Šta je novo?

MB+CPU+RAM+VGA CARD+CASE/PSU

• Začetnik teme Začetnik teme Grunt
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Grunt

Čuven
Učlanjen(a)
22.07.2002
Poena
690
Ocu da osvezim svoj PC i trebaju mi stvari iz imena teme, znaci ploca,proc,memorija,grafa i kuciste/napajanje gde cu to strpati.

Malo sam gledao sta ima da se kupi i dosao do zakljucka da vredi uzeti Intel dual core 5200 procesor jer i sa box kulerom moze fino da se O/C-uje, pored procesora skontao sam da je trenutno najbolja grafa neki ATI 4850, za ostatak nemam pojma sta uzeti.

A da zaboravih da napomenem najbitniju stvar budzet mi je 350 evra.

p5q pro ako juris da imas crossfire upgrade opciju ako ne i p5q ce ti odraditi posao ... u stvari odradice ti i biostar za 48 eura sve je to isti ...xxx... , proc moze i taj ako nisi preterano zahtevan mada neki jaci ne bi bio na odmet , 4850 ako kupujes stock varijantu spremi se da budes iznenadjen kolicinom buke kad pokrenes neku igricu ... a da je best buy jeste... napajanje ... uzmi nekog CMa od 500-600w ili ako uspes naci corsair , mada bilo sta tipa LC, chieftec etc ce ti raditi posao samo nemoj da je cist kinez , kuciste hmmm cm590 uzmes i ne brines...
Nisi rekao u koje svrhe ce to biti korisceno etc.... Pa za 350 eura ovo mozes sklopiti ako planiras prodati svoje komponente pa trange frange posle 🙂 etc...

Poslednja izmena:
Pa komp ce za igranje da bude koriscen.

350 evra je budzet nema nikakvog dodavanja na to, dobro moza 5-10 evra ali to je to.

Mogao bi malo konkretniji da budes sa tim sta da uzmem 🙂

GIGABYTE EP31-DSL3 oko 55e
INTEL E5200 oko 60-65e
Kingston hyperx 1066 2 x 1gb 50e
Asus EAH4850 HTDI 512M,DDR3 ili SAPHIRE oko 150-160e
LC Power LC6600GP, v2.3, max. 600W 55e

Oko 370e ako hoces bolji OC moras uzeti bolju plocu i hladjenje.

Kuciste CM Centurion 590 oko 55e ako nemas.

Poslednja izmena:
A sta kazete na ovo

Ploca: Asus P5K/EPU, P35, DDR2, SB, LAN - oko 75 evra
CPU: Intel Core2Duo E5200 Box, 2.53GHz, dualcore - oko 65 evra
RAM: KVR 2GB DDR2 800 CL5 Kit 2x1gb - oko 30 evra
Grafa: Saphire ATI 4850 - oko 135 evra
Kuciste/napajanje: Codegen 6099 Black (Briza) 400W PSU - oko 50 evra

Ovo sve zajedno je taman 350 evra.

Pitanje je da li ce ovo sto sam izabrao napajanje gurati sve to, u kucistu cu imati jos jedan SATA HDD, jedan DVD RW. Naravno planiram da O/C-ujem (samo toliko koliko moze sa box kulerom, nisam neki manijak, ali ako moze da se O/C-uje lako, sto da ne 😀) ovaj 5200 jer bi bila greda ostaviti ga na default kada bukvalno svaki radi barem na 3ghz sa box kulerom i bez povecanja napona.

Nemam pojma, posto delove uzimam u Pakomu cene sam skinuo sa njihovog sajta e sada koliko redovno oni to azuriraju nemam pojma 🙂

BTW uzimam te delove osim tog kucista, mesto njega uzimam neko Spire i LC Power 6600G 600W napajanje. Ta dva zajedno oko 70 evra sto je 20 evra vise nego sto sam racunao, ali toliko cu se jos skrpiti 😀

Nemam pojma, posto delove uzimam u Pakomu cene sam skinuo sa njihovog sajta e sada koliko redovno oni to azuriraju nemam pojma 🙂

BTW uzimam te delove osim tog kucista, mesto njega uzimam neko Spire i LC Power 6600G 600W napajanje. Ta dva zajedno oko 70 evra sto je 20 evra vise nego sto sam racunao, ali toliko cu se jos skrpiti 😀

4850 se dosta greje moras imati dobro provetreno kuciste.

Nemoj da kupujes VALUE RAM uzni HYPER memoriju.

Poslednja izmena:
Sto se grejanja 4850 tice koliko znam moze softverski da se ubrza fan, meni buka nesmeta tako da to nije problem.

A sto se RAM-a tice, zasto bi uzimao tu skuplju memoriju kada razlike u brzini ne postoji, a za O/C koji ja planiram i ova sto sam ja izabrao ce posluziti 🙂

Sto se grejanja 4850 tice koliko znam moze softverski da se ubrza fan, meni buka nesmeta tako da to nije problem.

A sto se RAM-a tice, zasto bi uzimao tu skuplju memoriju kada razlike u brzini ne postoji, a za O/C koji ja planiram i ova sto sam ja izabrao ce posluziti 🙂

Kako ne postoje razlike izmedju 800 i 1066 ? Ima razlike...
Meni VALUE RAM nije hteo da radi na GA ploci.

Kolika je razlika u igrama, 5% ? Kontam da nije veca, a za tih 5% mi se ne daju pare 🙂

Mada ako bas budem imao viska love mozda uzmem HyperX. Ali koliko ja znam E5200 koristi 800Mhz magistralu, posto nisam imao Intel sto godina jer moze memorija da radi na 1066mhz a proc na 8xxMhz ?

Razlika je mnogo veca od 5% probaj sam pa ces videti.
Kod E5200 magistrala je 200mhz, podignes na 333 i smanjis mnozioc. Memoriju nasmestis asinhrono na 1066mhz.

Hm, aj videcu. Za neke dve nedelje mi stize ostatak love (trenutno imam oko 250 evra) pa cu da vidim kakve ce cene biti tada posto sada jesu neke komponente poskupele 🙁 Inace delove cunajverovatnije uzimati u Pakomu, jedino graficku necu tamo jer im je izbor bedan.

PS
Necu uzimati to Codegen kuciste+psu. Nego Spire kuciste+ LC Power 6000g 600w napajanje.

Hm, aj videcu. Za neke dve nedelje mi stize ostatak love (trenutno imam oko 250 evra) pa cu da vidim kakve ce cene biti tada posto sada jesu neke komponente poskupele 🙁 Inace delove cunajverovatnije uzimati u Pakomu, jedino graficku necu tamo jer im je izbor bedan.

PS
Necu uzimati to Codegen kuciste+psu. Nego Spire kuciste+ LC Power 6000g 600w napajanje.

Uzni LC Power LC6560T Pro-Line 560W Titanium napajanje.

OK gledacu i da uzmem to Titan napajanje i 1066 memoriju, ali to samo ako se cene spuste na normalu u roku dve nedelje. Sada su previse skocile, drug je prosle nedelje recimo uzeo E7200 za 7200din sada je taj procesor 9 hiljada i nesto. Ako evro spadne i cene se vrate na staro uzimam to sto ste preporucili, ali ako se nevrate onda moram da stedim *** 🙁

OK u ponedeljak/utorak uzimam delove, evo sta bi trebao da uzmem i po kojoj ceni (j*ebem im sve po spisku cene su jod uvek 10-15% gore i nesto neverujem da ce uskoro pasti). Jer imate za kraj neki komentar/predlog ?

Ploca: DFI Infinity Blood Iron P35-T2L - 6.389 din.
Procesor: Intel Core2Duo E5200 Box, 2.53GHz, dualcore - 5.638 din.
Memorija: Kingston KHX 2GB 1066MHz DDR2 CL5 Kit Nvidia-SLI-ready - 3.042 din.
Graficka Kartica: PowerColor ATI 4850, 512MB DDR3, TV, DVI - 11.933 din.
Kuciste: Spire SP-3005B Middle ATX Case Black Fin V - 1.920 din.
Napajanje: LC Power LC6600GP SilentGiant 600W - 4.752 din.

Total ~34.000 din. tj oko 400 evra, nekih 50 evra preko (jos jednom glupo poskupljenje :wall🙂 originalnog budzeta, ali nekako cu se skrpiti 😀

Nazad
Vrh Dno