Šta je novo?

Prelazak na Telekom

joskaananas

Čuven
Učlanjen(a)
28.03.2004
Poena
619
Da li mislite da bi mi bilo mudro da uzmem migracioni kod sa beotela i predjem na telekom? Razlog je nedostatk javnih dinamickih ip adresa kod beotela i katastrofalan rad zadnjih 15 dana(download 12KB/sec, inace paket je 512/64,a oni u tehnickoj podrsci valjaju price kako ovi u telekomu vrse radove na centralama).

Ako nemozes/neces na kablovsku kod SBBa, onda predji kod telekoma slobodno. Ja vec 2 godine imam adsl kod njih i nikad mi brzina nije opala.

Da li mislite da bi mi bilo mudro da uzmem migracioni kod sa beotela i predjem na telekom? Razlog je nedostatk javnih dinamickih ip adresa kod beotela i katastrofalan rad zadnjih 15 dana(download 12KB/sec, inace paket je 512/64,a oni u tehnickoj podrsci valjaju price kako ovi u telekomu vrse radove na centralama).

Kako nema dinamicka ip adresa na beotelu, a sta im je ono username/ip@beotel ?

Kako nema dinamicka ip adresa na beotelu, a sta im je ono username/ip@beotel ?
Imaju oni javnih ip adresa kad se ukuca to sto si rekao ali ih nemaju DOVOLJNO.Kad se diskonektujem i konektujem ne dobijam novu, vec mi jedna stoji po 2 dana tako da nista od hack-ovanja rapidshare-a ;)

Imaju oni javnih ip adresa kad se ukuca to sto si rekao ali ih nemaju DOVOLJNO.Kad se diskonektujem i konektujem ne dobijam novu, vec mi jedna stoji po 2 dana tako da nista od hack-ovanja rapidshare-a ;)

Da nemaju dovoljno ne bi dobio nijednu i ne bi mogao da se konektujes.

Objasnjenja tehnicka i slikovita kako se dodeljuju IP adrese imas npr. u sledecoj temi

http://www.benchmark.rs/forum/showthread.php?t=161394

A inace Rapid vec mesecima free usere ne ogranicava po IP adresi nego po brzini tako da ti promena IP adrese za Rapid i ne treba.

Poslednja izmena:
Ako nemozes/neces na kablovsku kod SBBa, onda predji kod telekoma slobodno. Ja vec 2 godine imam adsl kod njih i nikad mi brzina nije opala.

Prvo, "nemozes" se pise odvojeno.
Drugo, prelaskom kod Telekoma ces dobiti samo muke.
Meni dodje da pojedem prokleti ugovor koji sam potpisao sa njima na godinu dana, jer net radi katastrofalno, tj. da budem precizniji - svaki cas ne radi. Ako se i ponadash da cesh stupiti u kontakt sa njihovim """""""korisnickim servisom""""""", prvo znaj da ne rade vikendom, kad najcesce i zeza net, a radnim danom samo do 20h, a drugo, racunej na to da ces visiti na telefonu bar 30minuta i slusati njihovu muziku koja jede mozak, dok ti se neko ne javi, ako ti za to vreme ne pukne veza, sto se desava cesto, pa moras da zoves opet...

Da nemaju dovoljno ne bi dobio nijednu i ne bi mogao da se konektujes.

Objasnjenja tehnicka i slikovita kako se dodeljuju IP adrese imas npr. u sledecoj temi

http://www.benchmark.rs/forum/showthread.php?t=161394

A inace Rapid vec mesecima free usere ne ogranicava po IP adresi nego po brzini tako da ti promena IP adrese za Rapid i ne treba.

Kad sam rekao da nemaju dovoljno javnih ip, prvenstveno sam mislio da sa disconnect /connect ne dobijem novu. Ali ako bash hocesh, milion puta mi se desilo da kada se logujem u rezhimu user/ip@beotel (da bih dobio javnu ip), da on nece da se connectuje,dok chim mu izbrishem ono "/ip", ubada iz prve. E sad, tachno je da nema pravila o dodeljivanju javnih ip i da je to puka sluchajnost, ali javna je tajna, da na telekomu ama bash svaki put kada resetujehs ruter, dobijash novu javnu ip.I takodje da masa ljudi sa na tu foru skida sa rapida. Inache u pravu si da na rapidu postoiji ogranichenje brzine download-a( iako je to nebitno za nas, jer otprilike nash 512/64 vuche sa rapida max), ali fora je u chekanju od 15 minuta koje se menjanjem ip-ja smanjuje na 1:35.A ti sad rachunaj da za file od 100mb ti treba 30 min, pa 15 min chekash, a zamisli tek da skidash pesme od po7-8 mb( znachi skidash 2 min a chekash 15min)

Ja ne mogu da verujem da je glavni motiv za prelazak na drugog provajdera to sto ne mozes da leechujes do iznemoglosti preko Rapidshare-a? Gde je tu zdrava logika?
Uostalom plati Premium pa nece biti problema.

Kad sam rekao da nemaju dovoljno javnih ip, prvenstveno sam mislio da sa disconnect /connect ne dobijem novu. Ali ako bash hocesh, milion puta mi se desilo da kada se logujem u rezhimu user/ip@beotel (da bih dobio javnu ip), da on nece da se connectuje,dok chim mu izbrishem ono "/ip", ubada iz prve. E sad, tachno je da nema pravila o dodeljivanju javnih ip i da je to puka sluchajnost, ali javna je tajna, da na telekomu ama bash svaki put kada resetujehs ruter, dobijash novu javnu ip.I takodje da masa ljudi sa na tu foru skida sa rapida. Inache u pravu si da na rapidu postoiji ogranichenje brzine download-a( iako je to nebitno za nas, jer otprilike nash 512/64 vuche sa rapida max), ali fora je u chekanju od 15 minuta koje se menjanjem ip-ja smanjuje na 1:35.A ti sad rachunaj da za file od 100mb ti treba 30 min, pa 15 min chekash, a zamisli tek da skidash pesme od po7-8 mb( znachi skidash 2 min a chekash 15min)

Koliko ja znam sad se i kod lelekoma ne dobije bas uvek druga IP adresa, no nisam na lelekomu pa ne mogu da tvrdim. Ne znam od kad imas ADSL i od kad archis Rapid ali i tih 15 minuta je bolje od onog sto je ranije bilo nekih 3 i po sata izmedju 2 downloada od 100MB. Inace kako citam po ovom i drugim forumima nije bas uvek cekanje 15 minuta nekad je i manje od minut, to 15 minuta je maksimalno cekanje, ne mogu ni to da tvrdim jer nisam proveravao. Uplati premium kao sto pise u postu iznad, moraju i oni od neceg da zive, a i ne moze bas sve za dz, mora neko zadovoljstvo i da se plati.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno