Problem je sledeći:
1. Welcome screen i pita me region: US --- Continue
2. Select your Keyboard: U.S. --- Imam USB tastaturu na lapu
3. Do You Alredy Own Mac? ---- Izaberem: Do not transfer my information noe --- Continue i budala me vrati na korak 1 !
Gde je problem??
Nasao sam thread na Insanely Mac Forumu:
http://forum.insanelymac.com/index.php?showtopic=125438&st=0
Nije u pitanju illegalna stvar. Zbun je nastao posto postoji i komercijalni projekat idetnicnog tipa, ali ga je izgleda Apple odavno zavrnuo pod pretnjom tuzbom... U principu cilj je da se kreira USB boot flash drajv sa svim drajverima/patchevima koje sistem povuce i nakon toga, kao i kod pravog Apple-a, ih drzi u memoriji, a nesmetano butuje/instalira nemodifikovani Leopard DVD...
Ovo je super stvar - vise ne mora da se skida x-ta verzija modifikovanog Leopard DVD-a, vec se sve intervencije vrse na image-u flashica sa koga se butuje...
Jel može pomoć za početnika? Skinuo sam taj iDeneb v1.1, konfiguracija je iz potpisa. Instalacija je prošla ok ali nakon reboot-a pojavi se samo Apple logo i nešto kasnije onaj "zabranjeno" znak. Kada sam probao da ga dignem sa -v vidim da javlja "Still waiting for root device". Kada sam ponovo pokrenuo instalacioni disk, još nešto je instalirao, nekih 15 MB, nisam ni gledao šta (već sam se smorio, spavalo mi se). Sada kada pokušam da ga podignem pojavi se "you must restart..." ili tako nešto. Čini mi se da kod prve greške ("Still waiting for root device") uopšte nije bilo aktivnosti hard diska, a kod druge, tj. sada hard nešto radi.
P.S. Ne znam dali ovo nešto menja ali na istom hard disku su i WinXP i Ubuntu, a OSX sam instalirao na particiju gde je bila Vista, koju sam formatirao iz Disk Utilities-a.
Na 6715b lapu ne mogu da pokrenem ni jednu instalaciju i još ne kontam u čemu je kvaka.
Nemam opciju u biosu za ACHI, možda zato...
Na 6735s sve ok.
probaj na posebnom hardu,i vidi u biosu dali mozes da iskljucis speed step i ahci mode za hard drive..ako nije to onda mu nesto smeta,a to pronaci je...hmm..probaj tako pa javi! pogledaj moju masinu iz popisa sve mi je iz prve uspelo i sve je radilo kako treba..
Jel može pomoć za početnika? Skinuo sam taj iDeneb v1.1, konfiguracija je iz potpisa. Instalacija je prošla ok ali nakon reboot-a pojavi se samo Apple logo i nešto kasnije onaj "zabranjeno" znak. Kada sam probao da ga dignem sa -v vidim da javlja "Still waiting for root device". Kada sam ponovo pokrenuo instalacioni disk, još nešto je instalirao, nekih 15 MB, nisam ni gledao šta (već sam se smorio, spavalo mi se). Sada kada pokušam da ga podignem pojavi se "you must restart..." ili tako nešto. Čini mi se da kod prve greške ("Still waiting for root device") uopšte nije bilo aktivnosti hard diska, a kod druge, tj. sada hard nešto radi.
P.S. Ne znam dali ovo nešto menja ali na istom hard disku su i WinXP i Ubuntu, a OSX sam instalirao na particiju gde je bila Vista, koju sam formatirao iz Disk Utilities-a.
Mani se iDeneb-a za tvoju konfu je idealan kalyway...probaj i sve ce ti raditi kako treba!!!
Vidim ja nema vajde od iDeneb-a, uspem nekako da ishakujem, prođe onaj Welcome video, kad ono "No keyboard is attached" :smash: Skidam kalyway, valjda će biti bolje.
Samo da javim da je Kalyway proradio iz prve, kucam iz njega![]()
Zanimljivo, bas zanimljivo. Da li je neko probao kako to radi u VMWare-u?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari