http://www.asus.com/products.aspx?modelmenu=2&model=1474&l1=3&l2=11&l3=473
1333- enough?
😉
ne pishem dovoljno?? dal si blesav? zadnjih 10 dana sam napisao tanju knigu mada s druge strane ovo shto si upravo napisao :Klanjanje:Klanjanje -bash si se potrudio..
nego doshli smo do zakljuchka da su skoro isti chipseti (P35 je noviji)..
Klokovanje znam-osnove, malo proshirene- za sada je 4-5 CPU-a dovedeno u svet vishih taktova i svidja im se (nego reko mozhda se razlikuje-bitno)
Memara-geil black dragon 800 5-5-5-15 2x1gb, rachunam bar 900MHz mislim bar neki MHz da izvuchem iz nje (mada kakve sam sreche-pff)
DFI? jao,jao,jao....jao stvarno ne mogu prezhalit ali eto nije mi sudjen P35
😛
da rocks- ja sam vech rekao DFI i .
ti si bash zapeo za tu P5QL-E, plocha ko plocha... ako radi posao svaka je dobra, ne jurim plochu koja che mi sa quadom davati stabilan 700FSB (lupam) poshto nit imam para za takvu plochu, ni za tako jak proc a pod led ili LN2 neka,neka... Fala bogu tu je SX-TEAM da postavlja rekorde, a ja chu iz pozadine da navijam!
Svaka njima chast, mene bash interesuju takve stvari (modding & extreme) zato sam i napravio vodu i sad pochinjem ponovo
😉
mada te stvari iziskuju mnogo love, strpljenja i vremena... ali na kraju :banana::banana:
da ne znash mozhda zashto se stavlja backplate ispod ploche, zashto jednostavno se ne stave oni shuplji chepichi za izolaciju...recimo tranzistora tipa 2N3055 - oni su kao recimo gumica sa rupom, provuchesh shraf i preko maticu & voila! shto bash backplate?? znash li gde bi mogao da nabavim (za relativno male pare) backplate za 775? TNX
Hmmm kolko ja vidim FSB ide do 1333, ali DDR do 800... razlog sto sam rekao za P5QL-E je jer je cirka 200din skuplja od DFI BI P35 koju si imao... kako oces, samo mislim da je besmisleno uzimati plocu koja podrzava SLI ako ne planiras SLI...
A Geil cenim da moze sasvim lepo do 900mhz, mozda cak i do 1000mhz ako mu namontiras neki 120mm-arac da duva preko njih, verovatno bi morao dici Vdimm za 0.1V - memorija je jako osetljiva na dizanje voltaze...
Moja je 800mhz CL4 (4-4-4-15) pa radi na 1.95V dok verujem da ce tvoja 800mhz CL5 raditi na 1.85V ili 1.90V, preko 2.1V nije bas preporucljivo ici, sem ako nemas neku 1066mhz rated memoriju koje uglavnom zahtevaju oko 2.0V ili cak 2.2V kod nekih...
Evo bas sam i proverio moju teoriju, quote sa Geil sajta:
Geil Black Dragon Working Voltage: 800C5-1.8V/800C4- 2.0V
znaci CL5 radi na oko 1.8V (+/- 0.05V)
CL4 radi na oko 2.0V (+/- 0.05V)
Geil DDR2 Ultra Plus Working Voltages: 1160C4 -2.45V
Geil DDR2 Ultra Plus Working Voltages: 1060C5 -2.2V/1060C4 -2.4V
Vec polako moze da se primeti sablon... kad bi digao svoj 800mhz ram na 1060 mhz morao bi imati minimum 2.0V na DIMM, sto je poprilicno veliki skok za memoriju koja optimalno ide na 1.8V... jedino da smanjis latenciju na CL6 ili CL7 pa da se nadas da nece trebati tolko voltaze...
A pazi ovaj sto sam pomenuo
[email protected]/1.69V lik je uspeo sa Air cooling
😀
Svrha backplatea nema nikakve veze sa izolacijom ili odvodjenjem temperature, one se uglavnom stavljaju kad "turis" aftermarket hladnjak (tipa mog HR-01 Plus ili TRUE, Z600...) da bi se sprecilo savijanje (ili eventualno pucanje) ploce pod tezinom hladnjaka. Neki STOCK krsh hladnjak sa ventilatorom ima cirka 300-400gr, dok HR-01 Plus ima 600gr, a Coolermaste Z600 cak 1045gr, kao i Scythe Orochi koji ima oko 1100gr... ploca ipak samostalno dorasla tezini od 1kg u vertikalnoj poziciji... zamisli samo sebe kako u visini grudi svaki dan, ceo dan drzis teg od 1kg... pa tebra i tebi bi trebao backplate (citaj: kosmodisk
😀)
Ja sam na primer uz moj DFI 790FX-M2RS dobio vec namontiran backplate, ali opet plocu sam platio 9,5k din... ipak 3x PCIe (16x/16x/4x)nije jeftino :-devil-:
A da pises dovoljno ali te polako stizem
😀
UPDATE: Baci pogled na ovo
http://www.techpowerup.com/reviews/Geil/Black_Dragon_PC2_6400/ review tvoje memorije sa overclocking testiranjem... ima i fina tabelica o odnosu voltaze/brzine...
Jos na njih roknes nesto tipa
http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16835118220 i eto ti ga 1066mhz ko od shale... uz fan naravno, kao failsafe resenje...