Šta je novo?

zamena memorije!

djumex

Slavan
Učlanjen(a)
15.01.2007
Poena
309
dakle....sadasnja kombinacija ploce i memorije...znaci p5q i ocz pc2 9600 jednosatvno nece da funkcionise.....sve je pokusano ali nije mi bilo sudjeno! :mad:

dakle zamena memorije je neophodna.....sta mi preporucujete?
zaista ne zelim vise da imam problema......nisam neki expert zato mi treba model oko koga se necu mnogo cimati sa namestanjem ;)

opcije su mi kingston, transcend ,geil .....ustvari bilo koja memorija koja ce sigurno raditi na ovoj ploci na deklarisanim vrednostima......tako da mogu i da doplatim i uzmem neku bolju :)

znaci samo da je 2x1gb...posto ostajem na xp-u

tnx

dakle....sadasnja kombinacija ploce i memorije...znaci p5q i ocz pc2 9600 jednosatvno nece da funkcionise.....sve je pokusano ali nije mi bilo sudjeno! :mad:

dakle zamena memorije je neophodna.....sta mi preporucujete?
zaista ne zelim vise da imam problema......nisam neki expert zato mi treba model oko koga se necu mnogo cimati sa namestanjem ;)

opcije su mi kingston, transcend ,geil .....ustvari bilo koja memorija koja ce sigurno raditi na ovoj ploci na deklarisanim vrednostima......tako da mogu i da doplatim i uzmem neku bolju :)

znaci samo da je 2x1gb...posto ostajem na xp-u

tnx

Ovde ima jako malo mudrolije. Imas u imtelovoj radnji, geil 2x1gb 800mhz ultra (4-4-4-12). Kosta 2800 dinara. Ako ti se ne daje ni toliko para, imas u istoj radnji kingston 2x1gb CL5, dakle malo slabije latence, ali i dalje sasvim solidna memorija, kosta 2300 dinara. Moja preporuka je Geil, jer je ipak brza, a neznatno skuplja.

mislio sam da uzmem nesto sto ce raditi bar na 1066mhz i vise!
ulozio sam dosta u komp da bih ga sad osakatio za nekom socijalnom memorijom od 2500din koja radi na 800mhz....prosli komp mi je radio na ncp memoriji na 667 i sad kada bih se zadovoljio sa 800 nekako bi mi ostao gorak ukus u ustima.....ako me razumes ;)

kopam po netu da nadjem neki spisak memorija koje ce raditi na p5q posto ploca izgleda ima velikih problema sa kompatibilnoscu sa odredjenim memorijama.
na tabele u prirucniku se ne bih oslanjao.....treba mi iskustvo iz prve ruke.
ovu ocz memoriju iz potpisa sam platio 55e ....razmisljam da je prodam posto mi prodavci ne odgovaraju na mail....kapiram da im nije do menjanja memorije...ili ocekuju da ih zovem....???
tako da bih dodao jos malo i uzeo nesto kvalitetnije.......
ali sta??????????????

mislio sam da uzmem nesto sto ce raditi bar na 1066mhz i vise!
ulozio sam dosta u komp da bih ga sad osakatio za nekom socijalnom memorijom od 2500din koja radi na 800mhz....prosli komp mi je radio na ncp memoriji na 667 i sad kada bih se zadovoljio sa 800 nekako bi mi ostao gorak ukus u ustima.....ako me razumes ;)

kopam po netu da nadjem neki spisak memorija koje ce raditi na p5q posto ploca izgleda ima velikih problema sa kompatibilnoscu sa odredjenim memorijama.
na tabele u prirucniku se ne bih oslanjao.....treba mi iskustvo iz prve ruke.
ovu ocz memoriju iz potpisa sam platio 55e ....razmisljam da je prodam posto mi prodavci ne odgovaraju na mail....kapiram da im nije do menjanja memorije...ili ocekuju da ih zovem....???
tako da bih dodao jos malo i uzeo nesto kvalitetnije.......
ali sta??????????????

Razlika u performansama izmedju 667mhz i 800mhz je velika. Razlika izmedju 800mhz i 1066mhz... ne bas. Zasto? nemam pojma, jenostavno je tako. Tu razliku neces osetiti uopste. Mozes da kupis ako bas zelis brzu memoriju. Geil 800mhz sa niskim latencama je odlicna memorija. Neces nikako pogresiti. Takve memorije ima 80% korisnika.

Mada iskreno, evo sad gledam, imas 2x1gb GEIL 8500 DDR2 1066 Plus Dual Channel Kit, SPD 5-5-5-15. Kosta svega 3500 dinara. Eto mozes tu, iskreno mislio sam da je skuplja. Nisam ni svestasn koliko su pale cene brzih memorija.

Taj Geil Ultra+ bi trebalo da je ok, mada je neko pricao da se greju malo vise. Nije ni bitno, imas garanciju.
Nego, jesi li probao da podesis ono sto sam ti linkovao u drugoj temi?

@mitarus

ja to nista nisam smeo da diram.....dao sam komp profesionalcima i veceras mi ga vracaju neobavljnog posla......kaze mi covek da ova moja ocz jedostavno nece da radi na ovoj ploci ni na 1066mhz......verujem da su pokusali sve iz poznatog repertoara...nemam razloga da im ne verujem.
jedina mi je opcija zamena!
posle svega pravo da ti kazem malo mi se smucio ocz i sada je tu memoriju prosto ne zelim u svom kompu....
videcu da je prodam i uzmem nesto drugo.....neki geil verovatno.......posto su ga pune tabele za preporucene modele memorija u prirucniku koje je dosao uz plocu!
nadam se da ce raditi......

samo jos da nedjem kupca za ovaj po mene nesrecni ocz.....mozda ce nekome bolje raditi :D

Poslednja izmena:
.....sve je pokusano ali nije mi bilo sudjeno! :mad:

Pre nego menjaš memoriju pokušaj još jednu stvar.
Probaj modovani BIOS 1402m ili novi 1406m sa XS-a (tema usera Ket). Sa ovim modovanim biosom mi Transcend AxeRam 800 na P5Q-E radi na 1062MHz (FSB 530) a pre toga sa ASUSovim 1306 i 1402 nije hteo ni ovaj RAM ni MUSHKIN RedLine 2x2GB.

Probaj da u Ai Tweakeru podesiš DRAM Static Read Control i DRAM Read Training na [Disabled], MEM. OC Charger na [Enabled] pa onda parametar Ai Clock Twister podešavaš od Moderate->Light->Lighter i još Ai Transaction Booster postaviš na Manual sa PL 12->11->10

Nazad
Vrh Dno