Šta je novo?

SBB modem - 2 kompa, 1 na LAN 1 na USB

tibby

Čuven
Učlanjen(a)
28.04.2003
Poena
619
Pozdrav, da li se mogu 2 kompa spojiti istovremeno na 1 modem, 1 na USB a 2. na LAN?
Video sam teme da je moglo, pa posle nije moglo... a ovi u SBB podrsci kod nas tvrde da moze!?

Trebao bih da prikljucim 2 kompa u istoj sobi, ali bez kupovine rutera/sitcha ako je moguce...pa ako zaista moze, ovo bi bilo idealno resenje.

I ako bi neko mogao malo da objasni...poshto sam ja probao i radi mi na USB ali Ethernet ne radi...pa ne znam da li ima neka caka podeshavanje koje sam ja promashio!?

thnx

Najbezbolnija varijanta ti je da modem prikljucis na 1 komp, 2. komp da povezes sa prvim ethernet kablom, pa da na 1. kompu ukljucis internet sharing. Jedina falinka toga je sto 1. komp mora da bude ukljucen da bi 2. isao na internet.

Jedina falinka toga je sto 1. komp mora da bude ukljucen da bi 2. isao na internet.

I nije tolika mana ako ga ne mrzi da samo pre nego sto iskljuci svoj komp, da ubode lan od drugog racunara sa kojim se povezuje na modem i onda on ima net, a sledeci put vrati sve na svoje mesto.

Poslednja izmena:
@markosmi
plus što to sve ne radi ukoliko mu ne dozvoli provajder

^
Ne vidim kakve to veze ima... Oba kompa imaju jedan IP. Kakve veze ima provajder sa time. Meni su mesecima tako radili kompovi dok nisam uzeo wifi ruter.

ok, hvala...ali to je shto se tiche mogucnosti modema...to znam i od ranije da tehnichki mozhe, ali me zanima da li SBB dozvoljava i da li to radi u praksi...tj shta moram da podesim da radim 1. na USB a 2. na Ethernet?

ok, hvala...ali to je shto se tiche mogucnosti modema...to znam i od ranije da tehnichki mozhe, ali me zanima da li SBB dozvoljava i da li to radi u praksi...tj shta moram da podesim da radim 1. na USB a 2. na Ethernet?

Ne, od kad su presli na dinamicke javne ip adrese daju samo jednu ip adresu po modemu, pre je moglo ali sad vise ne. Treba ti ruter ili kao sto ti je vec receno internet sharing.

Poslednja izmena:
I nije tolika mana ako ga ne mrzi da samo pre nego sto iskljuci svoj komp, da ubode lan od drugog racunara sa kojim se povezuje na modem i onda on ima net, a sledeci put vrati sve na svoje mesto.
Ne ne ne i ne
to sto ti pricas je sitaucija kad poveze jdan komp na modem preko usba a drugi komp na modem preko lana.

Markosmi je reko da jedan komp poveze preko lana a drugi komp umrezi sa prvim i ukljuci ICS.

Kakvo crno vadjenje i ubadanje lana .Treba 2 mrezne karta za komp1 i jedna mrezna za komp2 i radi bez ikakvog vadjenja ubadanja i vracanja na svoje mesto jedino sto komp1 moram da raid non stop da bi komp 2 imao internet.

Nazad
Vrh Dno