Šta je novo?

Adobe CS4 creative suite retail pitanje

Vlasterx

Čuven
Učlanjen(a)
23.01.2004
Poena
740
Zanima me da li je neko ovde kupio RETAIL verziju bilo kog Adobe creative suite paketa, pa da može da mi kaže šta se sve dobija u originalnom pakovanju? Trebalo bi uskoro da naručim, pa se dvoumim između retail pakovanja i ESD licence (download direktno sa njihovog sajta). Čuo sam da se dobija brdo nekih knjiga uz retail pakovanje, a sa druge strane mi pričaju da se dobija samo instalacioni disk. Kome da verujem? :)

Poslednja izmena:
Zanima me da li je neko ovde kupio RETAIL verziju bilo kog Adobe creative suite paketa, pa da može da mi kaže šta se sve dobija u originalnom pakovanju? Trebalo bi uskoro da naručim, pa se dvoumim između retail pakovanja i ESD licence (download direktno sa njihovog sajta). Čuo sam da se dobija brdo nekih knjiga uz retail pakovanje, a sa druge strane mi pričaju da se dobija samo instalacioni disk. Kome da verujem? :)

Pozovi CET u Beogradu, pa pitaj.

Već sam ih pitao i nemaju pojma. Zvao sam i extreme, a ni oni ne znaju. Zbog toga me zanima mišljenje iz prve ruke nekoga ko je već kupio bio koji Adobe retail proizvod.

...a očigledno je to uradio retko ko ovde. Mada me ni ne čudi s obzirom da cenu.
Stvarno jesu bezobrazni. U Americi su cene istog Adobe proizvoda skoro duplo niže nego ovde.

Poređenje:

Adobe web premium
USA - 1699$
Srbija - 2500$ + 18%PDV = 2950$

:-/

glavno da su ugradili DEBELO u nesto sto ni ne znaju sta je tj. sta prodaju za te pare...Sramota.

Ti razmisli dva puta sta placas, gde kupujes itd. Ja bi se recimo obesio da sam svojevremeno uzeo CS3 (a hteo sam, imao sam neki solidan deal) i da sam imao probleme sa instalacijom kakve inace imam sa CS3 (i koristim portable zbog toga :wall:) Pa tacno bi puco sebi u kolena da sam dao 500e za nesto sto ne mogu da instaliram :burn:

PS. Pitacu kolegu sutra sta se dobija, njegov studijo je kupovao nesto, provericu sta.

Koliko se sećam NAPP je imao opciju da sa učlanjenjem dobija se 15% popusta na bilo koji Adobe proizvod.

glavno da su ugradili DEBELO u nesto sto ni ne znaju sta je tj. sta prodaju za te pare...Sramota.

Gledao sam malo cene po sajtovima i izgleda da Adobe ima drugačije cene za SAD, a drugačije za ostatak sveta. Naši se jesu ugradili otprilike 200€ za retail kako ja vidim, što opet nije malo. Možda su se ugradili čak i više od toga, ko zna. ALI ono gde se najviše ugrađuju su ESD licence (download sa adobe sajta), gde oni pretpostavljam da lepo plate Amerima njihovu cenu preko Interneta, a meni pošalju link za download. Zato te licence i najviše nude. "Vama treba retail? A zašto ne uzmete ESD licencu?".

Ti razmisli dva puta sta placas, gde kupujes itd. Ja bi se recimo obesio da sam svojevremeno uzeo CS3 (a hteo sam, imao sam neki solidan deal) i da sam imao probleme sa instalacijom kakve inace imam sa CS3 (i koristim portable zbog toga :wall:) Pa tacno bi puco sebi u kolena da sam dao 500e za nesto sto ne mogu da instaliram :burn:

PS. Pitacu kolegu sutra sta se dobija, njegov studijo je kupovao nesto, provericu sta.

Ma gde 500€, CS3 najjeftiniji design standard je bio oko 1200$ + pdv.

Što se tiče sadržaja kutije, jedino su mi iz Informatike danas lepo odgovorili:

U pakovanju se pored instalacionog CD-a (same instalacije) dobijaju i CD-ovi sa raznim dodacima i fontovima, kao i Adobe video Total Treining

Dobijaju se i knjizice sa kratkim uputstvima, trikovima i istorijom samog softvera kroz verzije. Sve to, ako se ne varam, stize u tri male knjizice.

p.s. Meni CS3 radi perfektno, možda si kupio neku lošu verziju ;) Jedina zašto zna da zeza je usporenje ako se instalira Version Cue i ako ti je na kompu default štampač negde na mreži. Kada ta dva problema središ, radi ko podmazano.

Poslednja izmena:
Ja sam kupio CS3 Web Edition. Dobio sam ga u kutiji sa 3 DVD-a + jedan DVD sa Lynda Video Workshop-om (tutoriali).

Nazad
Vrh Dno