Šta je novo?

eMule - drasticno pogorsan search?

Čekaj. Jesi li lepo otvorio TCP i UDP portove? Da te možda ne zeza firewall? Imaš li High ID na emuleu? Koju verziju koristiš?

Čekaj. Jesi li lepo otvorio TCP i UDP portove? Da te možda ne zeza firewall? Imaš li High ID na emuleu? Koju verziju koristiš?

Iskreno, ne znam sta znaci lepo otvoriti TCP i UDP portove, ali vidim da su 8000 i 4672 respektivno.

Ne verujem da me zeza firwall jer nista nisam menjao u settinzima, pise ActiveArmor Firewall, PROFILE:Medium.

Da, imam HighID. Koristim verziju 0.47c.

Trenutno mi je download odlican, ide sa 56KB/s, ali search je i dalje katastrofa. Primecujem da mi se promenio ClientID (dugo vremena je bio isti), a i drasticno se smanjio broj klijenata (queue), nekada je bio oko 3000 sada samo 800.

Poslednja izmena:
mozda nije to problem, ali da li si probao da updatujes emule na zadnju verziju? v0.49b

Pretpostavljam da to znas ali nije zgoreg proveriti -- vidi u Event Logu da ti se ne javlja Event ID 4226.

Problem koji imas bas lichi na to da ti udp ne radi kako treba (jer search kod p2p ide preko udp-a). Probaj da instaliras dc++ klijent i da uradis tamo search, da vidis da li i tamo imas probleme.
Zar nije radijus vektor bio iza NAT-a? Ili su ipak uveli javne ip adrese?

Problem koji imas bas lichi na to da ti udp ne radi kako treba (jer search kod p2p ide preko udp-a). Probaj da instaliras dc++ klijent i da uradis tamo search, da vidis da li i tamo imas probleme.
Zar nije radijus vektor bio iza NAT-a? Ili su ipak uveli javne ip adrese?

Probacu ovo sa dc++...

Ne znam sta je NAT...imam fixnu IP adresu jer placam (prilicno skup) SOHO paket. Sve vise mi se cini da je problem kod Vektora jer download i search ciklicno menjaju kvalitet...nocu i rano ujutro radi bolje, preko dana lose...mada search nikada nije kakav je bio pre koju nedelju.

mislim da mozda problem nije do tebe...meni se s vremena na vreme isto to desava
evo juce npr search preko global servers je isao ocajno...izbaci rezultat posle 2-3 min i to mnogo manje nego preko kad ili cak nista...ali danas radi sasvim normalno (koristim xtreme ili mephisto mod sto ne bi trebalo da utice)

Moguce da je provajder poceo gusi UDP saobracaj preko dana. Ako imas Azureus on ima dodatni plugin (ISP Network Monitor) koji pokazuje koliki % RST paketa dobijas u toku downloada. Ako je taj procenat veliki moze biti da ISP nesto drlja.

Moguce da je provajder poceo gusi UDP saobracaj preko dana. Ako imas Azureus on ima dodatni plugin (ISP Network Monitor) koji pokazuje koliki % RST paketa dobijas u toku downloada. Ako je taj procenat veliki moze biti da ISP nesto drlja.

Moguce je da provider pravi probleme, to se vec desavalo jednom pre oko pola godine.

Nemam Azureus...

Nazad
Vrh Dno