Šta je novo?

HP 6715b mi greje kao TA peć!

manchester

Čuven
Učlanjen(a)
04.04.2003
Poena
619
Toliko se zagreje da ga je bukvalno nemoguce drzati na krilu,a jos kad pustim neku zahtevniju aplikaciju, ubija...:)

Kako da resim ovaj problem ?:trust:

Evo koje temperature mi je ostavario, uz gledanje filma,a evo i sad, uz obican surf...

Prilozi

• temp.jpg
    temp.jpg
    47.2 KB · Pregleda: 155
  • temp2.jpg
    temp2.jpg
    44.7 KB · Pregleda: 137
Poslednja izmena:
A evo sad mi premasuje temperature i preko 105c !
Ljudi,pomazite dok se sve ne sprzi!

Prilozi

• temp3.jpg
    temp3.jpg
    51.2 KB · Pregleda: 87
A kako bih ja to mogao proveriti, moram li ga rasturati,ili moze da se vidi softverski ?
Ili je najpametnije da ga odnesem u servis ?

A kako bih ja to mogao proveriti, moram li ga rasturati,ili moze da se vidi softverski ?
Ili je najpametnije da ga odnesem u servis ?

Mozes da poslusas, ventilator se obicno cuje.

Ako je jos pod garancijom, odnesi ga njima pa nek vide sta mu je.
Ako nije, onda je opet dobro da ga odneses kod nekoga ko ce pronaci problem pre nego sto skroz umre.

Pa ventilator definitivno cujem, a i osetim kako duva kad stavim ruku sa strane :)
Mislio sam da mozda ima vise od jednog, pa mozda je neki drugi lipso...

U garanciji je, samo mi smaranje da iz Kg-a saljem za Bg, a i osecam da ce se sve to oduziti...
Nista, videcu u neki servis ovde da odnesem,valjda me nece odrapiti...

Pazi, mozes da izgubis garanciju zbog "popravke izvrsene od strane neovlastenog lica".

Blah, znaci ipak mi predstoji cimanje... :/

A da li si probao neki drugi program za citanje temperature procesora?

Core temp, everest, rightmark cpu clock utility, itd...
Svi lazu, ali cisto da proveris, jer mozda speedfan (u tvom slucaju) brljavi nesto!

Inace, licno mislim, pri toj temperaturi tastatura se nebi grejala, kako kazes, nego bi mogao da skuvas caj.
Zato je moguce da nije dobro citanje temperature.

ima laptopova koji se greju,ali ta temp izgleda nestvarno. mozes dlanove da drzis na njemu? ili je samo malo zagrejano??

Probao sam core temp, 5-6 stepeni nize temperature izbacuje...
A dlanove mogu drzati,ali na tastaturi, a sa donje strane nema pojma, mogu drzati nekih 3-4 sekunde, prži samo tako...

Ondak u servis, ali brzo.
I jos nesto, ne stavljaj ga u krilo :wave:.

Njemu je otvor za ventilaciju sa leve strane, pored konektora za napajanje. Da mu nisi prilikom držanja u krilu/gledanja filma, zatvorio tu rupu, pa da ne može da izlazi vruć vazduh?

I moj se prilično greje, ali adleko od toga da ne može da se drži u krilu....mada, nije da bih ga tamo i držao...više volim da ga zoveme notebook nego laptop :d

Nisam zatvorio, vruc vazduh samo pichi iz ventilacionog otvora, ali temperatura i dalje prži. Sta znam, on mi je jos i kad sam ga kupio prilicno grejao, ali u poslednjih 2-3meseca baš preterano.
Je l' postoji mozda mogucnost da se negde zapusio, ili tako nesto, posto je preziveo dosta žurki,roštilja,lumperajki, i slicnih veselja?

A dodao bih i to dami je skoro uvek na krevetu ili krilu, na stolu skoro nikad, pa kontam da mozda i to dosta utice na zagrevanje...

Poslednja izmena:
Pa kako ne utice, skoro da mu zatvoris sve izduve, a i naguta se prasine pritom!

Nema, skuceno kuciste, krsh kuleri i eto ti tolike temperature. Kazes pre 2-3 meseca se isto grekao ali ne toliko, to je verovatno sada dodatni problem prasina, kulere bi trebalo ocistiti. Nabavi ono postolje za laptop sa onim kulerima... ovo je mucenje elektronike... 96c procesor... do 100... mislim kafu da kuvas na njemu idealno!

Pazi kada drzis takvu vurunu u krilu - bilo je istrazivanje da laptopovi izazivaju sterilitet kod muskaraca! Logicno jer su ti od njega jajca uvek pregrejana, a to nije dobro za muske reproduktivne organe :D

Aha,jos jedno pitanje, posto nisam još imao iskustva u otvaranju lapova, je l' to je*ena filozofija, za koju moram posetiti servis, ili bi uspeo i sam da se snadjem u tom poduhvatu, ciscenja kulera ? :)
Da se razumemo, nisam stipsa, nego mi se ne daje u servis iz razloga sto imam osecaj da ce ga zadrzati vise od dan,a toliko ne mogu bez njega :)

Ne cackaj, tako gubis garanciju.

A da li je filozofija neka odgovori neko iskusniji... ja kontam da nije, ali svakako je komplikovanije nego otvaranje desktopa.

Hmm, pogledacu,ali mi se cini da mi garancija i tako istice za nekih mesec dana, tako da bih se mozda i upustio u tu avanturu ukoliko se ispostavi da nije previse riskantna ;)

To ti je razlog vise da ga nosis na servis, pred sam kraj garantnog roka. Mozda imas jos neki konflikt pa srede sve u kompletu, dzaba!

Sad mi je tek doslo iz g....e u glavu, pa jasam imao 6715b pre nekih godinu i po, bio je ladan ko spricer sve vreme dok sam ga koristio (nekih 5-6 meseci), ali nije prelazio 65c "opterecen".
Ti si ga ipak uboo u startu problematicnog.

Ja mislim da je to normalna temperatura s obzirom kako ga covek koristi. Ako ga drzis na krevetu ja ne vidim kako on uopste moze da ubacuje hladan vazduh.
Stavi ti to na sto pa proveri temperature. :)

Poslednja izmena:
Evo i mene sa mojim komentarom.

To sto ti se greje moze biti sledece : posto sam procitao tvoje do sadasnje postove dosao sam do sledecega zakljucka --> dobro ti nisi zatvorio otvor za izbacivanje vazduha ALI DA NISI KOJIM ZLUCAJEM ZATVORIJO OTVOR KOJI SLUZI ZA USISAVANJE VAZDUHA ( oni se nalaze obicno odozdo ).

Moj savet . Prvo ako znas formatiraj komp . Flesuj BIOS . !!! pa na stolu uradi sve to:pali igrice,gledaj filmove.Ako se desi opet isto e stvarno ne znam.Najbolje bi bilo kao sto kaze kolega forumas idi u neki servis.Samo ti ne savetujem da ga ne saljes u !!! NE OVLASCENJE !!! servise psto zakljucih da ti je jos laptop u garatnom roku.

Ja sam par puta kao ti drzao laptop ( obicno pred spavanje ) odgledam neki film.I mogu ti reci da se ugreje mnogo vise nego kada stoji na stolu.Ali ne toliko da !!! NE bih mogao drzati ruku !!!.Posto ni na jednom laptopu kuler ne radi no-stop punom snagom.Ima oko 4-5 stepeni jacine rada.Meni na stolu radi minimalno -1 stepen - skoro se ne cuje.Jedino kada se pali 4 stepen je kada nesto konvertujem i tada je malo bucniji i tada se zagreje ali TEK !!! TEK poslen mnogo dugog rada se na tastaturi oseti blaga temparatura.Mozda nekih 30 stepeni grubo receno.Kada ga drzim na krevetu tada mi kuler radi 4-5 stepe sve zavisi od toga koliko dugo tu stoji.To se desava zato sto mu je zatvoren glavni otvor za ulaz vazduha - a to je poklopac od HDD i DDR memorije.

Ja imam LAPTOP ASUS-A6M i verujem da i drugi koji ga imaju da su jako zadovljni sa njim.Moj savet ti je to prodaj i kupi ASUS ( pri ovoj kupovini ne obaziri se na price ASUS je los kupi TOSHIBU ili slicen price.SAMO ASUS I TACKA.

Pozdrav

Poslednja izmena:
Stavio sam juče Speed Fan, baš da vidim kakve su kod mene temperature. Surf, kucanje, praktično "na leru" ne doalzi do 50C. Kada sam ga malo opteretio i kasnije pogledao max temp u SpeedFan, bilo je max 60C.

Update: Ivan031 , ne procenjuj proizvođača na osnovu jednog uređaja.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno