Šta je novo?

windows XP ServicePack3 i stari kompjuter

orange47

Slavan
Učlanjen(a)
25.12.2007
Poena
455
Imam neki Pentium3 laptop (Vaio) sa svega 256Mb RAM-a, ima li smisla instalirati SP3?

(Mislim da je trenutno SP1 i sa njim nema problema.)

Posto ionako mora da reinstaliras XP zbog sp3 (upgrade je za izbegavanje), svejedno ti je. Probas, pa ako ne smeta ostavis sp3, u protivnom vratis se na sp1 itd. Ili nisi znao da se ne radi upgrade?

kako mislis da se ne radi, pa vec sam uradio upgrade na 3 sistema, i sve normalno radi (programi, igrice)?
(samo se bunio na jednom za, mislim, atapi.dll ali to sam prosto ignorisao jer je u pitanju backup)

na tom laptopu nemam ni SP1, samo winxp (corporate mislim). cuo sam da mora bar SP1 da ima, jel to tacno?

Poslednja izmena:
ja pre par dana instalirao WinXP Pro SP3 na cel600, 256mb sdram pc-66, 20gb, geforce2 mx200... i manje više sve radi ok!

naravno, ja sam nLite-ovao XP i posle sam isključio još par servisa...

Posto ionako mora da reinstaliras XP zbog sp3 (upgrade je za izbegavanje), svejedno ti je. Probas, pa ako ne smeta ostavis sp3, u protivnom vratis se na sp1 itd. Ili nisi znao da se ne radi upgrade?

Zašto mora da reinstalira?

E recite mi, posto sam tek pre par dana formatirao disk i instalirao SP2 (pa da se ne zezam opet sa svim tim), da li da onda upgradujem SP 3, posto ga sad skidam sa interneta (ISO cd file od 544 mb sa Microsoftovog sajta)? Nemam internet na tom kompjuteru,pa ga zato skidam na druogom kompjteru... Inace na ovom imam upgradeovan SP3 i sve radi normalno?

Nemam pojma zasto se ne radi upgrade, nisam ni probao, ali po svim forumima skarlicu zbog zadobijenih rana pri doticnoj akciji.

Instalirao win xp sp3 na pc100 bx pro sa cel300a i sve radi sem shut down screen-a poshto je kom isao na at napajanje. A moguce je i da bi to radilo ali sam pobio gomilu bespotrebnih servisa da bi komp zivnuo a ond aje to pokarabasilo onu chuvenu poruku it's now safe ..

Ja sam u zadnje vreme poceo da radim jednu stvar koja je subjektivni utisak mozda, a mozda i nije.
Kada instaliram komp, uradim prvo instalaciju WIN XP SP1, pa onda sa usb-a pokrenem sp3 i cini mi se da masina mnogo bolje prihvati nego kada instaliram SP2 pa onda upgradeujem na SP3, cini mi se da radi brze.

A što ne odmah XP SP3?
Ja pak ne vidim zašto ne odmah slipstrimovan SP3, zašto uopšte dodavati naknadno kod sveže instalacije?

Ja sam već opširno pisao da SP2 -> SP3 uopšte nisma mogao da odradim na mojoj mašini i na kraju udario reparaciju Windowsa sa slipstrimovanim SP3. Ne vidim da ima ikakvih problema.

Ja sam u zadnje vreme poceo da radim jednu stvar koja je subjektivni utisak mozda, a mozda i nije.
Kada instaliram komp, uradim prvo instalaciju WIN XP SP1, pa onda sa usb-a pokrenem sp3 i cini mi se da masina mnogo bolje prihvati nego kada instaliram SP2 pa onda upgradeujem na SP3, cini mi se da radi brze.
Koje su ovo urbane legende 😀... pa svaki SP je kumulativan....

Nazad
Vrh Dno