spas ti je PCI USB kartica.

Izvini, malo sam bio neodredjen sa tim "problemom sa strujom"

Ako su integrisani i ako je losa struja koja dolazi do njih zasto mislis da ce sve biti ok ubadanjem PCI kartice

Bice sve ok sa pci usb karticom .

Mada pre kupovine bi probao i reinstall wina/drivera

Ako su integrisani i ako je losa struja koja dolazi do njih zasto mislis da ce sve biti ok ubadanjem PCI kartice

Zato sto kartica ima na sebi kontroler. I struju vuce preko PCI slota, zaobilazi USB ploce.

Koliko imas USB portova 2,4 ili 6 na ploci? Preko USB-a uredjaj moze "povuci" 300mA, iznad toga kurslus ako je sklj ploca. Takodje je bitno da li imas vec nesto prikljuceno na druge USB slotove pa su ti oni opteretili strujno kolo. Vidjao sam ovo vec ranije nekoliko puta, jednom se okrunio deo kontakta sa nekog usb-a loseg kvaliteta i ostao u slotu. Kad je neki uredjaj vadjen ili stavljan spustio 5V na GND i eto ti reset... Ako ti se to desava na svakom ulazu bez razlike ostaje ti jos da probas sa nekim drugim napajanjem, ako ni to ne pomaze ostaje ploca... :exploder:

A ako je napajanje OK, mozes resiti kao sto je kolega savetovao PCI USB kartica zaobidjes plocu i reseno!

Poslednja izmena od urednika:
I ja sam resio prob. sa usb-om stavljanjem kartice.Ploca nije mogla da potera nista "teze" od flesa, a u to vreme je trebalo da tera usb skener(napajao se preko usb-a) i ext hdd 2.5.

Meni se to desavalo na 965P-Ds3, prikljucenjem Se K-510i.
Prelaskom na sadasnju maticnu, kvar je nestao, a ostalo je isto napajanje.

Koliko imas USB portova 2,4 ili 6 na ploci? Preko USB-a uredjaj moze "povuci" 300mA, iznad toga kurslus ako je sklj ploca. Takodje je bitno da li imas vec nesto prikljuceno na druge USB slotove pa su ti oni opteretili strujno kolo. Vidjao sam ovo vec ranije nekoliko puta, jednom se okrunio deo kontakta sa nekog usb-a loseg kvaliteta i ostao u slotu. Kad je neki uredjaj vadjen ili stavljan spustio 5V na GND i eto ti reset... Ako ti se to desava na svakom ulazu bez razlike ostaje ti jos da probas sa nekim drugim napajanjem, ako ni to ne pomaze ostaje ploca... :exploder:

A ako je napajanje OK, mozes resiti kao sto je kolega savetovao PCI USB kartica zaobidjes plocu i reseno!

Imam 4 USB-a i na njima nema nista nakaceno. A restart se desava na svim bez izuzetka i sa svim USB flesovima.

poslušaj i stavi dodatnu USB karticu! ja sam tako rešio problem vrlo sličan tvom problemu...

Ili napajanje nema dovoljno A na 5V grani ili su ti kondenzatori na ploči otišli (nabubreli, pljucnuli..)

Nazad
Vrh Dno