Šta je novo?

Vista 64 i Backup particije

• Začetnik teme Začetnik teme samer
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

samer

Slavan
Učlanjen(a)
22.05.2006
Poena
319
Imam OS XP 32-bit i Vistu 64-bit na kompu.
XP je na C: , a Vista na D:

1. pitanje:
Ako re-instaliram XP, Vista ce nestati sa Boot Screen-a, zar ne?
Kako to da resim- da zadrzim Vistu posle reinstalacije XP-a?

2. pitanje
Koji program preporucujete za bekapovanje particije na kojoj je Vista 64 (nesto kao ghost), jer cini mi se da nece svi da rade na 64-OS.

mogu samo da ti preporucim program za backup,ostalo ne znam.

Ja sam mucio muku jer imam RAID 0 i vistu x64 .Problem resava Norton Ghost i Norton Recovery disk

Napravis sliku particije sa Ghosto-om pa butujes sa Norton recovery cd-om ako treba ucitas drajvere ako su potrebni(za moj slucaj jesu,jer je u pitanju raid niz pa se hardovi nisu videli bez drajvera),izaberes image particije i to je to

mogu samo da ti preporucim program za backup,ostalo ne znam.

Ja sam mucio muku jer imam RAID 0 i vistu x64 .Problem resava Norton Ghost i Norton Recovery disk

Napravis sliku particije sa Ghosto-om pa butujes sa Norton recovery cd-om ako treba ucitas drajvere ako su potrebni(za moj slucaj jesu,jer je u pitanju raid niz pa se hardovi nisu videli bez drajvera),izaberes image particije i to je to

E problem je, kad sam pokrenuo ghost- izbacio mi je neki error.
Nemam raid, pa je malo jednostavnije za mene.

1. Nestace.
Instaliras program VistaBootPro i sa njim napravis Vista bootloader.

i ja imam na C:\ XP SP2 x86 a na D:\ Vistu Ultimate x64 . Imam i Vista Bootpro instaliran pod XP . Na E:\ imam Ubuntu , danas instaliran i sve radi ok . Za sada 🙂 .

Kada sam i ja postavio ovakvo pitanje skoro da li ce mi sistem raditi ako oborim XP dobio sam odgovor da hoce i da ce se Vista podici .

Inace , Vista Bootpro sam podesio da mi prvo podize Vistu . Ali , takodje kada sam deinstalirao ovaj program Windows mi je i bez njega nudio opciju koji sistem hocu da mi podize , a kako se to podesava tacno ne znam . Takodje kada mi je pala Vista jednom , ostala mi je skracenica za Vistu kao da je imam , pa sam to kasnije obrisao opusteno sa Vista Bootpro

Ja bih logicno razmisljao da ako hocu da oborim C:\ onda bih Vista Bootpro instalirao pod Vistom . Mada ovo mozda i nema veze .

U vezi sa back up ja bih ti preporucio Acronis True Image 2009 za x64 . Kod mene radi perfektno i ja sam i predhodnu verziju imao i sve je bilo ok . Za oba sistema i za x86 i za x64
Stvarno sve preporuke za ovaj program
ovo govorim iz iskustva nekok home user-a

Nazad
Vrh Dno