Šta je novo?

eMule - drasticno pogorsan search?

tex707

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
24.12.2001
Poena
680
Nekoliko dana imam problema sa search-om na eMule - keyword-ovi koji su do skora davali preko 1500 fajlova sada ne napune ni 100. Download ide normalnom brzinom. Primetio sam da lista servera na gruk-u nije updateovana vise od mesec dana.

Ima li jos neko ove probleme i zna li se resenje?

Unapred hvala.

Pokusao sam...lista se prosiri velikim brojem servera, ali na svakom koji sam probao search je takodje siromasan i spor.

ED2k mreza je under attack ...
Veliki je broj fake servera . Za fake free listu ------- > http://peerates.net/srvlist/index.html

Ili najbolja solucija,zakaci se na kademliu i uzivaj bez servera.

Trazite preko kad-a,uvek ima vise rezultata pretrage.

Jesi li siguran da ti u opcijama za search stoji "global-servers"?

Edit: Nemoguce je da ti "kad" daje 0 rezultata,proveri da li si nakacen na "kad".

Poslednja izmena:
Jesi li siguran da ti u opcijama za search stoji "global-servers"?

Edit: Nemoguce je da ti "kad" daje 0 rezultata,proveri da li si nakacen na "kad".

Naravno, probao sam i Global i Kad.

Ako nisi nakacen na Kad search uopste ne radi, vec te obavesti da nisi nakacen.

Koliko dugo si nakacen na kad ?

Evo i ja probao sad.Kad je imao 300 rezultata "madonna" (jer nju koristim kao test search).Dok su serveri imali 20.Istestiraj i ti madonnu na kad. :)

@tex707 Mozda ti se firewall izbagovao,meni to hoce da uradi outpost.Inace koristim emule xtreme 5.4.2.Malo je glupo reci da restartujes komp i tako to...

Kod mene na pomenutoj teti imam :

Prva cifra je za Kad a druga za server saugstube .Nakacen pre 10 min.
Jos nesto , po nekada serveri iskljuce opciju da mozes pretrazivati indeksirane fajlove .Probaj na par razlicitih servera.Meni nije hteo na edonkeyserver no1 ali zato na saugstube radi kao singerica.

Probao sam mnogo servera i svuda isto...interesantno je da zapoceti downloadi idu OK.

@tex707 Mozda ti se firewall izbagovao,meni to hoce da uradi outpost.Inace koristim emule xtreme 5.4.2.Malo je glupo reci da restartujes komp i tako to...

Restartovao sam i nema nikakve razlike. ActiveArmur Firewall mi je podesen na Medium (i nikada nisam to ni menjao).

Jos nesto , po nekada serveri iskljuce opciju da mozes pretrazivati indeksirane fajlove .Probaj na par razlicitih servera.Meni nije hteo na edonkeyserver no1 ali zato na saugstube radi kao singerica.

Ma verujem da je tako, nema potrebe da kacis slike, i kod mene je tako bilo do skora...a onda se prvo search usporio, a sada je i broj fajlova minimizovan...ni jedan pokusaj popravke nije urodio plodom.

Pa ne,samo da pokazem da radi ..da nije nesto na globalnom nivou :banana:
Jer zna da zakuje pa nikome ne ide :whip:
A portovi,nista cackanje skorije ? Jer udp mora fercerati...

Kod mene je bas obrnuto, radi mi search lepo, doduse razlicito na nekim serverima (na nekima ne radi uopste) Ali zato ja imam drugi problem, danima vec uploadujem i ne dobijam ni priblizno 1:1 od onoga sto sam uploadovao.

Reinstalirao sam obicni emule i krenuo sve ispocetka i nista. Cumulative upload mi je trenutno oko 6.5 gb a cumulative download je nesto malo ispod 3 gb i tako vec danima. Sto je najgore upload radi konstantno, a download ako i pocne radi tako oko 5-10k i onda posle pet minuta spadne na nulu. Da nije nekih retkih fajlova koje ne mogu da nadjem na drugim mestima ne bih vise koristio magare nikad.

Poslednja izmena:
Pa ne,samo da pokazem da radi ..da nije nesto na globalnom nivou :banana:
Jer zna da zakuje pa nikome ne ide :whip:
A portovi,nista cackanje skorije ? Jer udp mora fercerati...

E sada je upravo i download prakticno prestao...:(

Portovi su 4662 i 4672.

@tex707 Ako koristis 512/64,stavi brzinu down: 20 up: 5.Tj. 70% od ukupne brzine.Ne znam sta vise,nikad nisam imao takav problem.

@tex707 Ako koristis 512/64,stavi brzinu down: 20 up: 5.Tj. 70% od ukupne brzine.Ne znam sta vise,nikad nisam imao takav problem.

Imam 512/128, brzine koje su postavljene su 62/12, samo je upload u NetLimiteru ogranicen na 8...do sada je tako odlicno radilo (preko 4GB dnevno), a sada uzas...

Upravo sam primetio da mi se ClientID promenio, bio je ko-zna-koliko vec vremena isti...

Poslednja izmena:
ja moj podesim slicno kao na linku...mislim na ipfilter, listu servera i td
Kod:
http://forum.emule-project.net/index.php?showtopic=125858&st=0&p=894813&#entry894813

nema nista fake i sljaka odlicno
uglavnom koristim edonkeyserver no1

Poslednja izmena:
Ja sam primetio da ako ip adresa pocinje sa 91... ili 93... ili 212... onda search ne radi.Dobro radi sa ip adresama koje pocinju sa 7. Jako je vazno podesiti emule po dole objasnjenom uputstvu:

1) install an IP filter to block fake servers: in Options/Security, Checkmark the {filter servers too} box, and COPY (DO NOT CLICK ON IT), COPY this address to the URL box and press Load: http://www.bluetack.co.uk/config/nipfilter.dat.gz -- Update the filter weekly. Also check {Enable Protocol Obfuscation} only the Enable box.
2) In Options/Server be sure the first box (Auto-update) is unchecked. Checkmark ONLY: Update server list when connecting to a server, Use smart Low ID check on connect, and Safe Connect (Use priority system is optional). Click apply, and click ok. Connect to a server to automatically update server list.

Ja sam primetio da ako ip adresa pocinje sa 91... ili 93... ili 212... onda search ne radi.Dobro radi sa ip adresama koje pocinju sa 7. Jako je vazno podesiti emule po dole objasnjenom uputstvu:

1) install an IP filter to block fake servers: in Options/Security, Checkmark the {filter servers too} box, and COPY (DO NOT CLICK ON IT), COPY this address to the URL box and press Load: http://www.bluetack.co.uk/config/nipfilter.dat.gz -- Update the filter weekly. Also check {Enable Protocol Obfuscation} only the Enable box.
2) In Options/Server be sure the first box (Auto-update) is unchecked. Checkmark ONLY: Update server list when connecting to a server, Use smart Low ID check on connect, and Safe Connect (Use priority system is optional). Click apply, and click ok. Connect to a server to automatically update server list.

Primetio sam da mi doenload od jutros radi normalno (oko 55 KB/s), sarch proradio malo bolje, ali i dalje usporeno.

Moja IP adresa je 92.244.132....

Uradio sam upravo sada sve kako pise u ovom uputstvu...na listi mi je ostalo samo tri servera i search vise ne radi uopste (dakle, sta god da probam, NULA rezultata)...:(

Poslednja izmena:
Primetio sam da mi doenload od jutros radi normalno (oko 55 KB/s), sarch proradio malo bolje, ali i dalje usporeno.

Moja IP adresa je 92.244.132....

Uradio sam upravo sada sve kako pise u ovom uputstvu...na listi mi je ostalo samo tri servera i search vise ne radi uopste (dakle, sta god da probam, NULA rezultata)...:(

resetuj ruter dok ne dobijes neku ip adresu koja pocinje sa 7 a u emule klikni na edonkeyserver no1 i preko njega ce stici i lista ostalih.koristi kad za search jer daje vise rezultata...

resetuj ruter dok ne dobijes neku ip adresu koja pocinje sa 7 a u emule klikni na edonkeyserver no1 i preko njega ce stici i lista ostalih.koristi kad za search jer daje vise rezultata...

Ne vredi reset jer imam fixnu IP adresu.

Koristim eDonkeyServer No1, ali ne daje nista bolji rezultate od ostalih...trenutno imam na listi samo 4 servera, ostali su se pogubili ili su "zasivljeni".

Kad uvek izbaci nula rezultata za search.

Nazad
Vrh Dno