Šta je novo?

Grado slusalice i kod nas - jeftina poslastica za audiofile

PretendeP

Čuven
Učlanjen(a)
02.11.2004
Poena
619
vest za audiofile :

Grado sluske mogu da se kupe i kod nas. ja sam kupio Grado SR-80 i fenomeneononenalne su !!!
srecan sam k'o malo dete:)))

kada sam cuo SR-225 na hi-files show-u nisam mogao da verujem kako dobro se cuju,vracao se jos jednom da ih slusam , i to otrpilike sa otvorenom vilicom:))ostave te bez teksta i sa blagom tremom u stomaku :)
uzeo cenovnik i video da SR-80 ima kod nas i da je 103€.SR-60 su oko 75€. mislio sam prvo da uzimam SR-60 ali kada sam cuo i njih i SR-80 definitivno su SR-80 mnogo bolje, i na srednjim i na otvorenosti zvuka a i na bassu tako da se maksimalno isplati tih 28-30€ vise!
inace zvuk je otvoren i precizan/definisan i cist i bogat i to na celom spektru(sjajni basevi i kristalni visoki,malo meksi srednji)! jednostavno hoces jos i jos da ih slusas:)kazu i po netu a mogu i ja da kazem da je skroz tacno:

Grado SR-80 su najjeftiniji ulazak u Hi-end zvuk!(kazu slicno i za SR-60 ali rekoh vec...)

do sad sam mislio da 100€ i hi-end zvuk ne idu zajedno u istoj recenici ali eto!!

znaci, ljudi ako volite kvalitetan zvuk pod obavezno ih poslusajte(Korato u Milesevskoj , na crvenom krstu, mogu da se poslusaju na Rotel pojacalu i CD-u)!

Poslednja izmena:
Ja planiram da uzmem sennheiser hd515. One su 8400din. Mene zanima sta je bolje, taj grado sr-80 ili senn?

A kako to da kao audiofil koristis integrisanu zvucnu u racunaru?

pa ne slusam ove sluske preko nje...
konkretno slusam ih trenutno preko yamaha receiver-a...znaci ne mp3 sa kompa pa preko receiver-a nego samo radio preko receiver-a, a cd mi je malo problem(imam neki vivax za neku drugu namenu:()
uglavnom ja sam ti socijalni audiofil ali znam u dovoljnoj meri sta je dobar zvuk...
evo trenutno nesto isprobavam creative live 5.1 da vidim da li ce uopste da radi pod vistom a i kakav je kvalitet, za sad je jako lose stanje po oba pitanja....
bila je na oglasima neka terratec 5.1 kartica ali mi je i ona pobegla...
uglavnom necu kupovati skupu zvucnu u svakom slucaju.
recimo imao sam svojevremeno i awe 32 placenu 400 maraka ali iz drugih, muzickih , razloga.

poenta je ako si audiofil da sad imas priliku da ih cujes ako nista drugo.

poz

Ja planiram da uzmem sennheiser hd515. One su 8400din. Mene zanima sta je bolje, taj grado sr-80 ili senn?

ne znam kakve su te senn i da li su u istoj klasi sa sr-80 ali znam da su ih spominjali na netu i to u kontekstu da su hd555 bolje i tako dalje... e sad, kod nas je sennheiser nenormalno skup. i grado su skuplje u odnosu na cene preko ali procentualno manje.ono sto bi ti preporucio je da obavezno poslusas i jedne i druge. odes lepo u 4audio za senn a u korato za grado , poneses svoje diskove i trazis da ti puste...ono sto je bitno je da bi trebalo da imaju razlicit zvuk, tj. prirodu zvuka koje daju tako da ti je to jos jedan dodatni razlog zasto obavezno da ih probas.
imas recimo nesto o toj temi i ovde

a pored tog foruma pogledaj recimo i ove site-ove :

www.headphone.com
http://www.hifiheadphones.co.uk/

poz

ps ponvaljam:poslusaj ih pre kupovine obavezno da vidis koji zvuk ti vise odgovara i kakav je uopste...

Poslednja izmena:
'ajde ljudi jel znate kakve su sluske ili ne znate?
koje su bolje za te novce?
jel jesu ili nisu kvalitetnog zvuka?

ovo gore sto je vecina napisala nema veze sa tim a mislim da je to , pre svega, zato sto se ne razumete u konkretnu tematiku(a to zakljucujem na osnovu postova ovde a i u drugim threadovima) ...

pisite nesto o temi a to je jeftina poslastica za audiofile, grado sluske... jel jeste tako ili nije i sl.?
mnogo ljudi je u srbiji cekalo da dodju i ovde (spominju se i po thread-ovima ovde na benchu) i izmedju ostalog je ovo informacija i za njih.
takodje je informacija i za ljude koji ne znaju da za male pare mogu da dobiju takav zvuk(dobar izvor se podrazumeva u nacelu iako rade i na portable player-ima zbog prilicne efikasnosti za ovu kategoriju sluski) itd...

Poslednja izmena:
Ako se prica ovde o Hi-Fi tehnici (sto je malo verovatno), sto je cudno da audiofil ima integrisanu zvucnu? Pa kao prvo, audiofil i ne slusa muziku sa kompa, a i ako je prinudjen da je slusa, koristice eksterni DAC(ako je ozbiljan audiofil), a ne zvucnu, a muziku koju slusa sigurno nije u mp3 formatu, nego lossless. Sto se tice Grado sluski, odlicna kupovina za te pare.;) Pozdrav

Ok, ok, ja ocigledno nisam iskusan audiofil, pa mi je bilo malo cudno sto kazete da je covek pronasao "jeftine" sluske od 100e, a u kompu nema ni najjeftiniji SB Live. Moja greska, nisam ukapirao da te stvari nemaju veze, sorry.

Nema problema. Btw, na Sound Blastere, X-Fi, Znj-Fi i slicno, realno je zakaciti neke Logitech, Genius ili slicne kompjuterske sluske, ove o kojima pricamo i slicni modeli nemaju veze sa zvucnim karticama i primenom na racunaru. Zna se na sta se slusaju. Pozdrav

Hi end zvuk uz racunar ?? propustio sam nesto?? neki Nad, B&O, HArman Kardon nebi mozda bio tema uz hi end???

Racunar je daleko od Hi-End zvuka, ali se radi na tome da se koristi samo kao transport sa eksternim DAC-om koji je postedjen smetnji iz kucista. Ove gore nabrojane firme definitivno ne spadaju u Hi-End.

jos jedan info: imate u megastores electroniki jeftinije nego u korato-u(gde sam ja uzeo) da kupite ove sluske a i druge modele (do SR-225).

mala pomoc mi treba gde se nalazi "megastores electronik" koji spominjes nisam iz Bga...inace kupujem Grado slusalice 100000%

Preko puta Arene.

samo da potvrdim, to je to , e sad bio sam u obe radnje u poslednjih, recimo, nedelju dana. cene su bile istaknute u onoj radnji preko puta arene a u ovoj dunavskoj nije bilo istaknutih cena.tako da je bolje da se prvo pozove telefonom ako se ide u tu radnju. inace ja sam u korato-u(uvoznik za grado) sr-80 platio 7700 din a u megastores su 66xx din. znaci , znacajna razlika. cisto da napomenem da su u americi preko neta 99$...

poz svima

ps inace bez obzira da li neko hvali neke slusalice preporucujem ljudima da ih ipak probaju pre kupovine. na ova dva mesta to bar nije problem...

Poslednja izmena:
:,,:hvala za info, sada jedino treba da nabavim broj telefona i da ih porucim. ;)

Hi end zvuk uz racunar ?? propustio sam nesto?? neki Nad, B&O, HArman Kardon nebi mozda bio tema uz hi end???

Napiaso sam UZ hi end a ne da su hi end. Sve zavisi kome je sta HI - od cenone kategorije, do iskustva, zelja, ...
i JBL je hi end za obicne komp zvucnike.
Uz raznedodatne i PC se moze koristiti za hi end. Ali nema price o hi end-u dok je nosilac zvuka mp3, obican cd, itd. Dzabe ste krecili sve ostalo

^ "Obican" CD po tebi nije hi-end ? Onda su se firme koje prodaju CD plejere po 10k evra mnogo zahebale u racunici...

polako, pod obicnim cd-om koji kvalitet podrazumevas - aaa, aad, add, ... ? kvalitet zapisa valjda cini razliku

Mislio sam generalno na CD, nezavisno od kvaliteta produkcije. Tu se dolazi do glavnog pitanja, a to je da li su uredjaji tu zbog muzike ili samo zbog vrhunski produciranih, audiofilskih izdanja. Ako je ovo drugo, onda ne znam sta da ti kazem,

Poslednja izmena:
Ako se vec primate na dobar zvuk iz sluski nije na odmet razmisliti o korektnom headphone preampu. Kazu da to ima i te kako smisla.

Mislio sam da precutim al ne mogu... Kako bre Nad Masters HiEnd???:wall: Pa to nema veze s mozgom. Jaooooooooooo....:p

i ja sam odmah nakon kupovine sluski krenuo da razmisljam o pojacalu za sluske i uzecu ga jednog dana ...

Vidi, slazem se sa tobom da postoje uredjaji koji su bar na prvi pogled nerazumno skupi ali sud o tome ne bih davao jer takve uredjaje nisam imao prilike da cujem. Mislm da cu uskoro biti u prilici ali o tom po tom... Ne zaboravi i subjektivnu stranu cele price, ono sto je tebi mala razlika za mene moze biti velika i obrnuto.

Vintage uredjaji su danas jako trazeni, tu se slazem. Razlog tome pronalazim u cinjenici da su nekada vrhunske i skupe komponente sada zahvaljujuci svojoj "pozuteloj krstenici" daleko pristupacnije po ceni te shodno tome lako nalaze put do kupaca cija je ambicija ka dobrom zvuku u disproporciji sa plateznom moci. Uz malo znanja i vestine te "starkelje" se mogu dovesti u pristojno stanje ali po mom misljenju nikada ne mogu pruziti zvucni kvalitet koji daju savremeni uredjaji u kategoriji "Hi End".
Sto se tice onih koji se kriju iza parole "necu da me deru sa cenom" najcesce su to isti oni kojima i nema sta da se "odere".

Sto se AV impulsa tice, odem tamo cesto. Prija mi atmosfera, nenametljiv pristup i dobar zvuk koji gaje u svom salonu. Kupim Boga mi i po neki CD... :,,:
Ne, nisam jedan od pokretaca. :(

cheers

kako to da nijedan od vas audiofila ne pomenu SACD ?

/ naravno, slusljivi su samo na 5.1 sitemima i zvucnicima koji mogu da izguraju minimalno 88 kHz , tj. repodukuju visoke harmonijske talase /

Sto se tice sluski, mislim da vecina dobrih moze da ide preko 88 kHz, bar po specifikaciji, ali opet mora da se downmixuje sa 5.1 na stereo, a ja ne znam koliko je to srecno resenje.

Ono sto SACD i DVDaudio imaju , a sto ni FLAC, ni ostali loslessi / da ne pomnjem mp3 ,... uh pomenuo sam /
je snimljen raspon frekvencija od 3-88000 Hz , u samom remasteru ili eventualno
u samoj produkciji / bjork - medulla je radjen za SACD /.

Ispravite me ako gresim.

Gresis sinko, mnogo gresis...
SACD je slusljiv i na obicnim stereo sistemima jer postoji i dvokanalni SACD zapis. Podrazumev se da moras da imas i SACD player. Cisto da spomenem da postoje i tzv "hibridni" diskovi koji imaju na sebi SACD sloj kao i sloj na kome je muzicki zapis koji citaju "obicni", red bok citaci. Po pravilu na omotu svakog SACD-a pise da li je citljiv u obicnim plejerima ili ne.
Odakle ti to za zvucnike sa frekventnim rasponom do 88kHz? Ja za takve nisam cuo. Da li si mozda mislio na one koji imaju "super tweater"? Veruj mi, SACD se fenomenalno cuje i na zvucnicima koji guraju da "samo" 20kHz.

tweeter it izz.

ja i jesam rekao da SACD moze da se slusa na dva zvucnika,
ali je inicijalno snimljen u 5.1 kanala, tako da se posle radi softverski tzv. downmix.
Obican layer sa Hybrid SACD je obican Cd ili evertualno HDCD.

Ono sto SACD cini Life-Like je upravo to da se trebeju slusati na zvucnicima koji mogu
da proizvedu oko 90kHz.
Po samoj specifikaciji to je 'uhom necujni spektar zvuka' koji 'deluje na unutrasnje organe i daje osecaj neposrednog prisustva'.
/check SACD specs. /
A, po mojim bajatim informacijama , najjeftiniji /nikako HiEnd/ komplet takvih zvucnika je plasticna LE serija Sony-a.

Od pojacala , moze svako sa samplingom od 192kHz, a od plejera , recimo Pioneer 575, pa nadalje.

vest za audiofile :

Grado sluske mogu da se kupe i kod nas. ja sam kupio Grado SR-80 i fenomeneononenalne su !!!
srecan sam k'o malo dete:)))

kada sam cuo SR-225 na hi-files show-u nisam mogao da verujem kako dobro se cuju,vracao se jos jednom da ih slusam , i to otrpilike sa otvorenom vilicom:))ostave te bez teksta i sa blagom tremom u stomaku :)
uzeo cenovnik i video da SR-80 ima kod nas i da je 103€.SR-60 su oko 75€. mislio sam prvo da uzimam SR-60 ali kada sam cuo i njih i SR-80 definitivno su SR-80 mnogo bolje, i na srednjim i na otvorenosti zvuka a i na bassu tako da se maksimalno isplati tih 28-30€ vise!
inace zvuk je otvoren i precizan/definisan i cist i bogat i to na celom spektru(sjajni basevi i kristalni visoki,malo meksi srednji)! jednostavno hoces jos i jos da ih slusas:)kazu i po netu a mogu i ja da kazem da je skroz tacno:

Grado SR-80 su najjeftiniji ulazak u Hi-end zvuk!(kazu slicno i za SR-60 ali rekoh vec...)

do sad sam mislio da 100€ i hi-end zvuk ne idu zajedno u istoj recenici ali eto!!

znaci, ljudi ako volite kvalitetan zvuk pod obavezno ih poslusajte(Korato u Milesevskoj , na crvenom krstu, mogu da se poslusaju na Rotel pojacalu i CD-u)!

Grado je prestizna firma i sto se tice studijskih slusalica, tako da ne sumnjam da je u tzv. "hi-fi" segmentu takodje dobra..

ja licno za sebe (i posao) koristim beyerdynamic dt770 pro (sad su negde oko 150e) i prezadovoljan sam zvukom.... jedina mana je sto su malo teze pa posle sat vremena nosenja moras malo da odmoris glavu :)

a headphone pojacal(c)a idu i do 1000e, u zavisnosti od kvaliteta :)))

pozdrav

Nazad
Vrh Dno