Šta je novo?

Slika na vise monitora

Kluzo

Slavan
Učlanjen(a)
08.10.2005
Poena
320
Potrebno mi je coveku da odradim sledece:
sa jednog kompa da slika ide na 4 monitora, ali da svaki monitor ima razlicitu sliku, nesto kao extended desktop, ali da ide na 4 monitora, hoce istivremeno da prati razlicite grafikone.

Kako je ovo moguce odraditi najbolje.

Vidjao sam neke ATI "hibride" sa 4 DVI-ja pa jedino tako shto meni pada napamet, mada javice se vec neko strucniji ;)

Postavio ja slicnu temu, jednostavno je: dve graficke karte (ati) koje nisu vezane u crossfire i to ti daje taj rezultat, tj. takozvani Ati Surroundview

Postavio ja slicnu temu, jednostavno je: dve graficke karte (ati) koje nisu vezane u crossfire i to ti daje taj rezultat, tj. takozvani Ati Surroundview

Mislis da mogu bilo koje dve ati kartice nabodene u plocu koja ima dva pci-e slota.

ja sam za slican zahtev narucio dve HD3650, koje mogu da rade i u crossfire-u, kartice imaju po dva DVI-a i kostaju oko 45+ eura, a koliko je meni poznato, mozda gresim, ali spliteri mogu samo da kloniraju, ne i da prave extended desktop preko vise monitora

Zahtev je malo reduciran, lik je kupio dva 22 Acer monitora i kaze da ce mu biti dovoljno,nece mu trebati 4, no polazna tacka u hardveru mi se socet A ploca na kojoj je Ati 9200 kartica sa tv izlazom i jednim izlazom za monitor, e sad mi se postavlja dilema dali da uzmem neku agp varijantu ili da idemn na zamenu ploce, cpu i grafike, mogu povoljno da uzmem x1650pro pci-e ima 1 vga i 1 dvi izlaz.

Poslednja izmena:
Ja bih menjao sve... To je ipak sve mnogo matoro, a i slika preko VGA i DVI nece da bidne ista...
A nisi napisao koja je namena racunara, te ako je neshto iole zahtevno morace definitivno da se ide na jacu konfiguraciju ;)

:wave:

Ne rade nista zahtevno pratice neke grafikone.

Ja sam za potrebe jednog posla ubacio 3x GF8400 u neku NV SLI plocu i na svaku vezao po 2 monitora i dobio 6 nezavisnih izlaza. Zanimljivo je da NV driveri dopustaju HW akceleraciju openGL-a na svim karticama istovremeno.. Npr.. mogu da pokrenem Mayu ili 3ds Max na video-wall-u od 6 ekrana i sve radi glatko.

Da ne otvaram novi topic zanima me kako da napravim da na 2 monitora imam istu sliku al da su razlicite rezolucije

Da ne otvaram novi topic zanima me kako da napravim da na 2 monitora imam istu sliku al da su razlicite rezolucije

P....n dim, samo uzmes karticu sa dva izlaza, odaberes u podesavanjima clone mod, tako je bar sa atijevim karticama i onda imas podesavanje rezolucije i za prvi i za drugi monitor.

P....n dim, samo uzmes karticu sa dva izlaza, odaberes u podesavanjima clone mod, tako je bar sa atijevim karticama i onda imas podesavanje rezolucije i za prvi i za drugi monitor.

Upravo tako :), mada ja sam to uradio i kod mene je na 940-ici slika mutna do zla Boga, ne znam u cemu je fora i koje je reshenje problema, a mrzelo me da postavjam novu temu ... Pa ako neko zna nek usput napishe ... :wave:

Vrh Dno