Šta je novo?

MacOS X 10.5.x (x86 Leopard) – kompatibilan PC (hw, tips & tricks)

Problem je sledeći:

1. Welcome screen i pita me region: US --- Continue

2. Select your Keyboard: U.S. --- Imam USB tastaturu na lapu

3. Do You Alredy Own Mac? ---- Izaberem: Do not transfer my information noe --- Continue i budala me vrati na korak 1 !

Gde je problem??

Imate sada onaj USB boot stuff. Instalirate to na slobodan USB stick (min. 256 mb, cini mi se) butujete sa njega - nakon toga moze da se instalira nepathovani Leopard DVD. Sa time radi i Sotfware Update i sve ostalo, posto uostvari i ne modifikujete nista od kernel stvari.

Ne smem da kacim link ka Demonoidu, ali tamo ima da se nadje image :)

Poslednja izmena:
Sredio problem :)

Ako si skinuo i probao, javi utiske. Koliko sam video, ako dodajes drajvere, modifikujes samo ustvari USB stick, ne i instalaciju na hardu.

Npr. moze da se ubode jedan stick u USB i da imas nepatchovani Leopard na HDD-u...

Hmmm, ovo je interesantno, Delimire... A pretpostavljam da je to samo za Intel based mašine?

Ako ne mozes link da das, daj barem tacno ime fajla, pa cu onda lako da ga nadjem.

Nasao sam thread na Insanely Mac Forumu:
http://forum.insanelymac.com/index.php?showtopic=125438&st=0

Nije u pitanju illegalna stvar. Zbun je nastao posto postoji i komercijalni projekat idetnicnog tipa, ali ga je izgleda Apple odavno zavrnuo pod pretnjom tuzbom... U principu cilj je da se kreira USB boot flash drajv sa svim drajverima/patchevima koje sistem povuce i nakon toga, kao i kod pravog Apple-a, ih drzi u memoriji, a nesmetano butuje/instalira nemodifikovani Leopard DVD...

Ovo je super stvar - vise ne mora da se skida x-ta verzija modifikovanog Leopard DVD-a, vec se sve intervencije vrse na image-u flashica sa koga se butuje...

Problem je sledeći:

1. Welcome screen i pita me region: US --- Continue

2. Select your Keyboard: U.S. --- Imam USB tastaturu na lapu

3. Do You Alredy Own Mac? ---- Izaberem: Do not transfer my information noe --- Continue i budala me vrati na korak 1 !

Gde je problem??

Za ostale:

"1. Run single user mode using the -s flag while booting i.e. type -s at the "boot:" prompt and wait for the prompt ":/ root#" to appear (I had to boot -s twice and press Enter after the static cursor appeared to get the prompt; you may not need to), type each of the following lines, followed by Enter and then waiting for ":/ root#" to re-appear.

2. Mount the file system by typing "mount -uw /" (without quotes) at the ":/ root#" prompt.

3. Change the root password by typing "passwd root" at the ":/ root#" prompt and then typing in a new root password and retyping it again as requested.

4. Create the .AppleSetupDone file by typing
"touch /var/db/.AppleSetupDone" (without quotes) at the ":/ root#" prompt

5. Boot the system by typing "exit" (without quotes) at the ":/ root#" prompt.

Reboot from HDD with "-v -f" and the OS X Login screen is presented; enter "root" as Name and for Password, the root password chosen previously, and the system logs you in as System Administrator."

To care !!!!!

Pošto sam morao ponovo da instaliram Leopard, jer sam provalio da na install DVD-u postoje lan driveri, stalno mi se ono pojavljivalo i reših problem s tvojim uputstvom :banana:

samo da preporucim iDeneb v1.1 10.5.4 instalaciju... meni radi odlicno... na na forumima se prica da je ovo dosad najstabilnija i najbolje reshena instalacija! a sklopio je decko od 15 godina :)

Nasao sam thread na Insanely Mac Forumu:
http://forum.insanelymac.com/index.php?showtopic=125438&st=0

Nije u pitanju illegalna stvar. Zbun je nastao posto postoji i komercijalni projekat idetnicnog tipa, ali ga je izgleda Apple odavno zavrnuo pod pretnjom tuzbom... U principu cilj je da se kreira USB boot flash drajv sa svim drajverima/patchevima koje sistem povuce i nakon toga, kao i kod pravog Apple-a, ih drzi u memoriji, a nesmetano butuje/instalira nemodifikovani Leopard DVD...

Ovo je super stvar - vise ne mora da se skida x-ta verzija modifikovanog Leopard DVD-a, vec se sve intervencije vrse na image-u flashica sa koga se butuje...

jer neko kod nas probao ovo ? ili je bolje pokusati sa iDeneb verzijom ?

iDeneb 10.5.4

Zdravo Ljudi..registrovao sam se iz razloga da vam napisem moje iskustvo sa Mac na PC-u.. vec mesec dana se igram sa tim,poskidao sam 3 verzije instalacije,Kalyway,leo4allV3 i ideneb..na prvoj mi nije radio zvuk i mreza, na drugoj mi je radi samo zvuk bez mreze i grfike a na ovoj trcoj mi sve radi cak i update. Masina je MSI k9 neo v2,3600x2amd,nforce 520,xFx8600gtxxx,2gb rama i neki budjavi maxtor 160gb sata nije 2.. instalacija je prosla za nekih 20-tak minuta, odabrao modbin kernel9.4.0,amd patch,za lan nisam nista odabraoali radi mi upravo kuckam iz njega i to bi bilo to MAC OSX radi kao zmaj hehehe

Poslednja izmena:
Na 6715b lapu ne mogu da pokrenem ni jednu instalaciju i još ne kontam u čemu je kvaka.
Nemam opciju u biosu za ACHI, možda zato...
Na 6735s sve ok.

ako neko zeli uspeshan 10.5.5 update moze to odraditi vrlo lako uz sledece uputstvo... ja sam instalirao 10.5.4 v1.1 iDeneb na masini iz potpisa i nakon toga update na 10.5.5 i sve radi savrseno...

Since i have just updated my system to 10.5.5, i decided to share with you how i did it. So, here is how you do it:

1. Download and install IntelCPUPMDisabler.kext - HERE - (Restart your computer after Installation)
2. Download 10.5.5 Update HERE
3. Open you terminal and type: sudo -s
4. Enter your password and hit enter
5. Type: while sleep 1; do rm -rf /System/Library/Extensions/AppleIntelCPUPowerManagement.kext; done (hit Enter)
6. Double click on 10.5.5 Update to initiate install. Follow through with installation. NOTE: When update installed you will be prompted to "Restart". DO NOT restart yet.
7. Go back to your Terminal window and close it.
8. Re-open your Terminal again (make sure you sudo -s)and type: nano /System/InstallAtStartup/scripts/1 (hit Enter)
9. Find the line that says "Don't Steal Mac OS X.kext and replace it with dsmos.kext (You might not have this in the script, i didn't)
10. Go back to 10.5.5 Update window and hit "Restart"
11. Start your PC in verbose mode. Half way through the booting process your computer will restart by itself - it's ok. Start it again in verbose mode. (It should be able to boot ok this time)
12. Reinstall needed kext. (I didn't need anything)

Jel može pomoć za početnika? Skinuo sam taj iDeneb v1.1, konfiguracija je iz potpisa. Instalacija je prošla ok ali nakon reboot-a pojavi se samo Apple logo i nešto kasnije onaj "zabranjeno" znak. Kada sam probao da ga dignem sa -v vidim da javlja "Still waiting for root device". Kada sam ponovo pokrenuo instalacioni disk, još nešto je instalirao, nekih 15 MB, nisam ni gledao šta (već sam se smorio, spavalo mi se). Sada kada pokušam da ga podignem pojavi se "you must restart..." ili tako nešto. Čini mi se da kod prve greške ("Still waiting for root device") uopšte nije bilo aktivnosti hard diska, a kod druge, tj. sada hard nešto radi.

P.S. Ne znam dali ovo nešto menja ali na istom hard disku su i WinXP i Ubuntu, a OSX sam instalirao na particiju gde je bila Vista, koju sam formatirao iz Disk Utilities-a.

Jel može pomoć za početnika? Skinuo sam taj iDeneb v1.1, konfiguracija je iz potpisa. Instalacija je prošla ok ali nakon reboot-a pojavi se samo Apple logo i nešto kasnije onaj "zabranjeno" znak. Kada sam probao da ga dignem sa -v vidim da javlja "Still waiting for root device". Kada sam ponovo pokrenuo instalacioni disk, još nešto je instalirao, nekih 15 MB, nisam ni gledao šta (već sam se smorio, spavalo mi se). Sada kada pokušam da ga podignem pojavi se "you must restart..." ili tako nešto. Čini mi se da kod prve greške ("Still waiting for root device") uopšte nije bilo aktivnosti hard diska, a kod druge, tj. sada hard nešto radi.

P.S. Ne znam dali ovo nešto menja ali na istom hard disku su i WinXP i Ubuntu, a OSX sam instalirao na particiju gde je bila Vista, koju sam formatirao iz Disk Utilities-a.

probaj na posebnom hardu,i vidi u biosu dali mozes da iskljucis speed step i ahci mode za hard drive..ako nije to onda mu nesto smeta,a to pronaci je...hmm..probaj tako pa javi! pogledaj moju masinu iz popisa sve mi je iz prve uspelo i sve je radilo kako treba..

Na 6715b lapu ne mogu da pokrenem ni jednu instalaciju i još ne kontam u čemu je kvaka.
Nemam opciju u biosu za ACHI, možda zato...
Na 6735s sve ok.

Nece da radi ni na MSI EX600X ni na Aceru 5920g..probacu danas na Dell-u 1525..pa javljam..mada nisam gasio ahci na aceru..a na MSI ni nema da se ugasi..**** ih Microsoft..monopolisti

probaj na posebnom hardu,i vidi u biosu dali mozes da iskljucis speed step i ahci mode za hard drive..ako nije to onda mu nesto smeta,a to pronaci je...hmm..probaj tako pa javi! pogledaj moju masinu iz popisa sve mi je iz prve uspelo i sve je radilo kako treba..

Hm, nemam poseban hard, a speedstep i ahci ne mogu da nađem u biosu.

Sada sam pokušao sa reinstalacijom samo sam izabrao vanilla kernel i nVinject 256 u podešavanjima, prvi reboot isto ("Still waiting for root device"). Kada sam ponovo instalirao onih 15 MB sa diska (još uvek ne znam šta, ne piše) uspeo je da prođe Apple logo, ali se zamrzne (pojavi se kursor, pa onaj vrtuljak :D). Probam sa -s, a on izbaci nešto ovako:
Package 0 didn't get an HPET...
No HPETs available...CPU(s) configured incorrectly...

Mani se iDeneb-a za tvoju konfu je idealan kalyway...probaj i sve ce ti raditi kako treba!!!

Vidim ja nema vajde od iDeneb-a, uspem nekako da ishakujem, prođe onaj Welcome video, kad ono "No keyboard is attached" :smash: Skidam kalyway, valjda će biti bolje.

Probaj sa Kalyway..ja sam iz cetvrog puta naterao sve da radi..kod mene sa Kalyjem nije mi radio zvuk i mreza..

Instalirao sam Kalyway sa uključenim AHCI za HDD ali nešto mi se nije sviđalo kako to sve radi pa sam ga skinuo i stavio Ubuntu 8.04 Hardy umesto toga. Znam da nije mesto da se pominje Linux ali meni lično više odgovara...

Poslednja izmena:
Ljudi probajte Leo4All, on se najbolje pokazao do sada. Ima najvise drajvera i svega zivoga. Trebalo bi sada i da izadje nova verzija v4.0

Zna li neko kako da napravim butabilni flash sa onim usb leo boot-om?

A VMWare?

Zanimljivo, bas zanimljivo. Da li je neko probao kako to radi u VMWare-u?

Za Gigabyte P35(31) ima urađen DVD za instalaciju ;)
Nađite.

Nazad
Vrh Dno