Drago mi je da postoji tema na nekom forumu o reciklaži potrošnog materijala za štampače. Lepo je videti kako ljudi iz posla edukuju kupce i daju im neophodne savete u vezi kvaliteta i uštede koje mogu da ostvare koristeći refabrikovane ili kompatibilne kasete. Preporučio bih da ne štedite dajući za dobro odrađenu kasetu malo više novca jer samim ti i dobijate bolju kasetu time što ćete nagraditi ozbiljnog reciklera za njegov trud. Sam posao je veoma zahtevan i potrebno je mnogo znanja, strpljenja i kontinuelnog praćenja ulaznih inputa kako bi se postigao kvalitet koji kupcu garantuju maksimalno zadovoljstvo.Reciklerska industrija je veoma napredovala tokom poslednjih godina i pravim je bum u mnogim zemljama i uzima sve veći tržišni kolač od "originala". Kod naših ljudi opet dešava se ili da traže najeftiniju reciklažu ili orginal. Razočaraju se u lošu reciklažu i odmah beže ka "orginalima". Takošer imate na tržištu dosta kompatibilnoh kaseta u kojima se nalaze svi novi delovi u kaseti pa vam je i to garancija da če ciklus biti odrađen korektno. Nadam se da će i ova kriza malo više pridoneti da se kupci se više okrenu kompatibili.
Vidim dosta postova namenjih štampačima u nižem cenovnom rangu gde se ljudi nemogu odlučiti da li kupiti Samsung, Canon, HP ili slično. U suštini su svi oni isti i svi dobro rade a što se tiče servisiranja delova za njih sve ima po pristupačnim cenama.
Ja sam lično imao iskustva gde su kupci na štampaču iz entry-level segmenta, HP1010, odradili 120000 strana za 16 meseci.
Zato prepustite reciklažu profesionalcima i platitie im više kako bi i vi i oni bili zadovoljni.