Šta je novo?

Excel i vba pitanje.

frogman

Čuven
Učlanjen(a)
25.01.2004
Poena
679
Imam osnovni dokument, koji sadrzi podatke u nekoliko kolona, tipa ime, prezime, grupa, datum i sl. Potreban mi je makro, ili sl. da iz tog dokumenta isfiltriram po datumu i grupi sve ostale entitete i kreiram dokumente pod tim grupama sa tim podatcima, plus bih bio kada bih za svacije ime mogao da se kreira novi sheet.
Svaki predlog, link, forum, bih dobro dosao.

Unapred zahvalan.

Poslednja izmena:
http://rapidshare.de/files/40575106/Export_CSV.csv.html

Zakacio sam fajl koji aplikacija kreira, to je aplikacija koja radi kontrolu radnog vremena u jednoj firmici. I recimo da sada su sefovi izrazili zelju da svako svoje odeljenje prati, sto je naravno logicno kad vec postoji ta mogucnost. Problem je u tome sto ovaj CSV fajl nije granularan, tipa sve je u njemu svaki zapis koji se desava. Potrebna mi je podaplikacija koja bih kreirala dodatne pod fajlove ili baze koji bih se zvali kao sto se zove poslednja kolona u CSV export fajlu (grupa).
I da u njoj se pokupe i isfiltriraju podatci, sledecim redosledom, tipa prvo ID kartice, pa zatim datum i vrijeme pa ime na kraju. To se ustvari mora sve automatski odigravati u pozadini, a da se izvestaji kreiraju sami.
Ja sam razmisljao da koristim delphi 7 i podkomponente za csv import pa da filtriram to kroz ttable komponentu, ako postoji neki makro ili jednostavniji nacin kojim se to moze resiti bio bih zahvalan na bilo kojem predlogu ili sugestiji.

Poz.

Po meni imas 2 koraka da uradis:
1. sortiranje (macro sortiranje u prilozenim fajlovima) i
2. da napises kod za automatski export u sheet ili da koristis digidb koji u sebi ima tu funkciju - selektujes sve i table/split/by values in colums

Prilozi

Poslednja izmena:
Po meni imas 2 koraka da uradis:
1. sortiranje (macro sortiranje u prilozenim fajlovima) i
2. da napises kod za automatski export u sheet ili da koristis digidb koji u sebi ima tu funkciju - selektujes sve i table/split/by values in colums

Vidim da si sortirao grupe i po rednom broju, ali za svaki sheet. E sad trebao bih da se kreira fajl umesto tog sheet-a, na kojem treba da bude to sto si sortirao i na drugom sheet-u neki diagram (nebitno, tipa pie). E sad ne vidim kako si ovo resio u provoj verziji da li si koristio digidb ili si napisao makro jer nemogu da pronadjem niti jedan makro sa alt+f8 komandom.
Hvala na angazovanju i poz :wave:

u 'Export_CSV1.xls' je makro 'sortiranje' probaj da ga primenis na 'Export_CSV.csv'?

Nazad
Vrh Dno