Šta je novo?

P965 --> P35 - kako zameniti bez reinstall-acije OS-a??

Pablo

Čuven
Učlanjen(a)
20.12.2006
Poena
500
Menjacu ovu moju Biostar T-Force 965PT koja ima 965 chipset za plochu koja ima P35 ( ili P31 na isto mu dodje ) chipset.

E sad necu da radim reinstall poshto to oduzima puno vremena i zivaca. Poshto su P965 i P35 skoro pa isti chipsetovi nebi trebalo da bude problema. Right ??

Shta sve treba da unistalliram pre vadjenja ploche ?? Chipset, Audio, VGA ?? WinXP mi je na SATA HDD-u koji radi u IDE modu.

:wave:

Deinstaliraj sve drajvere iz add/remove programs (ne restartuj kompjuter kad ti kaže), start > run > devmgmt.msc, deinstaliraj ručno sve uređaje, ugasi kompjuter, promeni ploču.

možeš bez deinstaliranja... a ako hoćeš da imaš čistiji "novi početak" dovoljno je da izbaciš audio, mrežnu, i ono što nemaš na novoj ploči...(tipa com,lpt šta ja znam).
Neki registry cleaner posle i miran si :)
Probano više puta sa intel a bogami i via čipsetovima :)

Ja sam obichno uradio repair instalacije, zavrshi ga za ~15min. dobijem u neku ruku svez Windows sa svim aplikacijama instaliranim :)

evo jedno uputstvo koje sam dobio od ortaka @borab

Svi znamo da nam posle zamene maticne ploce, sto zbog razlicitih chip-setova, sto zbog razlicitih parametara nove ploce, sledi neizbezni i sigurni format c:
Dugo sam se otimao zameni vec prastare maticne ploce na poslu ( 440Bx +P3-667Mhz), jer znam sta mi posle toga sledi. Tumarajuci po netu dodjoh i do odlicne Microsoftove alatke "sysprep". Ovaj tool upravo sluzi da se posle zamene M.B izbegne formatizacija i instalacija svih programa. Procedura za zaista lagani prelazak na novu plocu je sledeca:

1. Napraviti (OBAVEZNO) na C: particiji folder sysprep u koga se sa instalacionog Windows Xp diska iz foldera (\support\tools\deploy.cab) ceo sadrazaj raspakuje.
2. Startovati sysprep i selektovati Mini-Setup, PnP, and then Reseal. Posle par minuta sistem ce se ugasiti.
3. Posle zamene m.b startovati sistem. Nakon par minuta dolazite do mini setup-a, gde morate da ukucate serial No Windowsa, jezicku zonu i kraj. Posle jos par minuta
imate spreman sistem, a Vase je da samo instalirate drivere za uredjaje. Znaci dolazite u fazu kao posle clean instalacije sistema, s tim da imate zadrzane i funkcionalne sve programe koje ste imali i sa starom m.b

Koju plocu dobijas konkretno? nemoj da menjas ako dobijas P31 chipset !!!

Mislio sam svejedno poshto cu menjati plochu. Znam da je P31 toliko osakacen da nemoze da se ravna sa punim P35 i da je loshiji od mog 965.

Hoce hackintosh, a OSX se dobro snalazi na GB (koji on i planira da uzme). A i koliko znam 965PT ne podrzava Wolfdale, tako da eto josh jedan razlog za zamenu :)

Poslednja izmena:

Svi znamo da nam posle zamene maticne ploce, sto zbog razlicitih chip-setova, sto zbog razlicitih parametara nove ploce, sledi neizbezni i sigurni format c:
Dugo sam se otimao zameni vec prastare maticne ploce na poslu ( 440Bx +P3-667Mhz), jer znam sta mi posle toga sledi. Tumarajuci po netu dodjoh i do odlicne Microsoftove alatke "sysprep". Ovaj tool upravo sluzi da se posle zamene M.B izbegne formatizacija i instalacija svih programa. Procedura za zaista lagani prelazak na novu plocu je sledeca:

1. Napraviti (OBAVEZNO) na C: particiji folder sysprep u koga se sa instalacionog Windows Xp diska iz foldera (\support\tools\deploy.cab) ceo sadrazaj raspakuje.
2. Startovati sysprep i selektovati Mini-Setup, PnP, and then Reseal. Posle par minuta sistem ce se ugasiti.
3. Posle zamene m.b startovati sistem. Nakon par minuta dolazite do mini setup-a, gde morate da ukucate serial No Windowsa, jezicku zonu i kraj. Posle jos par minuta
imate spreman sistem, a Vase je da samo instalirate drivere za uredjaje. Znaci dolazite u fazu kao posle clean instalacije sistema, s tim da imate zadrzane i funkcionalne sve programe koje ste imali i sa starom m.b

Ovo sam i ja cuo, al nisam jos probo... Moracu uskoro da probam :d

Mozda malo da vidite sta ima u instalacionim folderima na medijima. Za Xp alatka se zove sysprep.
Da ne prepricavam, procitajte sta je user Sikili napisao i to je sustina.
Znaci imate sistem za nekih 10 minuta, posle zamene ploce.
Da li ste se zapitali sta rade sistem integratori kada treba u tokudana da instalira i sve podesi na 50 razlicitih racunara. Koristi alatku sysprep.

Поучан туториал се налази овде. Може и да се скине за офлајн употребу...

Najjednostavnije resenje, provereno ;)

Resenje jeste ali naj jednostavnije nije.

Naj jednostavnije je sledece resenje:

Pre menjanja maticne ploce ,Udji u Device Manager i promeni drajvere IDE ATA/ATAPI controlers u "Standard Dual Channel PCI IDE Controlers", i promeni Display Adapters drajvere u "Standard VGA Graphics Adapter'

Zameni maticnu, povezi stari disk, i XP ce sve drivere da reinstalira ili traziti nove ako ih nema. U BIOSu ces mozda morati da promenis SATA mode.
To je cela nauka.

Moram da podignem temu:
Upustvo je stvarno fenomenalno :) Hvala druze ushtedeo si mi dosta vremena i nerviranja... Posle ovog samo sam morao da instaliram drivere za zvuk/chipset/lan i valjda grafiku i sve radi bez problema. Inache prelazio sam sa MSI P35 Neo2 na Asus P5Q-E...

:wave:

Poslednja izmena:
Vrh Dno