Šta je novo?

Pomoc sa GeForce 8800GT

• Začetnik teme Začetnik teme Archie
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Archie

Slavan
Učlanjen(a)
21.10.2008
Poena
301
evo kupio sam prije koji dan GeForce 8800GT 512MB,jer sam cuo da je dobra... zbog nje kupim danas Fortronovo napajanje http://ingel.ba/ingel/index.php?main_page=product_info&cPath=29&products_id=782

Sve lijepo postavim i posto nema VGA konektora na grafickoj moram preko nekog utikaca koji s jedne strane ima VGA gdje ukljucim monitor,a s druge strane DVI za graficku prikljucim monitor na graficku..(pripojio sam i 6-pinsko PCIEX pripajanje na graf)

Upalim racunar i racunar radi ali monitor se ne pali....u cemu je problem...ja sumnjam ili da graficka nije uredu ili moja maticna ( Asus M2V)
Do monitora nije jer sam probao na jos dva monitora( od njih jedan je LCD)
Pokusavao sam na oba DVI ulaza ali nista...

prije kada krene raditi racunar sa starom grafickom nakon sto zapisti jednom u tom trenutku upali se monitor...a sad nakon sto zapisti nista se ne desi i on zapisti jos jednom ali posto se monitor ne pali racunar nastavi da radi normalno.....

imam garanciju...planiram da reklamiram graficku pa me zanima vase misljenje...da li je do graficke ili ipak do maticne jer znam da mi nije neki kvalitet

ostala konfiguracija je
AMD Athlon 3200+
1,5MB DDR2

Poslednja izmena:
Ti si sve odradio i prikopcao kako treba,tako da to nije problem. Moguce da je do graficke... jel imas nekog drugara kod koga bi mogao probati graficku? cisto da vidis je li do nje... ako se ponasa isto i na drugom racunaru onda je vjerovatno neispravna. na kraju krajeva mozes je odnjeti tamo gdje si je kupio pa nek oni isprobaju,ako radi kod njih,onda je do tvoje masine nesto. vjerovatno do ploce. ako to bude,onda jedino da pokusas da flesnes bios na ploci...

hvala na savjetu tako cu i probati....:wave:

EDIT: probao sam kod druga i radi...moram fleshovat bios

Poslednja izmena:
Verovatno bios ploce jer ploca ne prepoznaje karticu.

bios ploce, jer evo mislim da sam nasao razlog
na jednoj verziji biosa na asusovoj oficijalnoj stranici pise :
Fix system unstable when GeForce 8 series VGA card installed.

sad samo trebam updatovat bios, ali s obzirom da to nemam pojma...ako neko ima neka uputstva nek kaze...ili postavi link da procitam

sorry za dupli post

evo updatovo sam bios na najnoviju verziju i iako je pisalo tamo da ispravlja tu gresku s geforce 8 serijom grafickih kartica meni se i dalje ne pali monitor

sad stvarno ne znam vise sta da radim

da li mozda ima nesto u biosu sta trebam postavit,podesit i slicno

Probaj neku drugu kombinaciju kablova da napravis.(mislim na struju sa napajnjanja koji idu u graficku)

Poslednja izmena:
ova moja napojna ima PCIExpres kabal koji ide u graficku, a i pored toga sam probao razne kablove preko hard disk kabla ali ne ide nista....

jedino jos mi je ostalo da sta procackam po biosu ali ne znam sta bi mogao...ima li nesto vazno da se podesi u biosu u vezi graficke...npr Graficka mi je Pciex 2.0 ( da mozda na maticnoj nije 1.0) ili tako nesto

jos sam razmisljao da probam sa predzadnjom verzijom biosa...na kojoj su bas to ispravili ( mada znam da i na ovoj najnovijoj ima al eto), ali da "downgradujem" bios ne mogu u windowsu nego moram u dosu a ja ne tako ne znam...:S:

onda stvarno ne kontam kako je moguce da ne radi, ako su lijepo tamo naveli da ispravlja gresku sa grafickim karticama geforce 8 serije

mozda bi ja trebao jos nesto da uradim, podesim?

Nazalost bice da je problem nekompatibilnost graficke i ploce,cak i nakon update-a biosa. navodno su asus i VIA trebali srediti problem sa novijim biosima,ali ocito nisu kako treba. steta sto na vrijeme nisi konsultovao google,tj. prije nego sto si kupio kartu. upisi samo "asus m2v and 8800gt problems" i izbacice ti tovar foruma na kojima su se javili ljudi sa istim problemom kao tvojim. nazalost, vecina ih je rjesila tako sto je uzela neku drugu plocu. evo bas sam citao dosta tih threadova i nigdje nema rjesenje 🙁 probaj i ti malo da googlas,mozda nadjes nesto...
ako nista vidi da nabavis neku polovnu plocu,ali obavezno se prije toga raspitaj o kompatiblinosti ploce i tvoje sadasnje graficke karte.

Poslednja izmena:
Nazalost bice da je problem nekompatibilnost graficke i ploce,cak i nakon update-a biosa. navodno su asus i VIA trebali srediti problem sa novijim biosima,ali ocito nisu kako treba. steta sto na vrijeme nisi konsultovao google,tj. prije nego sto si kupio kartu. upisi samo "asus m2v and 8800gt problems" i izbacice ti tovar foruma na kojima su se javili ljudi sa istim problemom kao tvojim. nazalost, vecina ih je rjesila tako sto je uzela neku drugu plocu. evo bas sam citao dosta tih threadova i nigdje nema rjesenje 🙁 probaj i ti malo da googlas,mozda nadjes nesto...
ako nista vidi da nabavis neku polovnu plocu,ali obavezno se prije toga raspitaj o kompatiblinosti ploce i tvoje sadasnje graficke karte.
sta mislis o ovoj asusovoj ploci...ovdje je nvidia chipset bas kao sto mi je i nvidijina graficka...da li je ona kompaktibilna
http://genelec.ba/cart.php?sta=view&sid=5&cid=12444

jao nakon graficke, rama , napojne ....sad moram i maticnu mijenjat:smash: izludi me ova graficka 🙂

evo googlao sam i vidim da mozda i ima rjesenje...da flashujem bios graficke sa "GEN2" na "GEN1", jer via chipset ne podrzava pciex 2.0.....ali ne znam kolko mi je preporucljivo da to uradim

sta vi mislite?
gubim li time garanciju? i kolko bi graficka radila sporije ?

Nazad
Vrh Dno