Šta je novo?

Fallout 3 (nastavak II) [spoiler alert]

lol

prvo mnogo je

ako ne racunas na projekte koji su 3 puta menjali engine,
a ovaj koristi minimalno modifikovani engine koji je razradjen do bola, tako da je vise od 4 godine previse

Poslednja izmena:
Dobro, navedi neku noviju visokobudžetnu igru koja je odrađena kompletno za jednu ili dve godine.

nema za dve ima, za dve do tri... da ne oftopichimo bzvze....

Bethesda svaku svoju igru ovog tipa pravi cetiri godine i vishe.

Ono sto mene nervira u ovom poslednjem ingame filmicu je sto toliko potenciraju napucavanje ko da prave DOOM 4 a ne RPG. Ovaj Fallout 3 nece imati nista vishe RPG elemenata od jednog Crysis-a ili Stalkera sto je jako tuzno za serijal. Prethodna nakazna tvorevina bar nije imala broj 3 u nazivu.

Falloutivion II

oblivion je bio veseliji :)

Bethesda svaku svoju igru ovog tipa pravi cetiri godine i vishe.

Ono sto mene nervira u ovom poslednjem ingame filmicu je sto toliko potenciraju napucavanje ko da prave DOOM 4 a ne RPG. Ovaj Fallout 3 nece imati nista vishe RPG elemenata od jednog Crysis-a ili Stalkera sto je jako tuzno za serijal. Prethodna nakazna tvorevina bar nije imala broj 3 u nazivu.

realno gledano, to nazalost ne mozemo oceniti jos uvek...
nigde nema opisa questova i dijaloga... danas sto prodaje igru je blood&gore a to se i prikazuje na filmicima... ne nisam optimistican, samo hvatam zalet za pljuvachinu :d

da nije fallout, bolelo bi me pedu kakva je i sta je... ovako vezbam pljuvachne zlezde na dnevnoj bazi :D

ovo je ocigledno NOVA igra koja malo ima veze sa orginalnim Fallout-om.
Nemozete ocenjivati ovu igru na bazi toga da li je ili ne slicna starom Falloutu.
To nije nikakav kriterijum i orginalni fallout nije nikakav reper.
Reperi su kao sto znate grafika, igrivost, atmosfera...blalblas
Meni ne izgleda lose...samo da questovi budu zanimljivi a rpg slozenost sto veca i eto jos jednog remek dela...

Ako vec hocete da poredite ovu igru sa nekom drugom onda je oblivion pravi izbor koliko vidim po ovom filmicima to je oblivion u novom okruzenju sto i nije tako lose jer oblivion je jedna od najboljih igara ikada..

a sad oblivion hateri navalite :zgran:

kako da ne ocenjujem kada se igra zove FALLOUT 3

ne ne zove se fallout tactics ili fallut brotherhood of steel ili dark alliance ili shitout ili oblivion with gunz

najprirodnije je uporedjivati sa nastavcima u koje su se sami developeri kao kleli i obozavali ih

Fallout je reper za svaki RPG danashnjice. Ima onih koji ga ne vole ima onih koji mu se klanjaju, ali je neumitno da ga svi postuju

oblivion je superishka igrica... nsita vise nista manje

oblivion je superishka igrica... nista vise nista manje

:d najbolja definicija do sad ... ali stvarno je superishka ... i neka i fallout bude isto tako superishka ja cu biti prezadovoljan :banana:

... a da su zloupotrebili veo skoro mistichne popularnosti fransize - jesu itekako i time ce joj narushiti ugled i to je bash s**** ... fallout je bio kao neki urbani mit ... svi su chuli za tamo neki fallout,koji je kao najbolja igra svih vremena i kao neki je josh i dan danas igraju (VTMB ???)... ovim potezom ce se i to skoro izbrisati jer ce novim generacijama asocijacija na fallout biti oblivion with gunz ... sorry G!!!

Potpuno si u pravu. Bez ove frke oko Bethesdinog cheda nazvanog FO3 vecina danasnjih igraca nikada ne bi ni cula za FO. Dacu vam primer: poslednji nastavak Ultima serijala (Ultima IX: Ascension) je izasao godinu dana posle Fallouta 2 i garantujem da nijedan novi klinac koji sebe naziva igracem nikada nije cuo za serijal Ultima.

A sto se tice Oblivion-a, superiska je ali nije Role Playing Adventure. Cak i jedan Morrowind koji je igra bez dushe i neke specijalne atmosfere trijumfuje nad Oblivionog u tom pogledu. Gothic da ne pominjem (posebno prvi deo), jer je on primer fenomenalnog dizajna sveta. Meni je trebalo samo dva sata da zapamtim mapu Gothic-a samo igrajuci igru i istrazujuci bez nekog posebnog truda da zapamtim lokacije (jer se one same pamte).

Dok u Morrowind-u regije se poprilicno razlikuju i po vremenskim uslovima i po izgledu gradjevina i svega, u Oblivionu gde god da odes (ne racunajuci sam Oblivion koji je najgori i najdosadniji deo igre) svuda je isto. A pogledajte samo koliki je Cyrodiil u odnosu na ostrvo Vvanderfell http://www.imperial-library.info/maps/EmpireOfTamriel.gif.

Izvinjavam se zbog ovolike price o ES u topicu o FO ali me nervira kad neko glorifikuje Oblivion bez razloga. ES3 i ES4 nemaju elemente gradjenja lika i klase posto na kraju uvek postanes svemoguci bog ali ono sto imaju je taj adventure deo koji je u ES4 ravan nuli. A ja to najvishe volim u RPG igrama.

Eh, kad setim samo onog famoznog zanra Action Adventure kojim su obelezili Gothic i Diablo. Ko danas sme da kaze da Gothic nije RPG kada jedan Mass Effect nazivaju cistokrvnim RPG-om :d

Poslednja izmena:
ES3 i ES4 nemaju elemente gradjenja lika i klase posto na kraju uvek postanes svemoguci bog ali ono sto imaju je taj adventure deo koji je u ES4 ravan nuli. A ja to najvishe volim u RPG igrama.

vidish u tome je kvaka...ljudi su razliciti i prilichno je neukusno forsirati sopstveno mishljenje...
Npr. mene je ghotic nevidjeno smorio...prvo pogled iz treceg lica a onda smeshan fajt. Iako je grafika i okruženje kompleksnije od obliviona shto je + ove dve stavri su me oterale od te igre ...jednostavno smorilo me i to je to...za razliku od obliviona gde sam drhtao svaki put kada udjem u pecinu...
isto tako cuveni diablo koji pominjete ima veze sa nostalgijom a ne sa igrama.Mislim sada izgleda smesno...Ili HL1 pre mesec dana instalirao ali grafika je ocajna posle hl2 ili cod4 u poslednje vreme ili vec bilo koje druge igre tako da jednostavno smara sada bez obzira na pricu i sve to, tada je bilo vrh ali sada izgleda ocajno...
100 ljudi 100 cudi

Kako si drhtao kad je u Oblivionu level scaling? :)
Ja sam drhtao u Morrowindu jer je tu postojala realna opasnost da te neko odlomi na mestu ako upadneš u pogrešnu grobnicu (ili bilo gde gde te kvest nije doveo), ali je toga u Oblivionu debelo falilo :)
Ah taj Morrowind, dolazim u iskušenje ponovo da ga instaliram.

Kako si drhtao kad je u Oblivionu level scaling? :)
Ja sam drhtao u Morrowindu jer je tu postojala realna opasnost da te neko odlomi na mestu ako upadneš u pogrešnu grobnicu (ili bilo gde gde te kvest nije doveo), ali je toga u Oblivionu debelo falilo :)
Ah taj Morrowind, dolazim u iskušenje ponovo da ga instaliram.

pa postojala je i realna opasnost da te neko odlomi i u oblivionu iako se protivnici skaliraju bilo je ih dosta u nekim momentima a ja nevolem da me roknu pa sam drhtao sve dok nisam posato master alchemy onda se nisam bojao uz sve potrebstine koje sam proizvodio nemilice...ah...npr secam se prve kapije kod kvatcha kad udjesh napadne te nekoliko njih u isto vreme a ti imash jadni long sword i bedni oklop...nekoliko potiona...meni je tu trebalo dosta sejvova da prodjem...itd...:)

Poslednja izmena:
...prvo pogled iz treceg lica a onda smeshan fajt.

Ajde za trece lice cu i da zanemarim, ali po cemu je smesan fajt?
Meni je borba u prva dva Gothica ekstra.
Secam se da je i lik koji je opisao igru u SK (opis NOTR ekspanzije) zamerio sto je borba nespretno uradjena "jer je tesko odrzati fokus na protivniku".
Lik je ladno presao i G1 i G2 i NOTR a da nije provalio da control lockuje protivnika :d

Mrzeo sam trece lice a sada bez njega tesko mogu :D To mi je malo smetalo dok sam igrao Oblivion, nespretno je odradjeno trece lice pa sam igrao iz prvog.
Kada se setim da ranije nisam hteo da igram nijedan RPG koji nije izometrijski :lol:
Sto ljudi, sto cudi.

lal, pa borba jos i ima smisla u gothicu u poredjenju sa oblivionom... imash palete udaraca u zavisnosti od razvoja svog lika, sto je nekako prirodno s obzirom na arkadni smisao borbe prilikom mlataranja machem/sekiricom itd... dok je borba u oblivionu maltene diablo-style samo sa drugacijom kamerom...

lal, pa borba jos i ima smisla u gothicu u poredjenju sa oblivionom... imash palete udaraca u zavisnosti od razvoja svog lika, sto je nekako prirodno s obzirom na arkadni smisao borbe prilikom mlataranja machem/sekiricom itd... dok je borba u oblivionu maltene diablo-style samo sa drugacijom kamerom...
I u Oblivionu imaš udarac, napred+udarac, strana+udarac, svi deluju drugačije na različite neprijatelje i njihove armore.
Mislim nemoj da se lažemo, borba u Gothicu 1 i 2 je najslabija tačka tih igara.

Poslednja izmena:
napred udarac i strana udarac! DVA POTEZA!!! nebitno... back on topik

Potpuno si u pravu. Bez ove frke oko Bethesdinog cheda nazvanog FO3 vecina danasnjih igraca nikada ne bi ni cula za FO. Dacu vam primer: poslednji nastavak Ultima serijala (Ultima IX: Ascension) je izasao godinu dana posle Fallouta 2 i garantujem da nijedan novi klinac koji sebe naziva igracem nikada nije cuo za serijal Ultima.

A sto se tice Oblivion-a, superiska je ali nije Role Playing Adventure. Cak i jedan Morrowind koji je igra bez dushe i neke specijalne atmosfere trijumfuje nad Oblivionog u tom pogledu. Gothic da ne pominjem (posebno prvi deo), jer je on primer fenomenalnog dizajna sveta. Meni je trebalo samo dva sata da zapamtim mapu Gothic-a samo igrajuci igru i istrazujuci bez nekog posebnog truda da zapamtim lokacije (jer se one same pamte).

Dok u Morrowind-u regije se poprilicno razlikuju i po vremenskim uslovima i po izgledu gradjevina i svega, u Oblivionu gde god da odes (ne racunajuci sam Oblivion koji je najgori i najdosadniji deo igre) svuda je isto. A pogledajte samo koliki je Cyrodiil u odnosu na ostrvo Vvanderfell http://www.imperial-library.info/maps/EmpireOfTamriel.gif.

Izvinjavam se zbog ovolike price o ES u topicu o FO ali me nervira kad neko glorifikuje Oblivion bez razloga. ES3 i ES4 nemaju elemente gradjenja lika i klase posto na kraju uvek postanes svemoguci bog ali ono sto imaju je taj adventure deo koji je u ES4 ravan nuli. A ja to najvishe volim u RPG igrama.

Eh, kad setim samo onog famoznog zanra Action Adventure kojim su obelezili Gothic i Diablo. Ko danas sme da kaze da Gothic nije RPG kada jedan Mass Effect nazivaju cistokrvnim RPG-om :d
Sjajan post! ;)

slabo! :(
...ili sam previse mator :)

Oblivion bla bla Morrowind truć Bethesda trt mrt - tako bi trebala da se zove tema.

Ne smem ni da pomislim kakve biste hvalospeve pisali o bilo kojoj igri gde igrač ima izbor da bude branitelj i heroj nekog sela, poizvršava kvestove i zapali odatle kao da ničeg nije bilo ili da ga razori atomskom bombom, samo da je ne razvija Bethesda...

Sedimo nas četvoro oko table, bacamo kockice i smara nas gamemaster :D

Hehe, tako nekako :D

Ja sam bar gamemaster-a uspeo da ubedim da mi pusti muziku iz HoMM3 dok FRP-ujemo :smoke:

@BooQy Mislio sam na ono vreme kada se za "cistokrvni" RPG (FRP) smatrale samo igre tipa Baldurs Gate i Pool of Radiance dok su Diablo, Deus Ex i kasnije Gothic bile akcione ili arkadne avanture kao ih je neki i***t nazvao.

Pa Gothic je nelinearnija igra od Baldur's Gatea. Ako se gleda samo izvođenje i kombat sistem, onda Icewind Dale izađe veći rolplej od Gothica, što nema veze s mozgom.

pa ako se gleda tako onda i jeste veci rpg... ako gledas i kvestove onda nije... sta tu ima cudno?

Pa da se utvrdi da li su bitniji kvestovi ili kombat sistem i pogled :)
Meni ovo prvo :)

RPG - role play game. Meni je najbitnije to da mogu da "igram ulogu", tj da mogu da biram da li ću da budem dobar, zao ili samo da gledam šta je najbolje za mene (i ono između - zavisi od questa i toga koliko je dobra sama igra). Naravno, i dobro građenje lika je najbitnije. Borba mi je mnogo manje bitna. Za sada, ja ne vidim zašto fallout3 ne bi bio "jak" baš na tim poljima (jer smo uglavnom gledali borbu).

Ah da, i sa tog stanovništva Mass Effect je RPG - bez obzira što je borba takva kakva je - jednostavno, to ne definiše RPG.

Pa da se utvrdi da li su bitniji kvestovi ili kombat sistem i pogled :)
Meni ovo prvo :)

neiskustvo isijava iz tvojih reci, young padawan :d

to je sve povezano :) borba zavisi od pogleda, kvestovi zavise od izvodjenja, izvodjenje zavisi od borbe i tako u krug :p

ali logichno je da ako se odluche sa izvodjenje kakvo ce biti (tj kakv ce engine biti) da prema tome adaptiraju sve ostalo sa svim svojim plusevima i minusevima, lol

Vrh Dno