Šta je novo?

otisao asus

ilija

Slavan
Učlanjen(a)
18.11.2007
Poena
319
otvaram ovu temui da skrenem ljudima paznju na kartu asus eax 4870 htdi 512mb.
Naime kupio sam jednu pre mesec dana i u roku od tri dana vrisnula je i odneo sam je na reklamaciju gde su mi za par dana dali drugu..
Ta druga je radila jedno 2 nedelje kada je i ona otisla na onaj svet..
spaljen cip

koristim chieftek 650 w napajanje sasvim regularno i nije oproblem u njemu nikad bio.
kartu nisam ni pokusavao da ocujem niti sam se zezao sa biosem
jednostavno je u leru dok se skidao neki torrent a ,ja citao nesto stao vent i pregrejala se i ugasila..
nije je moguce ni ponovo flesovati.... citam utiske ljudi po netu i nisam jedini slucaj kome je uopste hd4870 otisao u vecna lovista iako nista nisu dirali isim sto su iz ccc-a podesili brzinu fan-a ..
to sam i ja uradio ali preko asusovog programa smart doctor koji dolazi sa karticom..i bio zadovoljan dve nedelje (odigrao stalker CS i warhead i provrteo dva puta 3D mark).
Obicno po netu su misljenja podeljena posto je dosta unistenih ovih karti...skeptici ne veruju da je karta sama od sebe vrisnula i veruju da je krivac OC ili napajanje..Samo dajem moju recenziju ove karte ..nikad vise u moju masinu..
ne verujem da su defektni samo primerci za nase trziste ,vidim ima toga po celom svetu...ljudi kao krive DDR5 ali ko to zna...
Tako da moj izbor glasi za taj cenovni rang iskljucivo gtx 260 core 216 ..ati vise ne ide ....

Kakve veze ima ATi sa tim? ATi pravi samo taj jedan cip.

pa nema ati veze nikakve ...samo je cip atijev i riknuo ...ko je smislio sve to ako ne ati...sta su firme uradile...udarile svoju nalepnicu na pcb i sve natrpali na referentan -takodje atijev pcb..
riknjavale su i druge firme sa ovim cipom ,ne samo asus...tako da da ja krivim ati...sve je to ipak quimondom zbrzano cini mi se..bez namere da pokrecem flame.. ocigledno je pouzdanost svih sa akcentom na SVIH ATI HD 4870 manja nego kod konkurenta

Poslednja izmena:
Vidim da imas TV kartu i ss2 u kompu.Ako je TV karta vezana za kablovsku eto resenja tvog problema.Ja sam posle niza problema sa grafickim kartama iskljucio TV karte jer mislim da negativno uticu na rad grafickih.Koliko puta me drmne struja dok pokusavam da ubodem kabal od kablovske u TV kartu.Nase kablovska mreza je ocajna i ne razumem sad kad su televizori jeftini gledati tv program na kompu?Izbaci ti tu Tv kartu sto pre iz kompa.

Poslednja izmena:
Vidim da imas TV kartu i ss2 u kompu.Ako je TV karta vezana za kablovsku eto resenja tvog problema.Ja sam posle niza problema sa grafickim kartama iskljucio TV karte jer mislim da negativno uticu na rad grafickih.Koliko puta me drmne struja dok pokusavam da ubodem kabal od kablovske u TV kartu.Nase kablovska mreza je ocajna i ne razumem sad kad su televizori jeftini gledati tv program na kompu?Izbaci ti tu Tv kartu sto pre iz kompa.

Naravno da nije to problem,ne gledam tv i nikakav kabl nije uboden u tv karticu,u racunaru mi je samo zbog fenomenalnog daljinca,uostalom nemam samo ja probleme sa ovomkartom

Pa gorele su i GTX280 pa shta?
Ljudi kupuju i dalje, jedno i drugo.
Moje saucheshtje za karticu.

ja sam samo dao svoje misljenje na osnovu licnog iskustva....taj 4870 nece kod mene vise i to je to..nisam ni pominjao gtx280 ,cak nisu ni u istoj cenovnoj klasi

Poslednja izmena:
Tim gore za GTX280, osetno je skuplji.
Svejedno, za ulozen novac dobijesh paljevinu.
Hvala za nfo, svakako.

@SOCOM
Pa iskreno ne bih ja ni poredio HD 4870 i GTX 280 ni po ceni ni po performansama
ako gledamo testove 4870 je tu nesto jaci kako gde od gtx260, a po ceni su takodje slicni(gtx za nijansu skuplji i obicno za nijansu slabiji,ali zato hladniji i manje trosi u idle-modu )

offtopic ..Da sam se ja koji mesec izigrao sa kartom pa nek i vrisne pa mirne duse da kazem -Slava joj ....jer su me performanse zaista odusevile posle 8600gt....ali ovako je prilicno gorak utisak..
sad sam opet na rock-solid 8600gt ..

Poslednja izmena:
Kako god, ja kazem bi meni bilo gore da sam dao kintu za neshto josh skuplje od 4870 a crklo je, i to je to.
Kako ti netjesh kupiti ati-ja, neko netje vishe kupiti nevidiu, neko je bio maler sa njima.
Meni je nov 9600gt bacao artefakte posle 30 minuta, pa shta sad, defektan primerak, nvidia nije kriva, kriv je bio palit, i dobio sam novu karticu.

upravo to...i meni se hd4870 cinila kao best buy po performansama za kintu..ali pouzdanost nisam racunao nazalost
I nisam rekao da necu vise ati-ja vec necu vise 4870

Poslednja izmena:
Ma sve je dobro dok je garancije, to je stavka koja je stvarno bitna:p
***:p

Bitno da ima garanciju 3god pa neka gori koliko hoce.

Svaka karta ima garanciju 3god i kada bi to bilo tacno za vecinu 4870 da gore, onda bi ATI i ostali proizvodjaci kartica propali u roku od mesec dana. Dakle to je tvoj subjektivan utisak, uopste nije kriv 4870 sto je tebi crkla karta. Jednostavno nisi imao srece. Isto je moglo da se desi sa bilo kojom drugom kartom.

Svaka karta ima garanciju 3god i kada bi to bilo tacno za vecinu 4870 da gore, onda bi ATI i ostali proizvodjaci kartica propali u roku od mesec dana. Dakle to je tvoj subjektivan utisak, uopste nije kriv 4870 sto je tebi crkla karta. Jednostavno nisi imao srece. Isto je moglo da se desi sa bilo kojom drugom kartom.

U pravu si ...jeste moj subjektivan utisak ...i nisam imao srece..
ali sad ti samo ukucaj u gugl prosto "4870 died"...dve reci i prelistaj malo i zapitaj se otkud tolika slucajnost...i nemoj molim te o propadanju.. jer ne radis finansijske statistike.. bez uvrede
Ipak kad malo iskusniji i pametniji ljudi kazu da je rv770 u ovom slucaju malo "preforsiran" ja ih necu pobijati dok se ne ubedim u suprotno
Pod iskusnijim i pametnijim podrazumevam kadar koji se ovim bavi a ne nas forumase i slicne..

Poslednja izmena:
I sta je pisac hteo na kraju da kaze??? Kazes da nisi dirao nista kartu a posle si rekao da si podesavao brzinu fana.Da sam ja na mestu tog prodavca ne bi ti uvazio garanciju jer si tim programom mogao da zaustavis fan i da karta crkne od pregrevanja.Po meni ti si kriv jer si cackao nesto sto nisi morao.Budi srecan sto su ti zamenili kartu,jer taj smart doktor je pravi ubica.

I sta je pisac hteo na kraju da kaze??? Kazes da nisi dirao nista kartu a posle si rekao da si podesavao brzinu fana.Da sam ja na mestu tog prodavca ne bi ti uvazio garanciju jer si tim programom mogao da zaustavis fan i da karta crkne od pregrevanja.Po meni ti si kriv jer si cackao nesto sto nisi morao.Budi srecan sto su ti zamenili kartu,jer taj smart doktor je pravi ubica.

Pa brate to je program koji dolazi uz kartu i nemoguce je sa njim zaustaviti cooler..a uostalom karta "kao" ima termicku zastitu pa i asus predlaze upotrebu ovog programa...ne razumem sta ti nije jasno???
Pa svi to rade i predllazu cak i tehnicke podrske svih firmi...
Nista nisam dirao u smislu da sam pokusao da overklokujem ili menjam bios kao sto radi vecina vlasnika 4850...
Stvarno firma Asus mi je na njihovu odgovornost dozvolila upotrebu programa made by Asus -Smart doktor....veoma cudno...
Onda ju oni i krivi ako im je zbog tog programa otisao gpu..pa molim lepo dali su mi garanciju da njihov proizvod ima da radi 3 godine..

Pa ovde sam procitao pre nekoliko dana da je neko tim programom zaustavio fan,tj brzina mu je bila 0% .Potrazicu kasnije tacno taj post ako ga nadjem.Zato sam ti to napisao, setio sam se tog posta.

Poslednja izmena:
Dobar je to programcic i nije zbog njega vrisnula, samo me cudi da je nije zastitila jer imas opciju u smart doctoru "alarm-zastita od pregrevanja"...koja ti verovatno nije bila stiklirana :(

U pravu si ...jeste moj subjektivan utisak ...i nisam imao srece..
ali sad ti samo ukucaj u gugl prosto "4870 died"...dve reci i prelistaj malo i zapitaj se otkud tolika slucajnost...i nemoj molim te o propadanju.. jer ne radis finansijske statistike.. bez uvrede
Ipak kad malo iskusniji i pametniji ljudi kazu da je rv770 u ovom slucaju malo "preforsiran" ja ih necu pobijati dok se ne ubedim u suprotno
Pod iskusnijim i pametnijim podrazumevam kadar koji se ovim bavi a ne nas forumase i slicne..

Ne trebaju mi finansijske statistike da bih znao da ako vecina kartica crkava da tu ne moze biti ikakve zarade. Dakle da je tako kao sto ti kazes to bi se vec i proculo i vec bi nastao problem, pre svega za kompanije koje proizvode. Dakle procenat mrtvih 4870 ne moze da bude mnogo veci od proseka za svaku seriju grafickih, kao sto je uvek i bilo. Ti jednostavno nisi imao srece i to je vise tvoj subjektivan utisak. Jer tri godine garancije je dug period ako bi ti svaka crkavala posle mesec dana, i to bi bio jako jako velik skandal da je tako, ali nije.

Ne znam kako ti se pregrejala (ako se pregrejala) kod mene ne ide preko 60 ni u Crysis-u...a to sto ti crkavaju karte, mozda ili najverovatnije, nije do samih kartica nego neceg drugog u tvojoj masini...

Ne znam...znam samo da su mi dve crkle i to iste firme i marke...ne klokovane i ne silovane..
@ obi van Nisu ni meni bile visoke temperature dok je radio fan..ali kazem fan je stao(nastelovao sam ga smart doctor-om da se u leru vrti na 30% i tada mi je necujna pa zato nisam ni cuo kad je stao iako sam bio u toj prostoriji u tim trenucima i radio nesto sasvim deseto) i tridesetak sekundi kasnije se ugasio racunar i ta karta vise nije davala znake zivota..
@ mustang ... nisam ni ja rekao da vecina karti crkava vec da je izgleda veci procenat za ovu seriju karti...i da veci je od proseka ako uporedjujemo ostale karte...to nisu moji utisci vec realnost
Nisam imao srece i to je to...i sta sad..ja dajem svoje stanje stvari i samo kazem da je kod ove serije marfi ima veci uticaj ..,a sad kako to shvati jer sam prekopao pola neta da saznam iskustva drugih pre nego sto sam i postavio temu

Evo privremeno sam ubo Sapphire 4850 sa dualslotom.
Jasno se vidi sirova snaga 4870 u odnosu na ovu...3Dmark 06 daje slicne rezultate zbog procesora ali u igrama je druga prica..npr dok igram krizu nema pada framerate-a na momente sa 4870..sa 4850 ima i to debelo...4870 ne oseca promene AA i AF (osim u krizi)..
Manje se greje doduse 4850...u idlu 35 u loadu oko 55(sa strane kucista 12-ca duva u grafu,ss2,i NB,SB)...klokuje se onako...bez problema koje sam imao sa 4870 ...
Nekako mi stabilnije deluje ova 4850...
Vent na ovom Sapphire dualslotu se vrti na 5 % a meni je i to bucno....ili ocitavanja lazu...

pa ocena u prvom postu ove teme stvarno nije korektna i krajnje je subjektivna....a da ne govorimo da je uzorak od 2 kartice.

u svakom slucaju 4870 je znatno bolji izbor od 260 ako su igre prioritetne(a to je kod ovih kartica u barem 80% slucajeva glavni razlog)

Poslednja izmena:
Necu da se ponavljam ...kod mene je to dve 4870-ke...a globalni uzorak je mnogo mnogo veci....kao i statistika otkaza ovih karti..nisam postovao tek tako...zaista je mnogo sprzenih karti a ne samo sitni problemi sa artifaktima ili memorijom....zasto..djavo ce ga znati...
Bice cini mi se dosta revizija u buducnosti ove karte...

Kod nas u firmi smo prodali gomilu 4870 kartica i nijedna nam se nije vratila na servis, uzorak je mnogo veci od tvog.

Šta reći no: smešno čak i za pročitati.

Proveri ti taj tvoj komp, jer izgleda da bi ti splalio i nakovanj u njemu:smoke:

Ljudi, sigurno nije problem u kompjuteru... I meni je crkla ista kartica, a u svetu tek koliko ih je pocrkavalo... I to samo kod Asusovih se deshava da stane ventilator... Inache problem nije u ventilatoru vec u samoj kartici (ne u chipu, nego u asusovoj izradi kartice izgleda)... Shta reci...

Poslednja izmena:
Meni je asus Smar Doctor zaustavljao fan i cak je uspeo da totalno unisti drajver

Nazad
Vrh Dno