Šta je novo?

Jeftina konfiguracija

Pablo

Čuven
Učlanjen(a)
20.12.2006
Poena
500
Drugar me zamolio da mu sastavim neku shto jeftiniju konfiguraciju, i otprilike imam na umu shta bi mu stavio.

Mislio sam neshto ovako:
-AMD X2 5200+ ~ 55 €
-2 x 1 GB DDR2 800 MHz ~ 30 €
-HDD Seagate 160 GB ~ 35 €
-LG DVD RW SATA ~ 20 €

Sad neznam koje kucishte sa napajanjem i koju plochu da stavim:

-Kucishte + Napajanje od "400 W" ~ 30 € - predlozite neko solidno.
-Plocha sa 780G chipsetom i 128 MB DDR3 sideport memorije. Koja ??

Komp ce uglavnom sluziti za net, muziku, filmove, i poneku partiju CS-a. Nove igre nece da igra a i ako nekad zazeli samo treba da dokupi grafichku... Komp nece biti O/C.

Drugar me zamolio da mu sastavim neku shto jeftiniju konfiguraciju, i otprilike imam na umu shta bi mu stavio.

Mislio sam neshto ovako:
-AMD X2 5200+ ~ 55 €
-2 x 1 GB DDR2 800 MHz ~ 30 €
-HDD Seagate 160 GB ~ 35 €
-LG DVD RW SATA ~ 20 €

Sad neznam koje kucishte sa napajanjem i koju plochu da stavim:

-Kucishte + Napajanje od "400 W" ~ 30 € - predlozite neko solidno.
-Plocha sa 780G chipsetom i 128 MB DDR3 sideport memorije. Koja ??

Komp ce uglavnom sluziti za net, muziku, filmove, i poneku partiju CS-a. Nove igre nece da igra a i ako nekad zazeli samo treba da dokupi grafichku... Komp nece biti O/C.

Pa sa slabijim napajanjem tesko da ce moci da kupi bolji graficku. Onda mu stavi 4650 DDR2 512mb, za 60 evra. Trosi jako malo, super ce se uklopiti.

Plocha: J&W JW-RX780X-AM2+ (60 evra)

Kuciste i napajanje za to mozes da uzmes CoolerMaster Miditower Elite 332, Mash, ATX, 420W, 4x5.25", 1+5x3.5", w/USB, w/audio, Black (RC-332-KKR2) . Deluje mi kao okej. Ne znam tacno specifikacije napajanja tog, ali ipak je to cooler master, 420W, za tu graficku ti ne treba ni 6pinski konektor... super ce da radi. Kosta 50 evra.

Ako ti je mnogo 50 evra za kuciste i napajanje, onda uzmi obicno codegen 400W. Ja imam na drugom kompu codegen, sasvim okej deluje... za sada.

BTW, brate greota ne uzeti 250gb hard disk, razlika je 500 dinara samo.

-----------------------------

UPDATE

Tek sam sad video da hoces integrisanu graficku. Pa onda mu bolje uzmi barem ATI 3450, kosta svega 30 evra. Takodje imam na drugom kompu, pusta HD 1080p na plazma TV-u bez problema. Igrice... pa moci ce counter verovatno , ali nista vise od toga.

Sto se tice integrisanih graficki, iskreno ne razumem se, morace neko drugo da preporuci. Ne bi ni pisao nista da sam procitao lepo odma lol

Poslednja izmena:
Ortaku sam pazario Gigabyte MA78GPM-DS2H. Sve radi kao podmazano. Uz to jos i x2 5000+ i 2x1GB Kingston 800MHz. Ista primena, samo umesto CS, na kompu se igra PES.
http://www.ixbt.com/mainboard/gigabyte/gigabyte-ma78gpm-ds2h-780g.shtml

Ali, da mu opet sastavljam uzeo bih mu Gigabyte MA78G-DS3H. Uglavnom zbog samog oblika, normalan pravougaoni umesto kvadratnog (znam da nisam normalan :)). A i jeftinija je, a razlika u performansama nije drasticna.
http://www.benchmark.rs/modules.php?name=BenchmarkNews&file=article&sid=15832

Imas i neki jeftiniji Asus, oko 55e. Pogledaj na ITSvetu.

CM Elite je OK kuciste, ali napajanje nije CoolerMaster vec ThermalMaster. To je kao isto, ali bas i nije. Ima zalbi na ta napajanja, ali su to ipak bile zahtevnije konfiguracije. Tu konfiguraciju bi trebalo da "vozi" bez problema. Moj savet je da kupis firmirano napajanje + lim. Uvek sam smatrao da ne treba stedeti na maticnoj i napajanju...

Pozz

Achilles82 je napisao(la):
Igrice... pa moci ce counter verovatno , ali nista vise od toga.

Ma neuzimam mu ja dzabe 780G. Moci ce on da igra i novije igre tipa COD4 u 800x600 u low sa prihvatljivim framerate-om ( za njega )... Ali on to ne zeli nego samo CS.

A i pricha o napajanjima je malo prenaduvana. Jeste da ja sebi nikad nebi stavio kinesko napajanje na neku jachu mashinu ali za njegovu je skros OK.

I dalje mi treba preporuka za kucishte i plochu od nekog normalnijeg proizvodjacha a ne J&W.

E da josh jedno pitanje: koje grafichke mogu u Hybrid CF ?? Jel beshe 34x0 ??

Moj savet je da kupis firmirano napajanje + lim. Uvek sam smatrao da ne treba stedeti na maticnoj i napajanju...

Pozz

Ma nesmatram ni ja da treba shtedeti ali za njegovu konfiguraciju kineskih "400 W" je i vishe nego dovoljno. Nemogu ja ni njemu objasniti ovo od 400W je loshe uzmi ovo od 420W to je bolje. On je od onih shto i dalje misle da je Pentijum IV najbolji :)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno