Šta je novo?

Samsung SH-S203

Moze li neko da mi kaze kakva je situacija sa oficijelnim update-om firmware-a za S203B koji se moze skinuti sa Samsungovog sajta a u pitanju je verzija SB03... Mada meni shljaka sve kako treba, pa ga ne bih ni menjao sa ovog postojeceg SB00 ali chisto da pitam ako josh iko gleda ovu temu.

Poslednja izmena:
Moj se odaziva,u Neru,kao TSST SH-S203D,sve radi kao singerica u XP,ali u Visti ume SATA drajver da zabaguje...Tako da rezem u XP,iskljucivo!
Imam 3 rezaca i mogu da kazem da mi samsung najbolje cita a NEC najbolje reze!Onaj Pioneer je zali boze para....

@nesthry

Iz čega režeš? Možda je problem u softveru za rezanje a ne u drajveru? Ja sam na WinXP imao problema sa rezanjem u Ashampoo 7, iskakao je BSoD pri verifikaciji narezanih diskova. Isto tako, dobijao sam BSoD pri pokušaju pokretanja Cyberlink DVDCopy (mislim verzije 3). Od kada sam prešao na Ashampoo 8 i DVDFab 5 nemam više nikakvih problema.

imam 203b, radi dobro, mada me mnogo nervira sto je preterano buchan prilikom chitanja diskova, i vreme pristupa disku je malo sporije, a zvuchnike morash da pojachash mnogo jako kako ne bi chuo okretanje diska u drajvu koje je nepodnoshljivo, kao shto sam i napomenuo firmver mi je SB00, da li neko ima iskustva sa ovim problemom i zna li da li je noviji firmver bolje reshenje, (jer gledati DVD film sa diska je strashno neprijatno zbog buke... primer....)???!???

@nesthry

Iz čega režeš? Možda je problem u softveru za rezanje a ne u drajveru? Ja sam na WinXP imao problema sa rezanjem u Ashampoo 7, iskakao je BSoD pri verifikaciji narezanih diskova. Isto tako, dobijao sam BSoD pri pokušaju pokretanja Cyberlink DVDCopy (mislim verzije 3). Od kada sam prešao na Ashampoo 8 i DVDFab 5 nemam više nikakvih problema.
Nero 7.54,ali mislim da je maticne ploce,malko je ponekad zbunjena :d ....Nisam uspeo ni bench da uradim,istero mi je SATA drajver i WIN ga vise nije video...neki host32.dll ili sl.
Evo pogledaj rezultate,u visti je ovo jedini koji nije pukao...Posebno sam sa DVD R+.posebno sa DVD R-...

Prilozi

• PIONEER_DVD-RW__DVR-115D_1R+.png
    PIONEER_DVD-RW__DVR-115D_1R+.png
    59.4 KB · Pregleda: 56
  • TSSTcorpCDDVDW_SH-S203D_SB00_26-September-2008_13_59.jpeg
    TSSTcorpCDDVDW_SH-S203D_SB00_26-September-2008_13_59.jpeg
    81.3 KB · Pregleda: 52
  • TSSTcorpCDDVDW_SH-S203D_SB00_26-September-2008_14_29R+.png
    TSSTcorpCDDVDW_SH-S203D_SB00_26-September-2008_14_29R+.png
    60.8 KB · Pregleda: 48
  • PIONEER_DVD-RW__DVR-115D_1 R-.jpeg
    PIONEER_DVD-RW__DVR-115D_1 R-.jpeg
    78.6 KB · Pregleda: 51
  • 115D.jpg
    115D.jpg
    80.1 KB · Pregleda: 51
Poslednja izmena:
S203B, Vista x64 Ultimate, Nero 8.3.2.1. Reze i cita najnormalnije.

A da, firmware SB04.

Poslednja izmena:
Gde si ga pazario, posto si iz Nisa ?

Meni je danas stigao samsung s203b.Naruceno preko neta ali jos nisam stigao da ga povezem.Narucio sam ga pre dva dana,istog dana uplatio na racun i danas mi dostavili kurirskom sluzbom.

Samo bez lupetanja glavom u zid :) Ortaku je danas takodje stigao 203B porucen preko ekorpe.

Poslednja izmena:
molim vas da mi neko kaze kako da resim problem mnogo velike buke prilikom citanja diska, cak imam utisak da se disk uvek okrece maksimalnom brzinom, a recimo uzmem i pustim dvd film normalno da ide, medjutim buka je tolika da ne mogu da gledam film, a da ne pricam sto je disk posle toga kao iz rerne izvadjen. da li ce novi firmware resiti problem ili da nadjem neki program koji kontrolise brzinu citanja diska? jos nisam update-ovao firmware sa ovog postojeceg SB00... Hvala.

Prilicno sam siguran da je neki noviji firmware (ili neki hakovani) resio taj - prilicno iritantan, slazem se - problem. Kazem, "prilicno siguran" - jer se jos nisam udostojio da flesnem neki noviji :d

probacu pa da vidimo...

Poslednja izmena:
moze li neko da mi objasni sledecu sliku:
(mali Wininquiry prozor su podaci o mom drajvu, a u pozadini su podaci sa Samsungovog sajta o SH-203B drajvu),
instalirao sam vec na nekoliko drajvova nove firmware-e, ali ovo na njihovom sajtu me je zbunilo, pa se pitam da li je bezbedno da instaliram pomenutu verziju firmware-a SB04?!? Naime, njihov OEM code je SB, a moj 0, pa me to sada buni ima li ikakve veze sa firmware-om, jer ipak je model isti, a OEM bi samo trebalo da predstavlja regionalni kod, koliko ja znam.

Ljudi POmoc imam sh203D rezac i sve je radilo extra medjutim danas nakon 2 nedelje ne rezanja sam pokusao da narezem par dvdeva,radi se o verbatim dvd-r dvdevima,i nero i burnavare ne mogu da mi narezu dvd,vec izbacuju poruku:Logical block address out of range,koliko sam video novi frimware nepostoji,a e neko probao ove ovde postavljene firmware za D verziju i kako radi s njima da pokusam tako da resim problem,jer reinstaliranje rezaca kao ni programa za rexzanje nije pomoglo,OS je vista ultimate x64

Ps-sad sam probao:reze cd,cdrw kao i dvdrw ali obican dvd ne,a cita sve:S,cak mi je i preko cdspeeda narezao i obican dvd:S

edit : Problem je sw prirode,nesto se po****** u visti ,instalacijom xpa na externi hdd reze ko lud:smash::D

Poslednja izmena od urednika:
Ljudi POmoc imam sh203D rezac i sve je radilo extra medjutim danas nakon 2 nedelje ne rezanja sam pokusao da narezem par dvdeva,radi se o verbatim dvd-r dvdevima,i nero i burnavare ne mogu da mi narezu dvd,vec izbacuju poruku:Logical block address out of range,koliko sam video novi frimware nepostoji,a e neko probao ove ovde postavljene firmware za D verziju i kako radi s njima da pokusam tako da resim problem,jer reinstaliranje rezaca kao ni programa za rexzanje nije pomoglo,OS je vista ultimate x64

Ps-sad sam probao:reze cd,cdrw kao i dvdrw ali obican dvd ne,a cita sve:S,cak mi je i preko cdspeeda narezao i obican dvd:S

edit : Problem je sw prirode,nesto se po****** u visti ,instalacijom xpa na externi hdd reze ko lud:smash::D

Nasao izvor problema:razerov drajver:mad::wall:

Nasao izvor problema:razerov drajver:mad::wall:

Ne znam kako ali razer driver/sw blokira rezacev driver takod a u device manageru dobijam poruku sledeceg tipa:
"This device is working properly.

Windows did not start a related device driver. To learn more, click the Driver tab and then click Driver Details."

Resenja tipa uninstalacija drajvera za dvd-rw pa restart kompa radi ponovne instalaciej ne radja plodom:(

A kod mene je izgleda problem sa AHCI drajverom,Vista ga relativno dobro skonta,pogotovo sa ovim novim firmverom,ali XP ne podnosi AHCI....Cim ga malko "napnem" istera mi drajver i uredjaja ima samo na spisku....

Hm nakon resavanja problema koji sam imao rezac je do dannas radio normalno a od danas za dvdeve kaze "Illegal disc" WTF :S

evo patchovanog SB01 fw-a za SH-203D ako nekome treba. Ne snosim nikakvu odgovornost, flashujete na sopstveni rizik. Kod mene radi odlicno.

Prilozi

• SB01mod.rar
    412.8 KB · Pregleda: 51
Hm nakon resavanja problema koji sam imao rezac je do dannas radio normalno a od danas za dvdeve kaze "Illegal disc" WTF :S
Hehe rezac je prestao da radi(reze dvdeve) kod mene ali zato radi kod ortaka i moje devojke kao singerica,a kod mene nece da nareze dvd pa to ti je,a zato ortakov lg i moj novi nec rezac na mom kompu rade extra:wall:nemam pojma vise sta bi mogao da bude problem,def ce biti poklonjen devojci:smash:

Poslednja izmena:
sejm hir.

203d otkazuje poslusnost. nesto hoce da reze, nesto nece.
Neke dual-layer dvdove nece ni da vidi .

Takodje je par puta izbacio Illegal disc. ... a garancija mi istekla pre 10 dana :bottle:

Nazad
Vrh Dno