Šta je novo?

Sapphire 4850 512mb DDR3 utisci...

oc sam ovu karticu preko CCC (auto-tune) i dobio sledeće rezultate

ccc oc.jpg oc scs2.jpg

- sad ne znam koliko je stalker pogodan kao stres program za karticu i da li je bezbedno držati memoriju na 2376 MHz....

Imam problem sa grafom, neće da mi da celu sliku na TV-u(lcd)....ili je iseče ili raširi da se bukvalno vidi samo sredina.Naravno ne mogu da pustim filmove ili igrice inače povezao sam tv i komp preko dvi-vga konektora....samo je main ekran na LCD-u...može pomoć? :)

Pazi, i meni je auto tune doterao na slicne klokove, ali igre nisu htele da rade!!!

i ja se pridružujem rečenom mada ne znam zašto bi neko klokovao karticu koja sve igre tera u fullu :trust:,onda ste trebali da kupite slabije varijante kartica pa onda da vidite šta mogu.Ovako je bez veze jer u ovom trenutku nemate na čemu da poterate max koji mogu da pruže 4850 kartice.

i ja se pridružujem rečenom mada ne znam zašto bi neko klokovao karticu koja sve igre tera u fullu :trust:,onda ste trebali da kupite slabije varijante kartica pa onda da vidite šta mogu.Ovako je bez veze jer u ovom trenutku nemate na čemu da poterate max koji mogu da pruže 4850 kartice.

Sve tera u fullu?
- pa nisam baš siguran evo mojih rezultata iz stalker clear sky u rez 10x7, odvrnuo sam sve na max, sam je početak igre u onom kampu:

Frames: 918 - Time: 29684ms - Avg: 30.925 - Min: 19 - Max: 42

i to ne da secka nego se vidi iz aviona, mogu zamisliti kakav slide show bi bio na 16x10 i većim rezolucijama:wall:
- dobro možda sam ja uključio neke opcije koje nisam trebao, ili je 2GB ram-a malo, mada sam posle video da je peek memorije bio nešto manji od 2GB, možda su gremlini....:wave:

Sve tera u fullu?
- pa nisam baš siguran evo mojih rezultata iz stalker clear sky u rez 10x7, odvrnuo sam sve na max, sam je početak igre u onom kampu:

Frames: 918 - Time: 29684ms - Avg: 30.925 - Min: 19 - Max: 42

i to ne da secka nego se vidi iz aviona, mogu zamisliti kakav slide show bi bio na 16x10 i većim rezolucijama:wall:
- dobro možda sam ja uključio neke opcije koje nisam trebao, ili je 2GB ram-a malo, mada sam posle video da je peek memorije bio nešto manji od 2GB, možda su gremlini....:wave:

Ma nemam ja nista protiv kloka!!!!
Ovaj moj grobic da hoce da se klokuje preko 650MHZ ja bih bio presrecan.

Ma nemam ja nista protiv kloka!!!!
Ovaj moj grobic da hoce da se klokuje preko 650MHZ ja bih bio presrecan.

Ja se za sad ne žalim...juče mi stigla nova matična sa procesorom tako da ću poboljšati i ovako dobre perform...:d(do duše ja mogu moju da teram na 650+ ali nema potrebe,izgleda da si ubo neku :smash: )

Izgleda da zavisi od primerka do primerka, i ja imam jednu takvu sa dual slot hladjenjem i sve radi kako treba i klokuje se dobro.
Na def naponima je radila na 700/2200 a sada kad sam joj podesio bios i malo podigao voltaze moze i vise, a sve je stabilno u igrama.
Podesio sam joj i vent, tako da se u idle ne cuje uopste, a u igrama je dosta tisa i hladnija nego referentni modeli, tako da sam ja zadovoljan...

Juce sam skinuo onaj veliki kuler na grafickoj,i stavio zalman vf700cu,sa stare x800xt,koja je crkla izgleda(a kome nije).Konacno tiho u kucistu,jer sam osmice stavio na 5V.Skinuo sam i one hladnjake sa memorije. Fenom sam ih pre toga zagrejao,i stavio na Sapphire.Bas sam se namucio da ih skinem jer su se stegle nenormalno a i ona vrucina od fena je bila nepodnosljiva.Stavio sam da se Zalman vrti na manjem broju obrtaja i sad je idle oko 50 stepeni a u fullu ide i preko 60.Kontam da su to Ok temperature za tu karticu.Kuler koji sam skinuo izgleda dosta jeftino,lak je i ne uliva poverenje.Jos stavljena neka jeftina pasta tj zvaka.Pokusao sam prvi put i blagi OC i otisao na 670/1100.Prolazi sve testove i u Craysisu je ok,ali u Far Cry 2 video sam artefakte i sve vratio na default,jer je i dobit u Markovima mali.Za sada radi ok,videcemo nadalje..

Ljudi ko ima povezanu grafiku sa LCD TV-om?Imam problem.... nikako ne mogu da povežem moju grafiku sa TV-om.Jednostavno ne radi! Ili je samo prazan desktop bez ikonica ili daje no signal imam konekcije preko DVI-VGA konektora i S-video kabla ali ništa...clone diesktop i ostale zezancije i ništa!!!!
Može neka pomoć?

Ja ima povezanu graficku i LCD TV,preko DVI-HDMI kabla i sve radi ok,samo sto kad u drajverima iskljucim TV,on se posle restarta sam ukljucuje,ali sam izvadio kabal iz Tv-a i kad hocu nesto da gledam samo ubodem i nikakva podesavanja nema,sve je ok,moze i clone i extended ili kako se zvase.Zvuk ide iz zvucne u Tv audio in,a iz Tv-a preko audio out na 5.1 sistem i sve funkcionise.

Konacno je stigla i evo na brzinu sam odradio neke testove pa da podelim sa vama utiske.Kartica dolazi u maloj kutiji gde osim nje ima standardne dodatke a prijatno me iznenadio onaj DVI-HDMI adapter.Inace nije preterano velika a nisam uspeo da cujem koliko je bucan kuler zbog dodatnih ventilatora u kucistu koji stvaraju dodatnu buku.U idle je oko 42 stepeni,dok u fulu cu je kasnije testirati.Evo rezultata na default setovanjima koja su 625/993 MHz.

Pa sad, malo sam zbunjen, taman hdedoh da uzmem 4850 umesto ove moje 3850, ali kad gledam te tvoje skorove, ne vidim svrhu. Moji skorovi: 32500/16600/9600 (3DM03/05/06). Zar 4850 ne bi trebalo da daje vece skorove?

Pa sad, malo sam zbunjen, taman hdedoh da uzmem 4850 umesto ove moje 3850, ali kad gledam te tvoje skorove, ne vidim svrhu. Moji skorovi: 32500/16600/9600 (3DM03/05/06). Zar 4850 ne bi trebalo da daje vece skorove?

E da..na to utice mnogo procesor.Ti imas jaci imaces vece skorove ali ne mnogo vece...Sigurno si klokovao karticu ovo su na deaultu rezultati..

http://www.benchmark.rs/forum/showpost.php?p=1610238&postcount=16

http://www.benchmark.rs/forum/showpost.php?p=1610262&postcount=18

Kao shto svi kazu nije sve u markovima ;) Na 8800GT sam imao 12k a na 4850 imam 11k ali igre mi rade bolje :)

Ja ima povezanu graficku i LCD TV,preko DVI-HDMI kabla i sve radi ok,samo sto kad u drajverima iskljucim TV,on se posle restarta sam ukljucuje,ali sam izvadio kabal iz Tv-a i kad hocu nesto da gledam samo ubodem i nikakva podesavanja nema,sve je ok,moze i clone i extended ili kako se zvase.Zvuk ide iz zvucne u Tv audio in,a iz Tv-a preko audio out na 5.1 sistem i sve funkcionise.

Ne znam meni je sve naopako jedino što sam uspeo je da u nekom trenutku dobijem rezoluciju koja odgovara TV-a ali mi onda tu istu stavi na desktop :mad:
Ima li neko neku ideju?

Do kabla je garant.Kupi DVI-HDMI kabal i tvojim mukama doci ce kraj.

Trebao bih da uzmem ovu karticu ovih dana,pa me interesuje nekoliko stvari.Da li ce napajanje od 450W LCPower biti dovoljno ili ipak treba ici na neko sa 500W?

Druga stvar jeste to sto iskreno ne znam sta je to dual i single slot?Moze li neko da mi pojasni i kaze koja je bolja?:S:

Takodje,interesuje me kako ce ova kartica funkcionisati u ne bas nekom sjajnom kucistu,starijem,mislim da je cak kung fu kuciste?Imam naravno nameru da u narednom periodu zamenim i kuciste,ali opet jedan period(minimum 2 meseca) ce se kartica koristiti u starom kucistu..
Hvala unapred i pozdrav!

^^
Napajanje ce 90% biti dovoljno za tu karticu. Sad zavisi ako imash neki QUAD onda verovatno nece ali ako je neka normalna mashina sa tipa X2 ili C2D onda ce ti zavrshiti posao. Ako imash neki singl core procesor on ce ti biti usko grlo i necesh moci da iskoristish pun potencijal 4850.

Sing Slot - grafichka ima tanak cooler koji nezauzima mesto slota ispod.
Dual Slot - grafichka ima veci cooler koji zauzima i slot ispod grafichke tako da u njega necesh moci nishta da ubodesh. Bolji je od singleslota poshto sa dual slot coolerom grafichka ima manje temperature i obichno je tisha od one sa single slot hladjenjem.

A kucishte nema veza kakvo imash - grafichka ce raditi normalno. ;) Jedino mozesh da imash malo vece temperature ali to nije strashno. :)

:wave:

Napajanje je dovoljno.
Dual slot je kada karta zauzima sa kulerom dva slota na ploci,znaci velika je i ne mozes koristiti susedni slot jer je pokriven kulerom.Ta karta je bolja.Single je kada cela karta sa kulerom stane u jedan slot znaci manja je.Po pravilu te se karte vise greju.
Karta ce odlicno funkcionisati u bilo kakvom kucistu uz to napajanje,Nije na odmet da stavis dodatne ventilatore da bi bilo bolje provetreno.

Bice ti dovoljno 450w,ako ces da Oc,uzmi od 500w.
Dual slot ti je bolja varijanta (samo ti ime govori da zauzima 2 slota na maticnoj,tj sira je),single slot zaobidji.
Kuciste nece prestavljati problem ako je dual slot karta jer ce izbacivati vruc vazduh napolje (naravno ako je hladjenje tako uradjeno).Ja imam Sapphira dual slot al je hladnjak masivan i neizbacuje topao vazduh napolje al mi je kuciste otvoreno pa nije frka,temp idle 43C,load 60C

Sta mi je ovo 92 stepeni!!!:zgran::zgran::zgran:

Prilozi

• t.JPG
    t.JPG
    177.5 KB · Pregleda: 82
Ala si je zapalio,stavi malo leda na nju :)

Sala druze.Ne znam kako si uspio postici tu temp,mora da su pogresna ocitavanja

Ali sta se toliko greje,mislim na sta se odnosi ta stavka?

Ne mogu jasno da vidim na slici,*** trenutno surfam sa moba pa mi slika nejasna al nema shanse da nabijes toliku temp.Ako ti je kuciste otvoreno pogledaj da li karta bas tako greje,al ne diraj je slucajno :) p.s.ako ti nije tesko napisi mi tacno sta stoji pored temp pa ti mozda mognem pomoc.

Stoji TMPIN1 92step. Dok suTMPIN0 42 step. i TMPIN3 40 step.

Vrh Dno