Šta je novo?

bešuman htpc, da li je moguće

Ala ste zapeli za ventilator a ja to nebi stavljao bez barem jednog ventilatora, stavi ga na 5V i sl... :S: Sastavite mu mashinu bezshumnu i shta je vas briga shto ce se njemu mashina grejati, restartovati, shto ce mu neka komponenta pregoreti i sl... Ako je Antec Phantom fanless i Antec daje na njega garanciju od tri godine da radi bez fana shto vas onda briga ?? Znachi ako je Antec tako dizajnirao napajanje ja nevidim nikakav problem...

HTPC:
Biostar A740G M2+ ( valjda je fanless )
4450E
Pasivni CPU cooler ( neki od gore preporuchenih )
Antec Phantom

Najveci problem ce ti biti HDD... Jedino da kupish SSD

:wave:

Popcorn 110 je ludilo, ima tu jos peglanja koje moraju da urade ali slika je dosta dobra, makinica vari mkv dosta dobro, cak odlicno.

Dosta sam se igrao sa njim veceras.

Sad bih nabrojao mane, samo da napomenem i dalje mislim da je ovo mozda jedan od boljih mkv kompatibilnih media tankova. Ako ne i najbolji, najbolji za te pare.

1. Frejmovski sub nije kompatibilan, pravi progresivan timing sync out.

2. AAC u raw nije kompatibilan kroz direktan passtrough sa Sony i Yamaha AV pojacalima, ostale nisam probao, ako se postavi da salje dekodiran onda ga vari. Moracu malo da se poigram sta tacno ovde smeta.

3. Neverovatno, ali nisu postavili setovanje odnosa kanala kod AC3-a, DTS-a i AAC-a, prosto ne mogu da verujem.

4. Nema setovanja za normalizaciju zvuka

5. Nema advanced setovanja filtera, recimo rgb, sharpnes itd itd.

6. Nema Esata konektora pozadi, tako da ostaje jedino opcija povezivanja eksternog sata enclosure-a recimo sa 2 ili 4 drajva preko internog sata konektora ili u goroj opciji preko USB-a.

7. Po defaultu nije ubacena podrska za media browsing u stilu nekih Media tankova sa importacijom Imdb opisa i covera.
Postoji opcija koriscenja Collectora i malog programcica koji kupi njegovu bazu i prebacuje je u kompatibilan html oblik koji se moze koristiti na popcornu, medjutim da ne objasnjavam mnogo ova metoda je po meni jako losa.
Cini mi se a ispitacu malo vise da je u ovoj metodi potrebno koristiti jedan folder bez subfoldera.

Uz malo doradjivanja ovaj uredjaj ce biti ludilo, ako ga dopune, a dosta je lud i ovako.

Što se tiče problema buke HDDa, uvek postoji network booting za OS i NAS za storage ;)

Activated1 ti je rekao koji procesor i koji kuler. malo ga underclockuješ i staviš kuler koji će da bude ugašen tokom normalne upotrebe i da se upali tek ako baš zagusti.

Ako gledaš HD filmove koristeši hw akceleraciju, opterećenje bi trebalo da bude malo.

Pa poshto nikako nemoze da bude bezshuman :) ustvari moze kad je ugashen :D

Shta ti josh nije jasno ?? :)

Ja butujem HTPC sa SSD-a :) tako da kada ga ne koristim, HDD od 500 GB je ugasen (u Visti bar ima dosta tih power savings opcija). Znaci, masina je non-stop ukljucena, ali je skroz necujna kada se ne koristi. Kada pokrenem neki video ukljuci se HDD, ali tada ionako cujes zvuk sa zvucnika.

Sistem je:

Core 2 Duo E7300
Intel DG45FC
2x 1 GB DDR2-800
CoolerMaster silent PSU 600W
CM Media 260
MS Entertainment Desktop 7000
LG HD-DVD/Blu-Ray player

Poslednja izmena:
ne razumem zašto me "ubeđujete" da li mi ili ne, treba fanless mašina.
treba mi!

hoću da torentuje 24h/7/30, a da ga ne čujem.
hoću nekad da gledam film na skoro pa mute da ne budim ženu.
Vidi, ja u mašini iz potpisa imam samo dva ventilatora: box kuler na procesoru i fan u napajanju. Kompjuter radi 24/7 i koristi se za skidanje sa njuza 99% vremena, stoji u dnevnoj sobi gde spavaju roditelji i niko od njih se ne žali jer je ovo toliko tiho da ja nemam reči (kad ubacim grafičku sa bilo kakvim ventilatorom, već nije, ali ovako kako je sad je gotovo mrtva tišina). Jedino što poremeti tu idilu je povremeno "trešovanje" hard diska.

Tako da mislim da se previše "primaš", da se tako izrazim. Ako uzmeš ploču sa HD 3200 grafikom, Athlona koga ćeš pasivno da hladiš i iole kvalitetnije napajanje sa ljudskim ventilatorom, to NEMA ŠANSE da se čuje ni na metar od njega a kamoli sa veće razdaljine. Pre ćeš da čuješ šum spolja nego iz kompjutera.

opet oni... covek bre oce fanless! dzaba ga ubedjivati da se fanovi ne cuju kad je resio da hoce SVE FANLESS. :wave:

opet oni... covek bre oce fanless! dzaba ga ubedjivati da se fanovi ne cuju kad je resio da hoce SVE FANLESS. :wave:

Ja mu napisao da nabudzi neki veliki kuler, sa koga skine ventilator, ohladice 45W... Jos davno napisao, napajanje vec ima, ostalo je lako naci... Ima tamo i konfiguracija cela pise, ne znam samo oko cega se jos raspravljamo :)

Ali ne znam kako se dodje do laptopa koji nije fanless...

Koliko sam ja video u onom review, sasvim dobro pushta hi-def filmove. Problem je video output dodushe, ima samo DVI.

Ala ste zapeli za ventilator a ja to nebi stavljao bez barem jednog ventilatora, stavi ga na 5V i sl... :S: Sastavite mu mashinu bezshumnu i shta je vas briga shto ce se njemu mashina grejati, restartovati, shto ce mu neka komponenta pregoreti i sl... Ako je Antec Phantom fanless i Antec daje na njega garanciju od tri godine da radi bez fana shto vas onda briga ?? Znachi ako je Antec tako dizajnirao napajanje ja nevidim nikakav problem...

HTPC:
Biostar A740G M2+ ( valjda je fanless )
4450E
Pasivni CPU cooler ( neki od gore preporuchenih )
Antec Phantom

Najveci problem ce ti biti HDD... Jedino da kupish SSD

:wave:

Ипак ''Antec Phantom'' није без вентилатора, провери овде :wave:

Imate review na SPCR gde lepo pise da se fan ukljucuje samo kad se predje odredjeno opterecenje i ako je temperatura u okolini napajanja veca od ~33C. Takodje je naglaseno da je potreban kakav-takav airflow kroz kuciste, sto implicira da ne moze fanless nikako. Vrlo tiho, da, fanless no way.

Onaj K8 na 1GHz (bila neka prica o njemu) u kombinaciji sa 780G bi mogao ;)
Trebalo bi da pusta i HD bez problema, a trosi samo 8W, pa se sa lakocom hladi pasivno, a ni napajanje ne opterecuje...

Pusta 720p, 1080p ne. ;)

I pored toga, Phantom ne moze da se stavi u mATX kuciste, tako da fanless nije opcija osim u slucaju hi-end HTPC kucista tipa Zalman ili Moneaul u koja moze da se stavi ATX napajanje, "samo" sto su ona veoma skupa i tesko dobavljiva kod nas.

Poslednja izmena:
@Pokretac topica

A sto sve to lepo ne sklopis DIY? "Zalijes" sa 20-30kg mermera da ti odvlaci toplotu, rebarcima gde treba, i prirodnom po dijagonali ventilacijom? Mozes da imas extra "sculpturu" u dnevnoj sobi, jer sva ova fabricki fanless resenja kostaju boga-oca?
A i ovo sto ostali rekose, olabavi dozivljaj malo, pa nije valjda da tih 10-15dB toliko smeta? Mislim imas buku svuda ceo zivot, pa sta?
Razumem da ne drci, al brate toliko sam video Athlona onih iz metroa ili CT-a da su necujni samo tako, a nista extra.

Nisam izdržao:
http://atechfabrication.com/HTPC_cases.htm

Evo ti, pa biraj, ova kućišta funkcionišu kao veliki heatsync, tj. toplota sa cpu-a (i chipseta, grafike, po potrebi) se heatpype-om prenosi na telo kućišta i preko rebara odaje u okolinu (zgodno zimi kad je loše grejanje :) ). Ima od full ATX, mATX, do mini-ITX formata pa biraj. A, cena - prava "sitnica" :(

Neko je već rekao, ali HDD ume da bude glasniji od po kojeg tihog venta (12-ice Noctua npr.), pa razmisli o instalaciji OS-a na npr. CF-karticu, ili PXE network booting.

Evo ja nisam dzangrizalo i ne trazim fanless, nego silenzio htpc.

sto ce reci da mi trebaju sledeci najtisi moguci ventovi :

12 , za napajanje
7 , za CPU / x2 brisbane, 2.7 , 1.3v /
2 puta 8 , za kuciste
VGA celo hladjenje , za ati2600

hvala unapred

Poslednja izmena:
Da rezimiramo fanless može ali ima i da košta ovdje a i on se čuje, popcornhour A-110 nema punu funkcionalnost pc a ni on nije nečujan kada mu se ubaci hdd osim toga postoje pametnija i jeftinija a podjednako tiha riješenja sa fanom.

uspeo sam da se dokopam jednog A110 na 3 dana za test. hteo sam prvo da ga probam, pa da onda odlučim šta da kupujem, A110 ili fanless pc.

prezadovoljan sam, 3 dana ON bez reseta ili slično, torrent non stop uz desetak odgledanih filmova. nečujno naravno, doduše sa 2.5" diskom u njemu.

ovo je ono što 6 meseci tražim.

preporuka za sve, batalite PC ako vas interesuje torrent + movie mašina. prosto je milina "slušati" svu onu tišinu dok A110 radi. o uštedi na EDB računu tek da ne pričamo.

:)))
A ovamo pritisnuo mora bez ventilatora.
Ti netbook su super masine, za tako neke nezahtevne stvari. :)

kakav netbook, valjda popcornhour...

I jel pusta fullHD ?

A ovamo pritisnuo mora bez ventilatora.
???
A110, fanless.

Ti netbook su super masine, za tako neke nezahtevne stvari. :)
nezahtevno?
1080p x.264 MKV film + torentovanje istovremeno nikako nije nezahtevno.

I jel pusta fullHD ?
vari šta hoćeš. iako skidam isključivo 720p, za potrebe testa sam skinuo par 1080p trejlera u različitim formatima i kontejnerima: WMV-HD (.wmv), Apple QT (.mov), X.264 (.mkv), sve žvaće bez problema.

neki na PCH forumu su dali statistiku opterećenja procesora dok pušta različit materijal uz pomoć TOP naredbe (ekvivalent Task Manager-u), ne prelazi 70% nikako.

doduše, ako baš želiš, možeš dobiti framedrop ako puštaš 1080p MKV + 24Mbit torrent + kopiranje sa mreže + USB copy :)

A110 nije fanless. Kao i svaki notebook/netbook mora da ga ima.
1080p (1920x1080 progressive) u h264 kodeku nije nezahtevan, ali mi sumnjivo da to jedan atom moze da pusti i to bez pomoci graficke (mislim da ta nema HD acceleraciju). On ti je slicne snage kao celeron na ~800MHz... Ne znam kako to tebi radi, kad mnogi ne mogu na dosta jacim masinama, ali ajd... Koliku rezoluciju taj malac moze da da na spoljni monitor (onaj njegov je 1024x600)?

Poslednja izmena:
Vrh Dno