Šta je novo?

Crysis Warhead Benchmark CPU/GPU [1280x1024] Gamer/Enthusiast

Mozda je Bombastik imao Nenad-ov tvik ? ali nije ni obracao paznju evo ja sad reinst. sistem pa cu se malo igrati :-devil-:

A pazi ovo, sa Nenad-ovim tvikom za enthusiast setovanja 51.51FPS avrg. ista setovanja ko sto sam gore rekao samo je CPU ovaj put bio 3.6GHz, znaci ~6-7FPS vise u proseku sa njime, dobar poso je Nenad napravio tu :)

Sad cu da vidim koliko ja mogu da izvucem, razladio sam sobu, imam bolji primerak karte od Beasta :D samo da me Vista ne koci ( i naravno bez tvika )

Zaboravih screen ..

Evo ga,

Prilozi

• NenadTwik.jpg
    NenadTwik.jpg
    238.1 KB · Pregleda: 116
Poslednja izmena:
Mozda je Bombastik imao Nenad-ov tvik ? ali nije ni obracao paznju evo ja sad reinst. sistem pa cu se malo igrati :-devil-:

A pazi ovo, sa Nenad-ovim tvikom za enthusiast setovanja 51.51FPS avrg. ista setovanja ko sto sam gore rekao samo je CPU ovaj put bio 3.6GHz, znaci ~6-7FPS vise u proseku sa njime, dobar poso je Nenad napravio tu :)

Sad cu da vidim koliko ja mogu da izvucem, razladio sam sobu, imam bolji primerak karte od Beasta :D samo da me Vista ne koci ( i naravno bez tvika )

Zaboravih screen ..

Evo ga,

Cekaj,nisam te bas najbolje razumeo,jel ti je ovaj rezultat 51 sa ili bez tog tweak-a?

Ajmo sve cisto bez tweak-ova(trikova :)) na enthusiast da vidimo..

OK.
Ajmo jos ko ima 4870 i GTX 260,oc do kraja pa da vidimo koliko bacaju.:)

Prva serija pod Vistom x64.

280 - 765/1388/1535

Enthusiast = 47.59FPS avrg.
Gamer = 70.86FPS avrg.

Izgleda da je OS taj koji malo koci ovde a ne proc. posto je on na 4.1GHz
Sad cu metim SP1 cini mi se da je sa njime nesto bolje :)

Prilozi

• Warhead.jpg
    Warhead.jpg
    236.1 KB · Pregleda: 112
  • Warhead Gamer.jpg
    Warhead Gamer.jpg
    234.1 KB · Pregleda: 92
Prva serija pod Vistom x64.

280 - 765/1388/1535

Enthusiast = 47.59FPS avrg.
Gamer = 70.86FPS avrg.

Izgleda da je OS taj koji malo koci ovde a ne proc. posto je on na 4.1GHz
Sad cu metim SP1 cini mi se da je sa njime nesto bolje :)

Nije CPU u pitanju uopste!Zategao si previse GPU i gubi ti FPS zbog toga..Trazi najvisi moguci clock dokle karta ima snage!!!

Kako bre sam zatego GPU previse ?
Pa ne gubi snagu vecim Core clock-om, ima vise sto vise i dizem, Mem moze na sigurnih ~1410 pa i vise, to donese mozda 0.25-35FPS u avrg.
Shader-i zezaju i da nije po formuli Min Shader = 2*GPU clock onda bi Core isao i vise mogu se kladim.

Sigurno je do OS-a, sa SP1 juce gde je izbagovan win skorz je bio ~44FPS avrg. a sad ~42 ista podesavanja, tako da verujem da SP1 malo popravlja siguraciji i sada ga i inst. :)

Nebih da te vredjam ali vidi se da nemas iskustva...Posle 1.000.000 markova svih vrsta koje sam provrteo proucavajuci GPU kazem ti lepo da kad dodjes do granice gde GPU vise nema prave snage podbacuje u krajnjem rezultatu!Mozes ti njega da guras i preko dok ne zabode e a to je vec granica gde ne moze u opste vise da se OC-uje..GPU ima svoj limit gde u samom vrhu njegove najvise frekfencije daje najjacu snagu..Sve preko toga je siljenje i dolazi do podbacaja!Ne znam,ja tvoju kartu ne poznajem,nismo se druzili:d pa da znam koji je njen realan maximalni clock!P.S.Smanjivanjem Shader-a dobijas manji ucinak!
P.S.Primer...u AquaMark 3 guram paralelno Shader/GPU skoro do 770 za GPU ali to nije nista u poredjenju sa Crysis testom gde dolazi do pravog opterecenja!

Poslednja izmena:
Izgleda da GTX260 ne zaostaje bas puno za GTX280.
Evo jos jednom Ambush mape sa novim 178.15 drajverima,pre su korisceni 177.89.
Ovi novi drajveri su gori od starih:S: dobijam isti min fps ali manji Avg i Max fps.
P.S. nije koriscen Nenadov fix ni tamo ni ovde.
:wave:

Prilozi

• Untitled.jpg
    Untitled.jpg
    225.8 KB · Pregleda: 131
Nikakve promene sa manjim clockom CPU-a...Evo konacan rezultat pa cemo dalje videti..

Prilozi

• Crysis Warhead Benchmark Gamer.png
    Crysis Warhead Benchmark Gamer.png
    135.1 KB · Pregleda: 100
  • Crysis Warhead Benchmark Enthusiast.png
    Crysis Warhead Benchmark Enthusiast.png
    134.6 KB · Pregleda: 108
Ujeee! 765,770Mhz mnogo se frljate sa megaherci! :d
Otkad se GTX 280 toliko klokuje?

@PCBeast,Bombastik,OCz: Jel su to klokovi za svaki dan ili samo za test? ;)

Poslednja izmena:
Ujeee! 765,770Mhz mnogo se frljate sa megaherci! :d
Otkad se GTX 280 toliko klokuje?

@PCBeast,Bombastik,OCz: Jel su to klokovi za svaki dan ili samo za test? ;)

Samo za test...Meni je za svaki dan 745/1525/1325 inace ide i na GPU750/MEM1355...Sve zavisi od primerka..Ja sam sa mojim prezadovoljan,za razliku od drugih njemu shaderi idu paralelno sa GPU-om ali ja necu da ga silim pa i to malo spustim...Memorija je takodje cudo koliko se overclockuje i to za svaki dan!

Moji konacni,

Vista x64 SP1

280 - 760/1410/1590

Gamer = 74.55FPS avrg.
Enthusiast = 49.34FPS avrg.

Beast, karta ne trotluje uopste na tom clock-u, kako ga malo povecavam tako i avrg. raste za po malo, ne obara performanse sve dok ne odem Core na ~770-775 a preko se javljaju artifekti ..

Prilozi

• CrysisGamer.jpg
    CrysisGamer.jpg
    232.9 KB · Pregleda: 116
  • CrysisEthusiast.jpg
    CrysisEthusiast.jpg
    234.1 KB · Pregleda: 111
Moji konacni,

Vista x64 SP1

280 - 760/1410/1590

Gamer = 74.55FPS avrg.
Enthusiast = 49.34FPS avrg.

Beast, karta ne trotluje uopste na tom clock-u, kako ga malo povecavam tako i avrg. raste za po malo, ne obara performanse sve dok ne odem Core na ~770-775 a preko se javljaju artifekti ..

Pa dobro onda je ok.Dobar primerak u svakom slucaju..Samo,sta bi,ne obori mi rekord?:D Predji na XP mozda ti pomogne ali samo da znas ja imam jos lufta da idem na gore..:smash:

Za filozofa, ne radi attachment u pp. :S
Pozzzz :wave:, sorry za off :D

Prilozi

• untitled.jpg
    untitled.jpg
    187.5 KB · Pregleda: 131
Dobar primerak u svakom slucaju

+ sa dobrom cenom :) ma i ambijent je pomogao ~17-18c bukvalno, vidis i proc. dokle je isao, a Shader-e sam uspeo i do 1610 cak da dignem ali pukne u trecem loop-u.

..Samo,sta bi,ne obori mi rekord?:D

Pa ***, dok sam se ja igro i vrteo ovo sr.. ti postovo novo :d
Oboren ti je za Gamer setovanja iz prvog posta :D

Predji na XP mozda ti pomogne ali samo da znas ja imam jos lufta da idem na gore..:smash:

XP me zeza i nisam ga inst. mesecima, cim inst. driver-e za plocu smrzne se ceo sistem po pokretanju - nikad se nisam zanimao time pa je na tome i ostalo ..

Naravno, za tebe lufta uvek ima :)

Poslednja izmena:
@Achilles82: imas jacu graficku a ipak manji ili isti skor kao ja,izgleda da te taj CPU malo koci :)
U stvari MIN FPS je kod tebe 15,kod mene 18,a kod Nex999 20 - moguce da tu jaci CPU igra neku ulogu?
Evo izvrteo sam i sa grafickom na defaultu i razlika je velika - MIN je oko 15,96 a AVG je 23,84

@GX-X: ocekivao sam malo vise od 4850 :p

@Bombastik: znaci bilo je do drajvera,znam da su i meni stariji bacali vise.Dakle razlika izmedju oc GTX 260 i oc GTX 280 je otprilike ~41 vs ~49,sto je realna razlika izmedju te dve kartice.

Poslednja izmena:
Enthusiast:D

Prilozi

• ENTHUSIAST.jpg
    ENTHUSIAST.jpg
    330 KB · Pregleda: 150
@DAS:

sta bi ti za 120e ? :D Ja sam ocekivao da ce se klokovati na 800 al ***. Moze ovo jos malo bolje al mrzi me da se cimam.

WinXP 32bit
E8400 @ 3.4GHz
Gainward 4870 GS @ Turbo (775/4000), Catalyst 8.9

Prilozi

• Gamer.JPG
    Gamer.JPG
    225.1 KB · Pregleda: 134
  • Enthusiaist.JPG
    Enthusiaist.JPG
    219.4 KB · Pregleda: 146
@Achilles82: imas jacu graficku a ipak manji ili isti skor kao ja,izgleda da te taj CPU malo koci :)
U stvari MIN FPS je kod tebe 15,kod mene 18,a kod Nex999 20 - moguce da tu jaci CPU igra neku ulogu?
Evo izvrteo sam i sa grafickom na defaultu i razlika je velika - MIN je oko 15,96 a AVG je 23,84

Overklokovati graficku kartu nema neke velike razlike za crysis, barem kod mene. Ali ovde svako ko vidim da postuje frejmove, drze po 30, pa cak i 50% (omg) overklokovane procesore. Meni jednostavno nije bitno toliko da imam vise FPS. Ne lozim se na overklok, jedino graficku overklokujem jer je uzasno lako to uraditi (pomera se slide bar levo desno).

Dakle da, jeste do procesora, ali ***... koliko para toliko muzike.

Poslednja izmena:
sve default

Prilozi

• gam.JPG
    gam.JPG
    115.3 KB · Pregleda: 109
  • ent.JPG
    ent.JPG
    115.8 KB · Pregleda: 103
Sve na def
crysiswarhead.jpg

Imam jednu moblu.

Da li bi mogao neko ko ima GTX 280 graficku kartu, da postavi benchmark na "enthusiast" podesavanjima, 4XAA, u rezoluciji 1280x1024, i 1680x1050. Bez overklokovanja graficke karte, i ako je moguce bez overklokovanja procesora.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno