Tehnoloskih prepreka nema, jedinu prepreku predstavlja Telekom jer bi sav internet i dalje isao kroz njihove centrale i infrastrukturu, a to ce sigurno naplatiti.
Da, da, rastojanje je veliki problem, uglavnom su u pitanju istureni stepeni nekih lokalnih centrala koji pokrivaju sira geografska podrucja. WiMAX je prava stvar.^ Verovatno zbog rastojanja i "kvaliteta" parica od centrale do krajnjeg korisnika, kao i ukupnog interesovanja iz tog mesta/sela.
... ako RATEL krene u provajding.. bice guzveMozda je pravilnije reci Telekom & RATEL vs. SBB![]()
Mozda je pravilnije reci Telekom & RATEL vs. SBB![]()
Nismo mi tada palili ništa, i ondaK je palila država (koristeći neke majmune).Palili smo i mi u određenim slučajevima (recimo prije pola godine), i to rješenje mi se upošte ne sviđa.
ja sam cuo da je SBB ovih dana vec manjim ISP-evima ponudio jeftinije linkove koje vec sad mogu uzeti od njih, tako da wifi i ostala mafija vec moze krenuti sa oboranjem cena da to zeli......
inace niko samovoljno to nece uciniti sve dok se ne pojavi jos zrelija konkurencija pa dok ne pocnu jedne druge da pritiskaju i kukaju kako nemaju zarade (a u sustini imaju debele samo je njihovo merilo bogacenja nerealno)
ja im svima zelim da sto pre pocnu da se cenovno kolju a i dobroj vecini zelim da bankrotiraju jer su nesposobni..... (odnosi se na wifi magupe uglavnom mada nista bolji nisu na adsl "isp"-evi)
naravno pametnim/uspesnim/kvalitetnim naravno ocekujem da opstanu ako ima takvih![]()
Da, ali dosetila se bratja i toga, pa ograničila broj licenci. O tome i pričamo, sve je napravljeno tako da se maksimalno zaštiti i sačuva Telekomov monopol.hahahaha... moze se lako dovesti iz Rumunije link... sta je 50-ak km... za wifi.. ili wimax... hahahh
I nisam rekao aj da zapalimo mek, nego skupshtinu. Zezam se. Ovo ce i onako da obrishu i da me napenale.![]()
Da, ali dosetila se bratja i toga, pa ograničila broj licenci. O tome i pričamo, sve je napravljeno tako da se maksimalno zaštiti i sačuva Telekomov monopol.
Da, ali dosetila se bratja i toga, pa ograničila broj licenci. O tome i pričamo, sve je napravljeno tako da se maksimalno zaštiti i sačuva Telekomov monopol.
Da, ali za Beograd jedan. Šta meni znači to što će, možda, biti bolje u Vojvodini?! U Bugarskoj je već mnogo bolje, je l' onda da se selim tamo?Ako sam dobro razumeo, znaci svaka regija dobija po tri wimax licence... znaci u vojvodini bi trebalo da bude 3 provajdera koji ce moci da daju linkove.
Da, ali za Beograd jedan. Šta meni znači to što će, možda, biti bolje u Vojvodini?! U Bugarskoj je već mnogo bolje, je l' onda da se selim tamo?
I ne baš... Pre par godina sam mogao da izdam stan u BG, da za lovu koju dobijem iznajmim stan iste veličine u centru Sofije i da od ostatka para lepo živim (u smislu, večere u restoranima itd). Čisto o razlikama u cenama ovde i tamo pričam. Otkako su u EU verovatno razlika nije baš ovolika.Pa meni je bitno za vojvodinu... hahaha... preseli se u ns bice ti lakse... hahah :-devil-:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari