Šta je novo?

Problem sa driverom za GF 9600 512mb

thezile

Slavan
Učlanjen(a)
10.11.2008
Poena
301
Desava mi se sledece, kad instaliram driver od gore pomenute kartice, sistem mi padne. Probao sam i sa vistom 64bit , kao i sa Xp-om 32.bit, isto se desava. U safe modu racunar radi normalno, kao i kada mu obrisem driver, Probao sam i sa orginalnim cd-om, i sa najnovijim dajverima sa Nvidiinog sajta. i nista ne pomaze
imam sledecu konfiguraciju. napajanje mi je 460 w. intel quad core 6600, 2x hard disk 400 gb, ploca gigabyte ep43-ds3, 2x2 gb memorija

Zvao sam razne "doktore" i nista, pa ako ko ima ideju..........

Sveza instalacija XPa? I drajveri sa nVidia sajta? Bas cudno ako nece ni tako...

Koju karticu si imao pre toga? Mozda smetaju drajveri od prethodne kartice ako nije sveza instalacija Win-a. Probaj sa DriverCleaner-om, ciscenje, pa restart u safe-mod->opet ciscenje, pa onda restart i instalacija whql drajvera...

EDIT: Imas neku TV/zvucnu karticu, modem? Mene je zezao neki PCI modem, ne bas tako, ali bilo je plavih ekrana...

Poslednja izmena:
Nov racunar sam uzeo. I proteklih mesec dana koliko je svez PC, sam imao isti problem, ali posle 2-3 restarta na dugme -upali kako treba, ali dva dana nece ni to. Sumnjao sam na hard pa sam stavio novi hard i instalirao sam novi sistem, i sve je bilo ok dok ne instaliram drajver za grafiku, i onda mi zakuca sistem

Prvo sto bih ja uradio je test memorije (butabilni disk/CD/Flash sa memtest ili GoldMemory). To uvek radim kod plavih ekrana...

Drugo, probao bih graficku na drugom kompu.

A lako moze da bude i nesto deseto u pitanju. Sto ne odneses tamo gde si kupio, da se ne patis za dzabe. Takve stvari umeju da pojedu zivce. Pozz

Desava mi se sledece, kad instaliram driver od gore pomenute kartice, sistem mi padne. Probao sam i sa vistom 64bit , kao i sa Xp-om 32.bit, isto se desava. U safe modu racunar radi normalno, kao i kada mu obrisem driver, Probao sam i sa orginalnim cd-om, i sa najnovijim dajverima sa Nvidiinog sajta. i nista ne pomaze
imam sledecu konfiguraciju. napajanje mi je 460 w. intel quad core 6600, 2x hard disk 400 gb, ploca gigabyte ep43-ds3, 2x2 gb memorija

Zvao sam razne "doktore" i nista, pa ako ko ima ideju..........

Mislim quad core dva harda 2x2 gb memorije i sve to na 460w napajanju i taman kad mu snimis drajvere povuce i graficka struju i cao:wave:.Mislim to bih prvo zamenio pa probao.Probaj da diskonektujes jedan hard i probaj samo sa jednim stikom memorije ako to ne upali nosi to prodavcu pa nek se bakcu.

ono sto mi je najcudnije, je da sam probao sve moguce kombinacije, 1 hard 1 slo memorije i opet isto, a grafika mi je radila do pre i na najzahtevnijim igricama sa full rezolucijom, znaci ako je u pitanju napajanje kocilo bi mi i tad, imam samo problem sa dizanjem sistema kad instaliram drajver.

ako sve radi normalno dok ne instaliras drajver onda ti je crkla graficka

Nazad
Vrh Dno