Šta je novo?

Štampači: reciklaža tonera

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
brate moj šta će ti ovo??? ako hoćeš neku digitalku imaš Xante Ilumina koja je proglašena za najbolju digitalku ili neku Xerox koje su isto tako dobre a ni QMS ništa nisu lošije. Na printerima osim toner kasete imaš i fuser i transfer belt i drum koji su takodje izmjenjivi a onda ćeš moći samo da plačeš.

Nije za mene, čovek traži ponudu za toner pa da vidim jel može za to da se nadju rezervni delovi ;)

pozz svima
fanatic interesuje me koliko na kasetama 12a imate problema sa magnetnim valjcima i koronama. u poslednje vreme mi je doslo par komada koji i posle punjenja izbacuju svetlu kopiju ili preslikavaju. dali postoji neka varijanta prve pomoci ili mora obavezno da se menja deo? I koliko cesto se susreces sa takvim problemima pri reciklazi?

U zadnje vreme od kako je pala cena novim štampačima sve je učestaliji problem sa PCR rolnom koja uzrokuje preslikavanje. Za prvu pomoc, izvadi PCR i oljusti je tzv "zmijska koza" metod. Radice ok.

Poslednja izmena:
cijena PCR-a je oko 2Eura a sigurno mogu izdržati 4 reciklaže.

U zadnje vreme od kako je pala cena novim štampačima sve je učestaliji problem sa PCR rolnom koja uzrokuje preslikavanje. Za prvu pomoc, izvadi PCR i oljusti je tzv "zmijska koza" metod. Radice ok.

Nisam probao, ali sam cuo za tu opciju. Nego jer da je oljustim skroz (neverovatno mi je sobzirom da bi vukla na masu i davala crnu kopiju) ili samo onaj prvi sloj koji naleze na bubanj (sto je logicnije).
I jos jedno pitanje ima li ko specifikaciju koji toneri (for use) su kompatibilni medjusobno za HP stampace, ne mislim na kasete nego na prah?

Poslednja izmena:
sihan samo prvi sloj i to polako skalpelom zaseces po ivici da ne ostetis dublje i onda je bukvalno povuches i kao kad se zmija dere (video na tv) sve se oljusti.

civica taj oki baci u kantu i kupi drugi stampac. Taj model je jako gadan i verovatno ti je otishao bubanj shto ces videti ukoliko ga budes punio. Mi smo radili te modele al zbog ucestalih problema smo prestali da radimo oki stampace.

Molim vas da mi neko kaze kakvo je stanje sa Xerox Phaser 3124 ?
Kolko je komplikovano punjenje, koji mu je kapacitet, da li ima cip? vidim ga na technomaniji na rasprodaji za 6000din...da li je ovo dobar stampac i da li se moze nabaviti potrosni materijal za njega?
hvala!

Izvinjavam se, zaboravio sam dodati ... Koja je razlika izmedju Samsung ML-2010P i ML-2010PR? ...da li PR ima toner veceg kapaciteta!?...posto se neko zalio da mu nije odradio ni 800 strana

u dilemi sam izmedju jednog od ova dva i Canon LPB-2900

Moj 2010 već počinje da crkava, ako sam istestirao 30 tonera na njemu - plafon
2900 radi bez problema a s obzirom da ih ima gomila na našem tržištu verujem da i bilo kakva opravka nije veći problem

Molim vas da mi neko kaze kakvo je stanje sa Xerox Phaser 3124 ?
Kolko je komplikovano punjenje, koji mu je kapacitet, da li ima cip? vidim ga na technomaniji na rasprodaji za 6000din...da li je ovo dobar stampac i da li se moze nabaviti potrosni materijal za njega?
hvala!

Taj Xerox je Samsung masina. Tako da moze da se reciklira. Pozz

Izvinjavam se, zaboravio sam dodati ... Koja je razlika izmedju Samsung ML-2010P i ML-2010PR? ...da li PR ima toner veceg kapaciteta!?...posto se neko zalio da mu nije odradio ni 800 strana

u dilemi sam izmedju jednog od ova dva i Canon LPB-2900

Sto se tice Samsunga eazlika je u boji. Startni toner je za 1000 strana a kad se reciklira 3000.

@dex123 : Mozda ti je uleteo los primerak. Ja imam 2 kom za testiranje i oba su ok posle vise stotina istestiranih kaseta

Poslednja izmena:
Nema bolji stampac od HP Deskjet 3920 placen 50e istampao biblioteku do sada i jos se dobro drzi

a sta sa stampacem HP 4L ? (mislim da je toner isti kao za 4M)

4L i 4P imaju isti toner. To je dobar stampac, samo je spor i veoma star. Sta te zanima u vezi njega ? Reciklaza ? Moze.

A Canon lbp-3010? da li on moze da se reciklira?

Poslednja izmena:
Moje iskustvo je da se reciklaža tonera iako je na prvi pogled jeftinija gotovo nikada ne isplati. Da ne ulazim u problematiku kapaciteta refilovanih tonera, pošto je to preobimna i teško dokaziva priča... ali ja sam je duže vremena pratio i nema šanse da se odštampa približno isti broj kopija sa originalnim i refilovanim tonerima.
Drugo je kvalitet štampe sa refilom, koji je vrlo često mnogo lošiji nego sa originalima... i na kraju loše odrađeni refil ume da napravi katastrofu u štampaču ukoliko prah iscuri. A to može da košta poprilično, naročito na skupljim uređajima.

Kada se saberu svi parametri... skuplja dara nego mera!

@australijanac

Lose si pratio :)
I cini mi se da si koristio tonere koji su veoma lose refilovani.

Za skupe modele si u pravu - tu treba napraviti kalkulaciju.
Kod najjeftinijih - koristi reciklazu - pa dok traje traje.

Moje iskustvo je da se reciklaža tonera iako je na prvi pogled jeftinija gotovo nikada ne isplati.

Svaka cast refilerima kojiz naju svoj posao i neprestano ga usavrsavaju i prate trendove, ali vecina onih koje sam ja video svojim ocima su imali neke defekte prilikom stampe, dovoljne da je takav odstampani primerak za posao sramota koristiti.

Za kucnu upotrebu sto da ne, refilujem i ja, ali za posao samo original ili brendirani reciklirani i nema problema.

kao što sasa022 reče naišli ste na loše refilovane tonere, tj vjerovatno samo dopunjene bez promjene iti jednog dijela toner kasete. Reciklažom se dobija potpuno isti otisak kao kod originalnog ako se koristi toner namijenjen za taj printer i promijene se istrošeni djelovi. Što se tiče dužine trajanja tj. broja odštampanih listova opet greška. Ako u originalnom toneru stane 110gr, konkretno kod 12a, a recikleri sipaju 120 ili 130gr kako može kraće trajati???
Usput ozbiljnije firme imaju svoje printere na kojima probaju svaku toner kasetu i samo one koje zadovoljavaju test se puštaju u prodaju, ja imam preko 40 različitih printera. Probaj recikažu Ribbon-a.

Test printer je "MUST HAVE" za svako ozbiljnije poslovanje. Moja firma reciklira samo laserske štampače i dešavalo se da samo zbog jedne mušterije kupujemo specifičan model štampača (HP 3005). Što se tiče originala, ne mali broj puta imam poziv od veletrgovaca OEM kaseta da im sredim neispravne OEM kasete jer uvoznik nece da prihvati garanciju. Nisu ni one "bajne" za te silne pare koliko koštaju. Inače iz mog iskustva, dosta velikih sistema reciklira tonere. Ko troši 2000-3000 kaseta godišnje uštedi dosta para.

Drago mi je da postoji tema na nekom forumu o reciklaži potrošnog materijala za štampače. Lepo je videti kako ljudi iz posla edukuju kupce i daju im neophodne savete u vezi kvaliteta i uštede koje mogu da ostvare koristeći refabrikovane ili kompatibilne kasete. Preporučio bih da ne štedite dajući za dobro odrađenu kasetu malo više novca jer samim ti i dobijate bolju kasetu time što ćete nagraditi ozbiljnog reciklera za njegov trud. Sam posao je veoma zahtevan i potrebno je mnogo znanja, strpljenja i kontinuelnog praćenja ulaznih inputa kako bi se postigao kvalitet koji kupcu garantuju maksimalno zadovoljstvo.Reciklerska industrija je veoma napredovala tokom poslednjih godina i pravim je bum u mnogim zemljama i uzima sve veći tržišni kolač od "originala". Kod naših ljudi opet dešava se ili da traže najeftiniju reciklažu ili orginal. Razočaraju se u lošu reciklažu i odmah beže ka "orginalima". Takošer imate na tržištu dosta kompatibilnoh kaseta u kojima se nalaze svi novi delovi u kaseti pa vam je i to garancija da če ciklus biti odrađen korektno. Nadam se da će i ova kriza malo više pridoneti da se kupci se više okrenu kompatibili.
Vidim dosta postova namenjih štampačima u nižem cenovnom rangu gde se ljudi nemogu odlučiti da li kupiti Samsung, Canon, HP ili slično. U suštini su svi oni isti i svi dobro rade a što se tiče servisiranja delova za njih sve ima po pristupačnim cenama.
Ja sam lično imao iskustva gde su kupci na štampaču iz entry-level segmenta, HP1010, odradili 120000 strana za 16 meseci.

Zato prepustite reciklažu profesionalcima i platitie im više kako bi i vi i oni bili zadovoljni.

prvi aspekt pri izboru stampaca velikom broju ljudi koji su se ovde raspitivali je bio broj stampanih stranica koje stampac moze da iznese sa jednim punjenjem... posto je bilo price kako su novoji stampaci sa manjim kapacitetima... za razliku od nekih starih mazgi 2500-3000 strana...i moj bi izbor bio takav u toj nekoj klasi najjeftinijih da znam koji zadovoljava taj uslov + da nema komplikacija pri punjenju tonera (osigurachi, chipovi i gluposti)...a stampaci se menjaju veoma brzo pa ne moze ni da se proprati

p.s. ima li neko HP1100 u rashodu!? treba mi jedan delic :)

Uglavnom HP P1005 i P1006 kao i Canon 3010 imaju standardni kapacitet oko 1500 strana. Za sada je bolje uzeti Xerox 3117 ili Samsung 1640 ili čak I Epson EPL 6200.

koja je prica sa refilom Samsunga 1640? kolko on gura kopija...ima li osigurac/chip...kakve su komplikacije oko toga i koliko koshta refil?

saznao sam sam odgovor za kapacitet stampe... na zalost samo 1500 :(

Da li je neko radio reciklažu tonera za Samsung monohromatske lasere ML 2570 i ML 2850/2851? Imate li kakva iskustva kada su toneri ovih modela u pitanju? Razmišljam se o kupovini jednog od ova dva modela, pa mi je bitan faktor i to da li mogu da se recikliraju i po kojoj ceni.

Za sada smo radili samo 2570. Za ova druga dva nisam siguran kakva je situacija sa repromaterijalom

Molim vas da mi neko odgovori na ovo pitanje. Crkao mi je Brother stampac HL-1240. Bese dobar stampac. Koristio sam ga od 2001 bez problema. Medjutim, crkao je i nema mu spasa. Od tada sam upao u agoniju trazenja best-buy stampaca. Na 15 mesta sam pitao za Samsung 2010 PR, jer sam cuo da je best buy - kvalitet stampe/reciklaza. Nema ga nigde! Ne interesuju me driveri. Imam XP 32 na virtualnoj masini. Onda sam merkao Samsung ML_2240, ali nisam nigde pronasao informacije da li se moze reciklirati... Ne stampam bas puno, (vec umereno :) )za fakultet i kucne potrebe. Neki od vas kazu da je Canon LPB-2900 dobar izbor kvalitet stampe/reciklaza.Imam 64-bit Vistu. Bitno je da traje. Znate kako kazu - studenti nemaju love :)
Hvala na sugestijama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno