Šta je novo?

Best Buy maticna ploca od navedenih?

noviPCRS

Slavan
Učlanjen(a)
16.08.2004
Poena
304
Pozdrav svima,
koja je po vama best buy ploca od navedenih na ovoj listi:

http://www.genelec.ba/cart.php?sta=exp&sid=5
?

Ja imam procesor e8400 i sada imam maticnu asus p5kc i mogu reci da je ova maticna uzas, imam puno problema sa njom, jedan od problema je da recimo poslije stand by-a ili hibernacije jednostavno ne rade neke PCI kartice, kao da ne postoje, a uz ponovni restart sve radi normalno....a inace ta pci kartica je normalno radila u drugom pc-u...ima tu jos problema...nisam zadovoljan kako radi ova maticna i to nikako....

Hvala.

DFI LanParty Dark DK P45-T2RS bez razmišljanja.

Za sta bi koristio plocu, da li ti je akcenat na klokovanju ili na svakodnevnom stabilnom radu? DFI je stvarno vrhunska ploca, ali joj je bios doska kompleksan i trebace ti dosta vremena da sve izvalis .... Asus P5Q je odlicna ploca, radi lepo i stabilno, a moze i klok da potera ;)
P5Q Deluxe je strasna ploca, ali joj je i cena malo visa .... razmisli sta ti je prioritet, pa da vidimo :wave:

ali joj je bios doska kompleksan i trebace ti dosta vremena da sve izvalis

Pa sad... Imao sam DFI Dark P35-T2RS i E8200, u dva poteza sam namestio CPU na 3.6 i memoriju na 900, i sve je radilo savršeno od onda :) Jedna od najboljih, verovatno i najbolja ploča koju sam ikada imao, šta god joj se ubaci/namesti/zada, odradi bez ikakvog problema... Mogu misliti kakav je tek P45...

Na prvom mjestu meni je potrebno da ploca tj. PC radi stabilno, to je ono najvaznije, sto je moguce veca stabilnost i sigurnost, a zatim tu je brzina rada, podesavanja, opcije na ploci...

Sa ovom asus nemam nista od toga i prije sam imao neke asus i mogu reci da su me fino razocarali, imao sam i njihove deluxe ploce...sa abitom sam imao mnogo bolja iskustva tj. mislim da su njihove ploce kvalitetnije, a sa DFI do sada nisam imao iskustva, a malo sam citao po net-u i cini mi se da su veoma kvalitetne ploce...

Hvala.

Ma, asus mi se nekako smucio, cini mi se da sam imao previse problema sa njihovim plocama i da tu nema bas nekog kvaliteta, da sam ja bar OC ploce pa da sam imao probleme ja bih razumio, ali ja sam samo trazio normalan rad i to nisam dobio...sada trazim alternativu tj. proizvodjaca koji ima bolji kvalitet od njih, a ne samo sminku....

Hvala.

kada bi opet uzimao plochu uzeo bi p5q pro opet poshto je plocha jednom a dfi mi se ne svidja ni malo poshto treba bios da mu prouchavash i mnogo je veci vdrop na dfi nego na p5q tako da ako necesh da jurish SPI uzmi p5q/P5Q pro i necesh pogreshiti ;)

kada bi opet uzimao plochu uzeo bi p5q pro opet poshto je plocha jednom a dfi mi se ne svidja ni malo poshto treba bios da mu prouchavash i mnogo je veci vdrop na dfi nego na p5q tako da ako necesh da jurish SPI uzmi p5q/P5Q pro i necesh pogreshiti ;)
Mnogo veci vdrop? Koliko je to mnogo? I koliki je pad napona na ASUSu bez load line calibrationa?

Mnogo veci vdrop? Koliko je to mnogo? I koliki je pad napona na ASUSu bez load line calibrationa?

tachno ne mogu da ti kazem ali znam da ima veci vdrop ali videcu sa Jankom pa cu da ti kazem tachno a na p5q pro bez load line-a koliki je vdrop nemam pojma i ne zanima a sa load linom chini mi se da je u idle oko 0.05 a u loadu oko 0.08 ne secam se a i DFi se jako loshe slaze sa memorija ova moja mem na DFIu nece da butuje i Janka njegov axe ram zeza kada je u Dual channel-u

tachno ne mogu da ti kazem ali znam da ima veci vdrop ali videcu sa Jankom pa cu da ti kazem tachno a na p5q pro bez load line-a koliki je vdrop nemam pojma i ne zanima a sa load linom chini mi se da je u idle oko 0.05 a u loadu oko 0.08 ne secam se a i DFi se jako loshe slaze sa memorija ova moja mem na DFIu nece da butuje i Janka njegov axe ram zeza kada je u Dual channel-u
Bogami poveliki je to vdrop, bez load line.:p Cuo sam negde da novi BIOS za DFI P45 Dark ima vdrop control.
Moj DFI do jaja shljaka sa Ballistixima.:)

U novom bios-u za DFI P45 postoji vdrop control i ok to radi, do duse i sa proslom verzijom nije bilo znacajnih padova .... za memoriju je micri u pravu, i ja imam dosta problema.
Kao sto sam i napisao u predhodnom postu, slobodno P5Q. Sto se tice Abit-a, lose im ide sa plocama i postoje najave ih vise nece proizvoditi ....

Previše je ovde ljudi koji su emotivno vezani za neki brand. Svako svog konja hvali. Treba biti malo realan.

Previše je ovde ljudi koji su emotivno vezani za neki brand. Svako svog konja hvali. Treba biti malo realan.

ako si kojim sluchajem mislio na mene grdno se varash ja sam rekao shta bi ja uradio i to sam mu predlozio jer sam se sa obe ploche "igrao" i chuo dosta o njima tako da ne pricham na pamet ;)

Nazad
Vrh Dno