Evo...
Pre nedelju dana sam kupio Samsung 2233bw... Deluje kao novi i "coskastiji" naslednik popularnog modela 2232bw...
Fantazija... Monitor je super... Ja sam prezadovoljan... Pogotovo sto prelazim sa 17" CRT-a (755dfx), tako da me ova dijagonala obara s' nogu... Najvaznije mi je sto sam dobio mnogo veci radni prostor na desktopu... a mnogo manje prostora zauzimam (fizicki) na stolu!
😉
Slika je ok. Vrlo dobra ostrina (zbog DVI-ja)... jasne, konkretne boje... Solidni uglovi gledanja po horizontali.... Vertikala je vec diskutabilna... (standardna mana TN panela).
Razmisljao sam se izmedju njega i t220... I posto mi je t220 bio odbojan jer je nekako previse fancy... odlucih se za 2233bw. Nisam se pokajao... Dok t220 ima onu klavir crnu sa crvenim detaljem dole... i statusnom lampicom koja sija crveno... Ovaj Samsung 2233bw samo potseca oblikom donjeg dela na njega... Statusna lampa je u vidu linije sa donje strane na sredini... i sija plavo... sakrivena je tako da se nazire kroz plastiku, a reflektuje na postolju... Cool resenje... ali vrlo neupadljivo... ne smeta pri radu ni najmanje!
😉
Pretpostavljam da se u t220 i 2233bw pakuju isti paneli jer se svi koje sam imao prilike da vidim prave u Rumuniji... Sto znaci da su Samsung (A) paneli, makar je ovaj moj takav... To sam tek kasnije proveravao putem servisnog menija... i ispalo je da je A panel.... Razlika je u tome sto je t220 deklarisan na 2ms a ovaj 2233bw na 5ms... E sad ja sam ih poredio u jednoj radnji, i slike su im identicne... da li ima razlike u milisekundama, to moje oko nije moglo da proceni!
😉 Isti im je raspored dugmica, i ergonomija (koja je losa jer se od podesavanja mogu samo naginjati napred/nazad 20-tak stepeni!!).....
Cena im je slicna tako da pretpostavljam da ce vecina birati izmedju ova dva monitora samo na osnovu vizuelnih afiniteta...
😉 Koji se meni vise svideo... zakljucujete po tome koji sam kupio. Jedino sto sam primetio da je t220 mnoooogo popularniji, ali mozda je to i zato sto je ovaj 2233bw, bas (ali bas) nov model kod nas na trzistu, a i nema ga mnogo za sad po radnjama... 2233bw je jeftiniji od t220-ice nekih 1k dinara....