Hm to je interesantno, jer zasto bi onda stajala oba ako ih ne trena utaknuti pa logicno je, evo sada otvorih kuciste i vidim da sa jednog molexa idu tri a sa drugog tri žice. Interesuje me Gadoguz jesi li i ti tako spajao sa oba mislim i jel ti fino radi.
I da se jos nadovezem na Gadoduza.
Ja sam isto modifikovao BIOS ove karte i flashovo ga direktno iz windows-a bez problema i karta je radila odlicno. Ali samo sa jednim molexom nakacenim. Medjutim nesto sam experimentisao i kada sam promijenio opet bios win nije htio da se digne. Ali samo win. U bios je isao odlicno. U medjuvremenu sam kloknuo karticu sa rivom i ati tray tools-ima. Mogao sam uci u safe mod ali tamo kaze da ne prepoznaje adapter te nisam mogao nista. A kada udjem u win preko vga logging, trazi mi rezu 800x600 minimum da bi mogao da ga flashuje i kada pokusam da je promijenim samo mi se pojavi crn ekran i to je to. Problem sam rijesio tako što sam instalirao na brzaka u dual boot drugi win na drugoj particiji i tamo nije bilo problema. Pretpostavljam da su ovi programi nesto brljali po registru te da se zato nije mogao podići windows. Do sada sam sa jedninm molexom uspio izvuci bez artefakta 725/900. Sada me zaintrigiralo sta ce se desiti kada zveknem i drugi molex.