Šta je novo?

flac u mp3

dbPowerAMP

Pa vidis, postoji "odredjen" broj ljudi koji skidaju flac muziku pa je posle konvertuju u mp3 radi cuvanja, a flac posle brisu. Takve ljude nikad nisam shvatao.

Ja imam milion tih raznih konvertera, ali stvarno ne vidim potrebu da čovek ima bilo šta drugo osim foobar2000. Tako da dbPowerAmp nema smisla instalirati samo zbog toga (pogotovu zato što full verzija nije free).

Zanimljivo je da za grebovanje ovde svi preferiraju EAC, dok je na HA dbPowerAmp standardan, oni kažu i najbolji alat za grebovanje.

Potpuno smo ušli u offtopic pričom o grebovanju, te sam sve na tu temu sad prebacio u temu Pravljenje 100% identične kopije audio CD-a i predlažem da diskusiju o programima za grebovanje nastavimo tamo.

Poslednja izmena:
evo onog skripta koji bi prebacio sve u 320kbps mp3:

Kod:
for %%X in (*.flac) do flac -d "%%X"

for %%X in (*.wav) do lame -b320 "%%X" "%%X.mp3"

REM del *.wav
REM ren *.mp3 *.
REM ren *.wav *.mp3

REM del *.flac

pretpostavljam da su flac i lame u path-u, inace nisam znao kako da jednostavno preimenujem wav.mp3 u .mp3, pa je zato onaj deo na kraju bezveze. obrisite REM ako ste sigurni..

Mislim da foobar2000 može da koristi stdin za konvertovanje, tako da se tu izbegava ovaj međukorak raspakivanja u wav. No, nema veze, ovakvi skriptovi su uvek korisni.

Poenta dbPowerAmpa je što prilikom transcodinga ume da prepiše i tagove.

^^^
Ume i foobar2000. Čisto da neko ne pomisli da samo dbPowerAmp to radi. Zapravo svi normalni transkoderi to rade.

Trebalo bi da je to moguće uraditi i iz komandne linije, ali nemam volje da isprobavam, ako orange-a ne mrzi može da proba. :)

Nazad
Vrh Dno