Šta je novo?

USB i Audio panel

vladat1

- CoH -
Učlanjen(a)
26.11.2004
Poena
1,255
Moja oprema  
CPU & Cooler
NH-C12P SE14 , Ryzen 7 3800X
Matična ploča
MSI B450 Gaming plus
RAM
Kingston Fury Renegade 2 x 16 GB - 3600Mhz
GPU
GeForce GTX 1060 GAMING X 6GB
Zvuk
S.M.L.S 8A
PSU
Seasonic Focus Plus 750w 80+ platinum
Kućište
HAF 912 PLUS
Miš & tastatura
Logitech G610 , LOGITECH G403 HERO
Ostale periferije
Blue Snowball Ice
Pristup internetu
  1. Optički internet
Poskupljenje Telekom usluga ...... 😡

Vlada strike back !!! 😉

Zbog najvaljenih stvari prešao sam u potpunosti na skype ! :wave:

Samo imam mali problem. Kućište mi je staro i nema front USB i Audio panel (matična ploča mi ima podršku za to) .

..... jedan drugar reče da je video na netu "USB i Audio panel" koji se motira na mestu flopija. Izgleda kao maska kućišta. Gde bi ovo moglo da se nabavi ?

Mislim da bi mnogima rešilo problem

uh, al si stavio naslov 🙂

uzmi produzni usb to usb kablic ili usb hub... ovo prvo ti kosta 100 din

Kad si vec stavio naslov a ne koristish temu na pravi naci imam ja par pitanja.Kako ce se ovo odraziti na cenu interneta nas ubogih korisnika modemske veze sa, preko nam potrebne, mrezhe?
Dosad smo sat vremena telefona dok smo na netu preko raznoraznih provajdera placali 10 dinar u skupoj tarifi.Hoce li sada biti 15 dinara (nadam se) ili cemo malo dublje da zavlacimo ruku udzep?

Ja ne razumem zašto mislite da "ne koristim temu na pravi način". Mislim da je tema prava jer upravo zbog Telekoma sam prešao na skype, a zbog skype a i zastarele matične ploče, tj. kućišta imam problem jer na mom kućištu nema front panel za Audio.

Što se USB a tiče već imam produžni, ali idalje mi ostaje problčem prednji front Audio

u nazivu "front USB i Audio panel" mi isključivo treba Audio panel a naziv je iz razloga zato što mislim da nema da se kupi posebno "front Audio panel".

Da odgovorim i za modem. Definitivno se više ne isplati ....... pređi na bilo koji ADSL

Направи аудио продужни 😉.

Две мушке бананице на каблу са једне стране, а са друге стране два 3.5мм прикључка за монтажу на шасију.
Онда лепо убодеш бананице у звучну, спроведеш кабл кроз комп, а на предњој масци избушиш две рупе обичном бургијом и умонтираш оне конекторе и то је то. Није нешто лепо, ал' је функционално...

Kad si vec stavio naslov a ne koristish temu na pravi naci imam ja par pitanja.Kako ce se ovo odraziti na cenu interneta nas ubogih korisnika modemske veze sa, preko nam potrebne, mrezhe?
Dosad smo sat vremena telefona dok smo na netu preko raznoraznih provajdera placali 10 dinar u skupoj tarifi.Hoce li sada biti 15 dinara (nadam se) ili cemo malo dublje da zavlacimo ruku udzep?

Cena impulsa je 0.30 din a bice 0.60 sto je 100% poskupljenje,tako da bi 1 sat umesto 10 trebalo da bude 20 din.

Poslednja izmena:
Ovde imaš idealno rešenje za tvoj problem, samo što uopšte nije jeftino. Probaj možda nešto slično da nadješ za manje para.

Ovo je stvarno idealno. Razmišljam o kupovini.

U ovo je extra 🙂
Ja odavno razmisljam o ovako necemu da popunim zjapecu rupu za 3.5 😀

Ајд сад једно глупо питање... јел' онај e-SATA може сигурно да се убоде у обичан SATA конектор на плочи? Нешто сам гуглао и нашао да је у том случају ограничење у укупној дужини кабла смањено са 2 метра на 1 метар због нешто нижег нивоа сигнала SATA e-SATA, али је то било неко теоријско разматрање, а мени треба практично искуство.

Успут буди речено (бај д веј 🙂), овај топик престаје да има било какве везе са Телекомовим поскупљењем...

au koja off tema...ali imam nesto da pitam da li ste vi culi da je:
Telekom poskupeo da bi privukao strane provajdere da bi dosli sa nizom cenom!
Pa posle da snize cenu kad dodje vec ko!
Da li sam ja ovo dobro razumeo ko je ovde lud

Imate u Tehnomobile shopovima General Electric landline/skype phone. Bezicini telefon sa kolor ekranom. Automatski prepoznaje da li je ukljucen Skype na racunaru (povezuje se na komp preko USB porta) i normalno mozete da birate brojeve sa njega. Ukucate broj i pritisnete belu slusalicu - bira preko landline veze, a ukoliko priisnete plavu slusalicu - koristi Skype za poziv. Na ekranu ispisuje i contact listu, tako da mozete da pricate i sa onima koji koriste Skype na kompu (PC-to-PC). Zvuk je dosta bolji nego kada se koristi SKype preko kompa.

skype.jpg

JA bukvalno ne primecujem razliku na ovom telefonu kada koristim Skype ili obicnu liniju - cak i kada zovem u lokalu.

Postoje i komplikovaniji uredjaji koji rade nezavisno od kompa i koji se povezuju direktno u mrezni port rutera, ali su dosta skuplji. Ovaj GE telefon, koji btw ima odlicne opcije kada se koristi kao regular landline phone, kosta oko 5k dinara. Ja sam ga povezao na HTPC koji je ionako non-stop ukljucen. Baza stoji pored kompa i povezana je preko USB porta na taj racunar, a adapter iz baze u struju. Telefon koisti DECT 6.0 tehnologiju (zvuci napredno 🙂 ) i nema problem za vezom ka bazi - moze se koristiti iz bilo koje prostorije. Jedino mu je ekran bez veze i podseca na stare Siemens telefone (MC60 itd...)

Ukoliko vam je OK da koristite kabl, imate x modela koji se povezuju na USB port racunara i koji imaju i tastaturu za biranje brojeva, a kostaju 10-20 eura. Ima nekih modela u Megastores Electronica shopu na NBG (preko puta hale Limes)

Poslednja izmena:
Za ovakav naslov zasluzujes bar warn od moderatora.

Tvoj problem je koriscenje skype-a a ne poskupljenje u telekomu, jer ako hoces tako isto mozes da navedes kao naslov: "mala plata", ili "zasto sam se rodio u ovoj zemlji", ili "globalna finansijska kriza " a u threadu da pricas o tome kako da koristis skype. Ta fora je danas aktuelna u nasoj predivnoj skupstini, javljas se po poslovniku a pricas o cemu ti hoces... 😀

Poslednja izmena:
Za ovakav naslov zasluzujes bar warn od moderatora.

Tvoj problem je koriscenje skype-a a ne poskupljenje u telekomu, jer ako hoces tako isto mozes da navedes kao naslov: "mala plata", ili "zasto sam se rodio u ovoj zemlji", ili "globalna finansijska kriza " a u threadu da pricas o tome kako da koristis skype. Ta fora je danas aktuelna u nasoj predivnoj skupstini, javljas se po poslovniku a pricas o cemu ti hoces... 😀

ako ce te učiniti srecnim mod me je vec upozorio, mada nije mi jasno jer nisam prekrsio ni jedno pravilo (vređao, psovao ili slično) ..... kada sam probao da mu odgovorim porukom, prijavilo je da ne mogu da poslajem .... probaću ručno ....

A sada ...

ovaj Skeyp telefon je super, mnogo bolje rešenje od slušalica i prednjeg Audio fronta.
Mislim da tema koju sam postavio nije ipak džabe i da je dosta ljudi dobilo ideju kako dalje ....

hvala svima koju su pomogli, a spamerima ..... možda bi trebalo i za njih po jedan warn

Nazad
Vrh Dno