Šta je novo?

Zaglavljen pixel

neStwarna

Slavan
Učlanjen(a)
25.10.2008
Poena
301
Imam problem sa zaglavljenim pixelom.Bele je boje,medjutim ne vidi se ni na zelenoj i zutoj podlozi.. na ostalim podlogama se vidi u beloj boji.Kako resiti problem.Googlala sam al nisam nashla reshenje koje bi mi pomoglo.. hvala unapred..

e, ako je beli, onda ti nije nuzno zaglavljen. zaglavljen moze da bude samo ako je u crvenoj, zelenoj, ili plavoj boji, a beli moze da bude mrtav, a beo ( google-ao sam o ovome beskonachno, znam) a moze i da bude zaglavljen.

a, realno - sve ove metode za uklanjanje zaglavljenih - ne funkcionishu. ja imam zeleni subpixel zaglavljen, vec godinu dana, i probao sam -

UDI Pixel (softver za brzo menjanje RGB-a kako bi "odglavio" piksel)
prEtiskanje piksela prilikom paljenja monitora
masaza piksela
tapkanje piksela tupim vrhom
tapkanje oko piksela, dok trazish flicker

metode ne funkcionishu. ja ne znam ko je to uspeo da "odglavi" piksel, na LCD monitorima, jedini sluchaj gde sam ja to video je bio na PSP ekranu, gde ga je neki lik iz komshiluka bukvalno izshutirao kad je video zaglavljeni, i iznervirao se shto se to uopshte deshava. chvrge mu je lupao, i odglavio (i u procesu se verovatno pretplatio na josh 20ak mrtvih u okolini)

chak sam bio i iz fazona da nadjem schematics, od mog LG 225WS, da ga izotvaram, i da ga odglavim nekim preciznim alatom, ali nisam nashao, ovi iz LG-ja ne odgovaraju na mailove, a ne bih da uklonim ili ispomeram neshto shto ne bih smeo ..

chak sam bio i iz fazona da nadjem schematics, od mog LG 225WS, da ga izotvaram, i da ga odglavim nekim preciznim alatom, ali nisam nashao, ovi iz LG-ja ne odgovaraju na mailove, a ne bih da uklonim ili ispomeram neshto shto ne bih smeo ..

Jel ti to ozbiljno mislis?

chak sam bio i iz fazona da nadjem schematics, od mog LG 225WS, da ga izotvaram, i da ga odglavim nekim preciznim alatom, ali nisam nashao, ovi iz LG-ja ne odgovaraju na mailove...

Imao si mnoooogoo srece sto ti iz LG-a nisu odgovorili na mail i poslali shemu, ko zna sta bi ti uradio sa nekim "preciznim alatom" :D

p.s. vidim da nisam jedini koji je primetio ovo za alat

Poslednja izmena:
ozbiljan sam, ne znam zashto vam je to strano, to jes chudno.

sub pixel koji ne radi, verovatno ima fizichku prezentaciju sa "druge strane" ekrana, chim masaza teoretski moze da ga popravi, a pritom, mora da postoji pozicija i procedura pri kojoj ulje nece da se razlije, ili kako vec, a za to mi je trebao scheme. ne znam ja bash tolko puno, ali video bih u schematics da li smem ili ne smem da diram.

:eyebrows:

Kada budes u prilici da rasklopis neki TFT ekran i dodjes do samog panela shvatices zbog cega tvoje izjave deluju neozbiljno.

Poslednja izmena:
Vrh Dno