Šta je novo?

Šta, Koje, Gde (Napajanje)

B-ZiGER

Slavan
Učlanjen(a)
29.08.2007
Poena
379
Par saveta molim doticno napajanje koje imam pokazuje neke nestabilnosti na mom sistemu zbog doticne karte (kao resetovanje kompa u sred igre).Posto kapiram da isto nemoze lepo da radi moram da ga menjam e sad molim za savet budzet je Do 100e sto mislim da je i previse al nek ide zivot:p.

Evo skuplje varijante (Chieftec CFT-750-14C 750W <<>> OCZ 700W GameXStream SLI-Ready) ili pak da li da se odlucim za nesto jeftiniju koja kapiram da bi mi isto odradjivala posao tipa(Chieftec CFT-650-14CS 650W <<>>OCZ 600W GameXStream Premium SLI Gamer/PFC).
Molim za savet koje bi najbolje radilo dajte predlog sugestiju.:type::type:

Ja bih izbegavao Chieftec imam jako losa iskustva sa tom markom.

Pogledaj OCZ PC POWER varijantu 610w sa 8cm ventilatorom ima 5 god garancije, za slicne pare imas TT ili LC Power.

imash i Corsair za te pare...

Ja bih izbegavao Chieftec imam jako losa iskustva sa tom markom.

Pogledaj OCZ PC POWER varijantu 610w sa 8cm ventilatorom ima 5 god garancije, za slicne pare imas TT ili LC Power.

Stani malo, to mu 8cm dodje kao neka prednost??

Stani malo, to mu 8cm dodje kao neka prednost??

Ma jok, nego jedino taj PC Power & Cooling ima osmice, pa zato cisto da precizira. To i nije OCZ, tj bolji je. OCZ ima 12ice uglavnom, a mozda i14ice.

Ima fora da je bolje ugradjivati 8ce, jer ima vise mesta za ostale komponente u napajanju. Ali ko zna da li je to bas tako...

Mislim da u specifikaciji atx napajanja stoji da napajanje treba da ima 8cm vertikalno postavljen ventilator...

Poslednja izmena:
imam par napajanja sa 8cm (u jednom kompu asus 350W, u drugom Antec BP350W, u trecem neki stari Enermax sa 300 i nesto W) i sva tri su dosta bucnija nego Enermax 500 sa 12cm. Zato mislim da je ta 8-ca nedostatak.

Poslednja izmena:
Dobro, vjerovatno to i jeste tako ali svako napajanje sa 8cm koje sam imao bilo je jako bucno. A kome jos treba bucno napajanje?

Poslednja izmena:
Nije obavezno bucno. Zavisi i kako kontrolise ventilator, kolike su povrsine hladnjaci... PC P&C ima i fintu da udalji fan za nekoliko cm od hladnjaka da se ne bi culo strujanje vazduha (pogledaj koliko je duze). I jos se zove Silencer :)

EDIT: Steta sto nema Corsair-a kod nas vise (samo jos nekoliko HX620 i to je sve)...

Poslednja izmena:
Zar to nije prevaziđeno, 8cm vent!?

Da se nadovežem
500W OCZ PC Power&Cooling Silencer EPS/PFC 4650din.
Ili
500W OCZ StealthXStream PSU/PFC 4300din.
ili
LC POWER SILENTGIANT600W LC6600GP V2.3 4387din.

Ako je verovati cenovniku.
Tišina je jako bitna, koje je tiše kupuje se:p

Do sad je ovaj LC od 420w terao sve, ali kanim se da ga zamenim.
Svrbe me pare u novčaniku:p

Poslednja izmena:
Kazu da je Silencerov fan tih do ~50% opterecenja, a nakon toga postaje prilicno bucan...
Pre bih uzeo OCZ sa "dvanaesticom" (bilo koje snage).

Poslednja izmena:
Da se nadovežem
500W OCZ PC Power&Cooling Silencer EPS/PFC 4650din.
Ili
500W OCZ StealthXStream PSU/PFC 4300din.
ili
LC POWER SILENTGIANT600W LC6600GP V2.3 4387din.

Ako je verovati cenovniku.
Tišina je jako bitna, koje je tiše kupuje se:p

Do sad je ovaj LC od 420w terao sve, ali kanim se da ga zamenim.
Svrbe me pare u novčaniku:p
PC Power&Cooling je za klasu kvalitetnije napajanje od druga dva, ali ako je tisina jako bitna onda OCZ.:)

Hvala, OCZ will be:p

Nazad
Vrh Dno