Šta je novo?

a64 x2 + cooler...pomoc!

exste

Čuven
Učlanjen(a)
24.01.2005
Poena
660
Moja oprema  
Laptop
ASUS Rog Strix G513 QR, Ryzen 5800H, RTX 3070 8GB
Cao,
Menjam procesor na asus m2n-e deluxe (nforce 570 sli). Svega sam se nacitao na forumu a taman mi se ucini da je jedan cooler dobar procitam da nekom pravi probleme i tako u krug. Zato moje dileme su sledece>

1. Dilema je 5600+ ili 6000+ i s kojom revizijom? Brizbejn ima manje kesa i 100 mhz vishe sta je tu bolje?
2. Za izabrani procesor koji dolazi sa box coolerom svi predlazu da se stavi neki ozbiljniji cooler. Meni je jako bitno da cooler bude sto tisi...dao bih oko 30-40 evra ali da temp budu u granicama i posle visesatnog igranja.Takodje bi bilo pozeljno da cooler ima regulaciju obrtaja.

Inace sve ce se nalaziti u CM Centurion 5 kucistu a masina cese uglavnom koristiti za igranje.

1) Uzmi proc sa Brisbane jezgrom, jes da ima manje kesa, ali manje trosi, sitniji proizvodni proces, manje se greje itd.

2) Ne moras da bacas 30-40e na kuler, mislim i besmisleno je davati tolike pare da te kosta kuler vise nego pola procesora. Uzmi lepo za ~20e CM Hyper TX2, ukljucis u biosu Asus Q CPU FAN opciju, i uzivas. Meni on hladi 5000+ BE OC na 3.0ghz, sad dok ovo kuckam vrti se na oko 900rpm i zaista je necujan.

1) Uzmi proc sa Brisbane jezgrom, jes da ima manje kesa, ali manje trosi, sitniji proizvodni proces, manje se greje itd.

2) Ne moras da bacas 30-40e na kuler, mislim i besmisleno je davati tolike pare da te kosta kuler vise nego pola procesora. Uzmi lepo za ~20e CM Hyper TX2, ukljucis u biosu Asus Q CPU FAN opciju, i uzivas. Meni on hladi 5000+ BE OC na 3.0ghz, sad dok ovo kuckam vrti se na oko 900rpm i zaista je necujan.

hvala ja sam se i dvoumio izmedju hyper 212 i hyper tx

Nazad
Vrh Dno