Šta je novo?

vip (VRLO INTERESANTNO PITANJE)

sasaksad

Slavan
Učlanjen(a)
06.02.2006
Poena
301
Pozdrav svima razmisljam o kupovini graficke i taman sam se sveo na 3850 ili 9600 gso kao 3 puta jace od moje sadasnje (2600 pro sonic ).Danas sam kod druga u crysis-u probao njegovu 8800gt sa 256 ddr3 koja bi trebalo da ima performanse kao ove dve.Zapamtio sam stelovanja gde igra radi dobro onda sam dosao kuci ,namestio ista stelovanja (sem rezolucije koja je kod njega 1280*800 a kod mene 1280*1024)i ...RADI ISTO ISTI VIZUELNI UTISAK.STA JE TO.zar je moguce da su svi ti testovi sarena laza i da je to samo nacin da se otimaju pare narodu.po tome je razlika izmedju grafickih od najbolje do najgore 200 posto a ne 2000 sto kazu testovi fraps i sve ostalo.malo sam bio duzi ali iznenadjenje je bilo veliko.

Malo je nejasno pitanje.

8800GT sa 256MB je jachi od 3850/9600GSO za nekih 30-40 % u rezolucijama do 1280x ( 1440x )
Crysis nikako nemoze da radi isto na 8800GT i 2600PRO. Jedino ako on igra na medijum i ti si isto stavio na medijum i igra izgleda isto i obojici ide glatko samo shto on ima 80FPS a ti imash 40FPS.

:wave:

Napisi prvo koja su graficka podesavanja, ako su na low ili medium onda i nema razlike jer fps u tom slucaju kod obe karte vecinom ide preko 30, a tu se teze primeti neka razlika.

Veruj, razlika je veoma primetna ,ne samo u testovima vec i u praksi.Mozda je to zbog toga sto je to 8800 256mb(mada mi je i to sumnjivo) koja je po meni odprilike na nivou ili nesto bolja od 3850,a da si probo neku drugu bilo bi i za tebe ocigledna razlika.

Poslednja izmena:
Napisi prvo koja su graficka podesavanja, ako su na low ili medium onda i nema razlike jer fps u tom slucaju kod obe karte vecinom ide preko 30, a tu se teze primeti neka razlika.

crysis warhed .prvo sam kod njega stavio na gamer kocilo je onda sam smanjio na mainstrim shader na gamer blur iskljucen senke na minimum kod mene sam stavio sve isto sem rezolucije kod mene je cak veca i ja ne mogu da verujem

crysis warhed .prvo sam kod njega stavio na gamer kocilo je onda sam smanjio na mainstrim shader na gamer blur iskljucen senke na minimum kod mene sam stavio sve isto sem rezolucije kod mene je cak veca i ja ne mogu da verujem
To je to, dobio si da na obe karte fps bude veci od 30 tako da nisi primetio razliku. Malo mi je cudno da je sa 8800 kocilo na gamer podesavanjima. Najbolji pokazatelj ti je izvrtis gpu test na crysis-u i vidis realnu razliku.

A moze da se desi i da grafika ima malo memorije pa nastaje problematika...

Poslednja izmena:
Vrh Dno